Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Ετοιμος για νέα παζάρια ο Ερντογάν


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή από το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν άφησε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Ανέφερε ότι στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας (11-12/7/23) «δεν θα αποφύγουμε να συναντηθούμε» και πρόσθεσε: «Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Εφόσον δεν υπάρχουν αμφίσημα μηνύματα, επιδιώκουμε να μειώσουμε την εχθρότητα αντί να την αυξήσουμε. Θα τα πούμε λοιπόν και εκεί».

Ευθυγραμμισμένοι με την πολιτική που οδηγεί σε εγκλήματα

Η Γκουέρνικα της Μεσογείου*

 ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Στον απόηχο του ναυαγίου ο Κυρ. Μητσοτάκης επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ι. Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που ακολούθησε.

Απαγορεύεται η είσοδος στο κόμμα που δεν δίνει διαπιστευτήρια στην εργοδοσία!


Την ώρα που διάφοροι CEO και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα έχουν καλεσμένους σε καθημερινή βάση μέσα στα εργοστάσιά τους μια σειρά υποψήφιους βουλευτές, πρώην υπουργούς, στελέχη κομμάτων όπως της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διάφορων καλόβολων για την εργοδοσία «μικρών κομμάτων», δεν έχουν σταματημό οι περιπτώσεις που οι πύλες των εργοστασίων είναι ερμητικά κλειστές για τους υποψήφιους του ΚΚΕ.

Το πρωτογενές πλεόνασμα αποδεικνύει τη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών


 Η ανακοίνωση πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 2,28 δισ. στο πεντάμηνο, αφενός αποδεικνύει το μέγεθος της φοροληστείας απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά κι αφ’ ετέρου εκθέτει την κυβέρνηση της ΝΔ που αρνήθηκε ακόμη και τη μείωση των δυσβάστακτων άμεσων και έμμεσων φόρων για το λαό, προφανώς με βάση το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που αποδέχονται κι όλα τα άλλα κόμματα.

Όταν η αλήθεια διαστρεβλώνεται με μαύρη προπαγάνδα από τον δήθεν προοδευτικό χώρο


Οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύουν τον χειρότερο αντικομμουνισμό, με τη συμβολή "ιστορικών" τύπου Αγτζίδη, Τσενκελίδη, Μαραντζίδη κ.ά, ειδικευμένων αναθεωρητών "σοβιετολόγων", συνεχίζουν τη δράση τους για τη διαστρέβλωση της ιστορικής μνήμης, συκοφαντώντας τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα.

Δεν θα αποδεχθούμε ως «κανονικότητα» το συνεχιζόμενο έγκλημα στις θάλασσες της Μεσογείου


Το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι επίκαιρο, το ΚΚΕ είναι με τις ζωές των ανθρώπων, τόνισε από την Καλαμάτα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετέβη εκτάκτως στην πόλη το μεσημέρι της Τετάρτης. Ενημερώθηκε από το Λιμεναρχείο για την πολύ μεγάλη τραγωδία, ενώ αργότερα απεύθυνε χαιρετισμό στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Αλμπέρτο Σόρντι


Ο Αλμπέρτο Σόρντι, ένας από τους μεγαλύτερους γελωτοποιούς του παγκόσμιου κινηματογράφου μαζί με τον αξεπέραστο Τοτό, αποτελεί εξέχον μέλος της μεγάλης ιταλικής σχολής ηθοποιών που ξεπετάχθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσφέροντας χιλιάδες ώρες γέλιου, αλλά και αυτής της διακριτικής μελαγχολίας, της πίκρας, που αφήνει η ζωή των απλών λαϊκών ανθρώπων.

Η επόμενη μέρα


Ένα - ένα συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ της επόμενης μέρας με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο λαός αμέσως μετά τις εκλογές. Οταν δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώνει την επίθεση και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, μαζί και τα άλλα αστικά κόμματα, θα της προσφέρουν στήριξη με τον μανδύα της ...«εποικοδομητικής» και «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης.

Κοινό (και καθόλου κρυφό) το αντιλαϊκό πρόγραμμά τους και στην Υγεία


Τα «κοστολογημένα» προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην Υγεία στοιχίζουν καθημερινά ζωές. Κι επειδή ο προεκλογικός τους καβγάς υποτιμάει τη νοημοσύνη και προκαλεί τον λαό, θυμίζουμε ότι η πιο «προωθημένη» και εγκληματική εκδοχή αυτής της πολιτικής, που κοστολογεί ακόμα και την ανθρώπινη ζωή με προκαθορισμένο ποσό ανά διαγνωστική κατηγορία, είναι τα λεγόμενα DRG's (σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών), που έχουν τη σφραγίδα όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων.

Εντεινόμενες διεργασίες για τις ΝΑΤΟικές «ενταξιακές προοπτικές» και τις «εγγυήσεις ασφαλείας» της Ουκρανίας

Για καταστροφή του 25% - 30% των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών οχημάτων που έχει λάβει το Κίεβο μιλά η Μόσχα - Νέο στρατιωτικό πακέτο ανακοινώνουν οι ΗΠΑ

 Για «υγειονομική ζώνη» ώστε να μη δέχεται η Ρωσία επιθέσεις από το ουκρανικό έδαφος μίλησε ο Πούτιν

 Οι ενταξιακές προοπτικές της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και οι «εγγυήσεις ασφαλείας» που θα πρέπει να δοθούν στο Κίεβο από ισχυρά ΝΑΤΟικά κράτη μέχρι την πλήρη ένταξη στη λυκοσυμμαχία, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του Γάλλου Προέδρου, Εμ. Μακρόν, του Γερμανού καγκελάριου, Ολ. Σολτς, και του Πολωνού Προέδρου, Αντρ. Ντούντα, τη Δευτέρα το βράδυ στο Παρίσι, στο πλαίσιο του σχήματος «Τρίγωνο της Βαϊμάρης».

Ο κ.Μητσοτάκης, ο άστεγος και η προεκλογική ξετσιπωσιά


 Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ είχε την έμπνευση να πουλήσει κατά την προεκλογική περίοδο ανάμεσα στα άλλα και ένα σποτάκι, ένα “ρεπορτάζ”, με την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη (ή άλλως πως κατά τους φίλους του στα ΜΜΕ και “Μωυσή”) στο σπίτι που διαμένει ένας πρώην άστεγος.

Αναδείχτηκε η σημασία της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων σε κάθε χώρα και χώρο δουλειάς


 «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»: Με το σύνθημα αυτό υποδέχθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι την αντιπροσωπεία του Συνδικάτου εργαζομένων στην επιχείρηση «Amazon» στις ΗΠΑ, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιούνη, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αθήνα, ο πρόεδρος, Chris Smalls, και ο αντιπρόεδρος, Derrick Palmer, του «Amazon Labor Union», μίλησαν σε εκδήλωση του ΠΑΜΕ με θέμα «Οργανώνουμε την πάλη των εργαζομένων σε κάθε χώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/06/1843

Γεννιέται ο Νορβηγός συνθέτης και πιανίστας Έντβαρντ Γκριγκ.