Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο στην έκθεση «Agrotica» το Σάββατο

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που οργανώνει στην έκθεση «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1η Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας, απευθύνει  η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών παρουσίασαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Επιτροπής Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος

“Αν λειτουργούσαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δε θα είχαμε πρόβλημα με τους ξένους”


Αύξηση των ακροδεξιών επισκεπτών διαπιστώνειο διευθυντής του Μπούχενβαλντ

Η 75η επέτειος από την απελευθέρωση του στρατόπεδου του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, βρίσκει την Ευρώπη σε μια περίοδο ανόδου της ακροδεξιάς και ενίσχυσης του αναθεωρητισμού της ιστορίας.

Ο τελευταίος εξάλλου προωθείται με τον πιο επίσημο τρόπο μέσα από τα ίδια τα όργανα της ΕΕ, όπως το ευρωκοινοβούλιο, όπου πρόσφατα

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

 O Γιώργος Κοτανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1970 και αμέσως μετά συμμετείχε στη δημιουργία του Ελεύθερου Θεάτρου, όπου παρέμεινε την περίοδο 1970-75.

Συνεργάστηκε με πολλούς ηθοποιούς, θιάσους, σκηνοθέτες, ερμηνεύοντας ρόλους σε όλα τα θεατρικά είδη. Το 2004 ίδρυσε τον θίασο «Σαλτιμπάγκοι» και ανέβασε πολλά έργα.

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και στέλνοντας άμεση και δυναμική απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, που θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και στρώνει το δρόμο για τα νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα.

Τα “δοσίματα” του καπιταλισμού και οι “αριστεροί” ζήτουλες…

Ειλικρινά, κάποιους “αριστερούς” τους καταλαβαίνω…
Καταλαβαίνω την “τρεμούρα” τους.

Καταλαβαίνω την αγωνία τους για κάποια “δοσίματα” του καπιταλισμού, τα οποία καταπώς πιστεύουν, ίσως και να “βελτιώσουν” λιγάκι την άθλια ζωή μας.

Ειλικρινά τους καταλαβαίνω. Άλλωστε, ζήτουλες του συστήματος ήταν πάντα.

Το “ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών” παίζεται στο παρασκήνιο

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, αυτό που πάντα τονίζει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το “ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών” παίζεται στο παρασκήνιο, στις αίθουσες των υπουργείων και των διορισμένων επιτροπών και πάντως οπουδήποτε αλλού εκτός από το γήπεδο. Ο φίλαθλος κόσμος, που έχει σιχαθεί αυτή τη σαπίλα, ούτε έχει σχέση με τις κόντρες των μεγαλοεπιχειρηματιών, που καθορίζουν τις τύχες των ομάδων, ούτε πρέπει να στοιχηθεί πίσω από τις επιδιώξεις τους, που δεν περιορίζονται στο χώρο του αθλητισμού.

«Όσα ονειρευτήκαμε»

 Νέο άλμπουμ του Δημήτρη Κανέλλου

Ο ταλαντούχος Δημήτρης Κανέλλος κυκλοφορεί από τη «Minos Emi, a Universal Company» το νέο του άλμπουμ με ανέκδοτα ποιήματα του Άλκη Αλκαίου σε πρωτότυπες μουσικές των Θάνου Μικρούτσικου, Θύμιου Παπαδόπουλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη καθώς και επιλεγμένες επανεκτελέσεις. Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, σε ψηφιακή μορφή, τη Δευτέρα 27 Γενάρη και την ήδη κυκλοφορία στα ραδιόφωνα του τραγουδιού «Οσα ονειρευτήκαμε» σε μουσική Θ. Μικρούτσικου, που μας δημιούργησε τις καλύτερες εντυπώσεις,

«Oι ελίτ χρειάζονται τους ακτιβιστές» και αντίστροφα

«Οι ελίτ χρειάζονται τους ακτιβιστές. Οι ακτιβιστές χρειάζονται τις ελίτ». Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ακτιβιστής, αλλοτινός διαδηλωτής στο Νταβός κατά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum - WEF), συνιδρυτής της οργάνωσης «Occupy Wall Street» («Καταλάβετε τη Γουολ Στριτ») και φετινός πανελίστας στο WEF.

Αφεντικό πυροβόλησε με καραμπίνα εργάτη που ζήτησε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα

Ένα ακόμα “μεμονωμένο περιστατικό” εργοδοτικής αυθαιρεσίας έρχεται στη δημοσιότητα, καταδεικνύοντας τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα και πώς συνηθίζουν να μεταχειρίζονται τα αφεντικά τους εργάτες τους.

Το ρεπορτάζ του STAR αναφέρει ότι χτες το βράδυ σε μια επιχείρηση στο Μαραθώνα, ένας 23χρονος εργαζόμενος είχε έντονη λογομαχία με το αφεντικό του, ζητώντας να πάρει τα οφειλόμενα δεδουλευμένα.

Πελέ και τρελελέ!

«ο κόσμος αυτός είναι άδικος και όλοι εμείς βάζουμε

το λιθαράκι μας για να τον αλλάξουμε!»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/1 το πάρτι του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρών. 

Η εκδήλωση με τίτλο «Χορεύουμε-Τραγουδάμε-Γελάμε», πραγματοποιήθηκε στην κλειστή αίθουσα του Παμπελοποννησιακού

Παρέμβαση του Δ. Κουμπούρη στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1

Με το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις προηγούμενες περικοπές, όπως 40% στις κύριες, 60% στις επικουρικές, περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης, περικοπές στα φάρμακα και τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ ο επανυπολογισμός των συντάξεων γίνεται με τα ελάχιστα ποσοστά.

Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1 το πρωί της Τρίτης 28 Γενάρη.

Αρχειομαρξιστές και αστυνομικοί εισβάλλουν,στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Αρχειομαρξιστές και αστυνομικοί εισβάλλουν, 28/1/1929, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου συνεδρίαζαν μια σειρά σωματεία, προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους για το ιδρυτικό συνέδριο της ταξικής Ενωτικής ΓΣΕΕ. Δεκάδες εργάτες συνελήφθησαν, ενώ 42 παραπέμφθηκαν σε δίκη και 11 καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Η πορεία συγκρότησης της Ενωτικής ΓΣΕΕ
Ιδρύθηκε στις 3 Φλεβάρη 1929 και ήταν γέννημα της σύγκρουσης των δύο γραμμών στο κίνημα

Ταϋγέτη Μπασούρη


Πέθανε, 28/1/2003, η ηθοποιός, Ταϋγέτη Μπασούρη, που έγινε γνωστή με το μικρό της όνο
«Ήμουνα κομμουνίστρια. 
Δεν μετάνιωσα για ό,τι πέρασα»
Η Ταϋγέτη ήταν μια γυναίκα καλόψυχη, γελαστή, τρυφερή, πληθωρική και μαχητική, γεμάτη αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης για τον πάσχοντα άνθρωπο.

Ρόζα Σανίνα

Πεθαίνει, 28 Γενάρη 1945, έπειτα από θανάσιμο τραυματισμό στο πεδίο της μάχης η 20χρονη επιλοχίας του Κόκκινου Στρατού Ρόζα Σανίνα.

Η Ρ. Σανίνα υπήρξε μια από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές του Κόκκινου Στρατού, που έγινε θρύλος, τόσο για τις ικανότητες όσο και για τον ηρωισμό της.Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1924. Ο πατέρας της Γεγκόρ Σάνιν ήταν ξυλοκόπος και η μητέρα της Άννα Αλεξέγεβνα ήταν αρμέχτρα
αγελάδων. Το ζευγάρι εκτός από τη Ρόζα, που πήρε το όνομά της από τη γερμανοπολωνίδα επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ, είχε ακόμα έξι παιδιά, πέντε αγόρια κι ένα κορίτσι.

Χοσέ Μαρτί


Γεννιέται, 28/1/1853,ο Κουβανός επαναστάτης ποιητής Χοσέ Μαρτί, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη για την ανεξαρτησία της χώρας του και την ενότητα όλων των λαών της Λατινικής Αμερικής κατά του ισπανικού και αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Η Αμερική του Χοσέ Μαρτί
Ο μεγάλος Κουβανός επαναστάτης ποιητής Χοσέ Μαρτί, το 1891 δημοσίευσε στη Νέα Υόρκη το περίφημο δοκίμιό του «Η δική μας Αμερική». Μαζί με μια ομιλία του που είναι γνωστή με τον τίτλο «Μητέρα Αμερική», το δοκίμιο αυτό αποτελεί το ιδεολογικό μανιφέστο, με το οποίο, με λιτό και κατανοητό τρόπο, εκφράζει τις σκέψεις και τις ανησυχίες του από τις τότε απειλές και την εξάπλωση των ΗΠΑ.