Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Πρέπει να γυρίσουν νέα παιδιά πίσω στα βουνά της πατρίδας μας


Μητσοτάκης: Πρέπει να γυρίσουν νέα παιδιά πίσω στα βουνά της πατρίδας μας

Πορνοκόφτες

Συναινετικός βιασμός δεν υπάρχει. Οσες αρλούμπες και ακροβατικοί νομικισμοί κι αν επιστρατευθούν. Αλλά και συναινετική εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο επίσης δεν υπάρχει, ακόμα κι αν βαφτίζεται πολιτική της ελεύθερης αγοράς. Μέσα στη βαναυσότητα και τη δυσωδία των ημερών, την κατακλυσμιαία και προσοδοφόρα ασχημολαγνεία που τείνει να κυριαρχήσει στην προοδευμένη απίστευτα τεχνολογία της τηλε-επικοινωνίας, σε μια θολούρα πληροφοριακών αντιφάσεων, η ρίζα του κακού αναζητάται οπουδήποτε εκτός από εκεί που είναι. Στο κέρδος.

«Οδικός χάρτης» για την προστασία των ομίλων της Ενέργειας


 ...στο ναρκοπέδιο των ανταγωνισμών που φουντώνουν

Με τις αντιθέσεις ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη να είναι κραυγαλέες σχετικά και με τη διαχείριση του ενεργειακού ζητήματος, ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την ανακοίνωση ενός «οδικού χάρτη» μέτρων, για τον οποίο η μόνη συμφωνία ανάμεσα στα κράτη - μέλη είναι ότι οι λαοί θα συνεχίσουν να βυθίζονται στην ενεργειακή φτώχεια για να θωρακίζονται τα κέρδη των μονοπωλίων της Ενέργειας.

Ισπανική γρίπη


 Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το ξέσπασμα της περιβόητης ισπανικής γρίπης, η οποία προκάλεσε τη μεγαλύτερη πανδημία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Γίνεται λόγος ακόμα και για 100 εκατομμύρια νεκρούς.

Τίμος Περλέγκας, αξέχαστος


 Ο Τίμος Περλέγκας, ένας από τους σημαντικούς ηθοποιούς μας,  «έφυγε» στις 19 Απριλίου 1993 σε ηλικία μόλις 53 χρόνων.

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 22 Οκτωβρίου 1938. Ηταν το έβδομο και τελευταίο παιδί της οικογένειας. Λόγω οικονομικής καταστροφής του εμπόρου πατέρα του, στα μαθητικά του χρόνια, τα καλοκαίρια δούλευε σε κεραμοποιείο, όπου του άρεσε να ζωγραφίζει διάφορα κεραμικά σκεύη. Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και έπαιξε ποδόσφαιρο στον Πατρέα. 

Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022


Η
Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους φίλους και συμπορευόμενους με το Κόμμα, να δώσουμε μαζί τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022.

Ουκρανικούς βομβαρδισμούς με 4 νεκρούς καταγγέλλουν οι φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας


Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση επί του πεδίου στη στρατηγικής σημασίας περιοχή της Χερσώνας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη η ρωσική επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων στην ανατολική όχθη του Δνείπερου και η ουκρανική αντεπίθεση.

Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα για να τρώνε οι πλούσιοι περισσότερα μακαρόνια και να πληρώνουν περισσότερο φόρο!!!


Αυτό το υπόδειγμα… διανόησης που μας έλεγε ναμην ασχολούμαστε με την ακρίβεια γιατί γίνεται… πόλεμος στην Ουκρανία, ο ίδιος που μας είχε πει ότι του αρέσει το γεγονός ότι “ΗΕλλάδα κάνει πράγματα τα οποία… ξεφεύγουν από τις νόρμες” (!) στο μεταναστευτικό, ο ίδιος που εξήγησε ότι υπάρχει ανεργία γιατί οιάνεργοι δεν κάνουν καλή… δόμηση βιογραφικού, ο βουλευτής της ΝΔ, ο Κυρανάκης, αυτή την φορά το… τερμάτισε.  

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/10/1797

Ο 28χρονος Γάλλος Αντρέ Ζαν Γκαρνερέν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που χρησιμοποίησε αλεξίπτωτο, πραγματοποιώντας πτώση από αερόστατο σε ύψος 3.200 ποδών.