Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Όταν η «Ελληνοφρένεια» απαντάει στον Αλ. Τσίπρα


 Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε τα όσα ακούστηκαν στη σημερινή «Ελληνοφρένεια» για τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας ότι οι «αριστεροί πολίτες, οι κομμουνιστές δεν είναι πρόβατα» και κατανοούν «το δίλημμα των εκλογών» στην προσπάθεια του να εκβιάσει προοδευτικούς ανθρώπους που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ:

Το μόνο πραγματικά καλό για το λαό είναι ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!

 Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Ένα είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει μέσα του κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος και νέα, κάθε βιοπαλαιστής, λαϊκός άνθρωπος εδώ στο Ηράκλειο, σε ολόκληρη την Κρήτη, τη μία εβδομάδα που μένει μέχρι τις εκλογές και με αυτό το κριτήριο να πάει στην κάλπη την άλλη Κυριακή: Ποιο είναι το αποτέλεσμα εκείνο που μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά για τους ίδιους, να μην είναι "μια από τα ίδια" με τις προηγούμενες φορές; Με ποιο αποτέλεσμα θα μπορέσουν να αναθαρρήσουν; Να νιώσουν ότι κάτι αλλάζει; Τι είναι αυτό που κρίνεται τελικά σε αυτές τις εκλογές για τον λαό;

Spot για την νίκη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ»


Με ένα spot η ΚΝΕ, χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα που μίλησαν και η φωνή τους ακούστηκε εκκωφαντικά.

Το σύνδρομο του ξεχασμένου λαού

Λένε πως το σύνδρομο ως λέξη περιγράφει μαζεμένα κλινικά συμπτώματα και ευρήματα, που εκδηλώνονται ως μια συγκεκριμένη παθολογική κατάσταση. Γι' αυτήν όμως συνήθως η άμεση αιτία δεν είναι κατανοητή. Το περίεργο είναι ότι αρχής γενομένης από την ιατρική, το σύνδρομο είναι πια μια επιστημονική, δόκιμη αλλά και συνεχώς συζητήσιμη καραμέλα περί την ακρίβεια των όρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Αϊβαλή και ο Αϊβαλής ...τρέχει στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα στηρίζει Αϊβαλή για υποψήφιο δήμαρχο Πατρών και, μάλιστα, με τον πιο επίσημο τρόπο διά στόματος Αλέξη Τσίπρα και ο Αϊβαλής στηρίζει ΠΑΣΟΚ (και τούμπαλιν), φιγουράνοντας την Παρασκευή στην πρώτη γραμμή της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην πόλη, στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη!

Στις εκλογές ο λαός να φροντίσει να έχει απέναντί του μια όσο γίνεται πιο αδύναμη κυβέρνηση. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με δυνατό ΚΚΕ


Το ΚΚΕ έχει παράδοση συμμαχιών (ΕΑΜ, Συνασπισμός, Ενωμένη Αριστερά). Ο Λένιν γράφει στον Αριστερισμό: «Μπορείς να νικήσεις έναν ισχυρότερο αντίπαλο, χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά και την ελάχιστη δυνατότητα ν' αποκτήσεις μαζικό σύμμαχο, έστω και προσωρινό, ασταθή, αβέβαιο και συμβατικό. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό, δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από το μαρξισμό». Εσείς αρνείστε σήμερα οποιαδήποτε πιθανότητα συμμαχίας. Δεν έρχεστε σε αντίθεση με την ιστορία και τη θεωρία σας;

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

 
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 19.30 στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο.

Οι αρχές της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ επιτίθενται και βομβαρδίζουν ολόκληρη περιοχή της πόλης τους

 
Στις 13 Μαίου 1985,οι αρχές της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ επιτίθενται και βομβαρδίζουν ολόκληρη περιοχή της πόλης τους,στην οποία βρίσκονταν τα γραφεία μιας κίνησης για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών,γνωστή ως MOVE.

Κάνουμε τη νύχτα μέρα, ψήφο δεν χαρίζουμε!


Οι μέρες είναι λίγες, μόλις 7, αλλά μπορούν να χωρέσουν πολλή, πάρα πολλή δουλειά από κάθε μέλος και φίλο του KKE,
από κάθε υποψήφιο, από κάθε άνθρωπο που δηλώνει «παρών» στη μεγάλη μάχη που δίνει το Κόμμα για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Τώρα κάθε μέρα, κάθε ώρα μετράει διπλά και τριπλά!

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες


Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης, του αθλητισμού. Ανθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Υποκρισία από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις

 
ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΠΟΤΕ

Η υποκρισία και τα προσχήματα χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά όλων των κυβερνήσεων για τις οφειλές της Γερμανίας σε αποζημιώσεις και επανορθώσεις που είναι σε εκκρεμότητα 75 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Άνεμος αισιοδοξίας...


Το μπόι τους να ψηλώνει λίγο ακόμα ένιωσαν χιλιάδες νέοι - και όχι μόνο - με τη νέα πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στα πανεπιστήμια, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αλλά δεν είναι μια τυχαία πρωτιά: Γιατί όσο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και διάφοροι άλλοι, τύπου Βαρουφάκη, «κριντζάρουν», τάζουν 150άρια και παριστάνουν τον «θείο που κάθεται με τη νεολαία», ενώ έχουν βάλει βαριά την υπογραφή τους σε όλα όσα κάνουν μαύρη τη ζωή της, μόνο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στέκονται σταθερά μπροστά στον αγώνα για όλα όσα δικαιούνται οι νέοι. Σταθερά φανερώνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των νέων στη μόρφωση και στη δουλειά, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την πολιτική του.

Ας επιλέξουμε στην κάλπη το μεγαλύτερο καλό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ


Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για μια ακόμα φορά εδώ, στον τόπο μου, στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, τη Λαμία. Από εδώ, από τη Στερεά, από τη Ρούμελη, μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το κάλεσμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, για να είναι πιο δυνατός ο λαός μας την επόμενη μέρα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/05/1846

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ κηρύσσει επίσημα τον πόλεμο κατά του Μεξικού για την κυριαρχία της Καλιφόρνια. Ο πόλεμος τελείωσε στις 2/2/1848 με την ενσωμάτωση της Καλιφόρνια και του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ έναντι 15.000.000 δολαρίων.