Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Την παράσταση «Σημεία Στίξης» παρουσιάζει η Πολυξένη Καράκογλου


Στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 3, Αθήνα), ανεβαίνει η Πολυξένη Καράκογλου ανεβαίνει τις Κυριακές 30 Γενάρη και 6 Φλεβάρη (με ώρα έναρξης τις 9 μ.μ.), και παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σημεία Στίξης», εμπνευσμένη από το ομότιτλο album που πρόσφατα κυκλοφόρησε.  

Ολα καλά με την “ιδιωτική πρωτοβουλία”, το “επιτελικό κράτος” και τους “άριστους” υπηρέτες τους;


 Αττική Οδός

Τους τη φτιάξαμε με τα δικά μας λεφτά,

τους την χαρίσανε,

Καμία «Ελπίδα»...


Ακριβώς μία απ' τα ίδια...
Ενα αναμενόμενο από μέρες κύμα χιονιά, αντίστοιχο με το περσινό, και ξανά: Η χώρα κομμένη στα δύο και στα τρία, εθνικοί οδικοί άξονες που τους διαχειρίζονται επιχειρηματικοί όμιλοι και κεντρικές οδικές αρτηρίες που τις διαχειρίζονται κρατικές υπηρεσίες στην Αττική μετατράπηκαν σε δρόμους εγκλωβισμού για χιλιάδες ανθρώπους. Ανθρωποι παγωμένοι στα χωριά τους χωρίς ρεύμα, προβλήματα στην ύδρευση, χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί παγιδευμένοι στο ...δίκτυο, να περιμένουν μάταια.

Τα είδε όλα καλά αλλά στο "Σωτηρία" ασθενείς δεν έφαγαν


Ιστορίες ..."για αγρίους' ξεφούρνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του υποστρίζοντας ότι η λειτουργία των νοσοκομείων είναι «κανονική» και ότι οι εφημερίες πραγματοποιούνται «παρά τα προβλήματα που δημιούργησε ο χιονιάς»

Δεν είναι φυσικές καταστροφές, είναι κρατικές επιλογές


«Δεν είναι φυσικές καταστροφές, είναι κρατικές επιλογές!»: Δείτε το σποτ της ΚΝΕ.

Βιρτζίνια Γουλφ

 


Σαν σήμερα 1882 γεννήθηκε η βρετανίδα συγγραφέας, Βιρτζίνια Γουλφ.

Γεννημένη στο Λονδίνο και μεγαλωμένη στην καρδιά του διανοητικού και φιλολογικού κατεστημένου της Αγγλίας, η Γουλφ από τα πρώτα της βήματα προσπάθησε ν’ απαλλαγεί από τους περιορισμούς και την υποκρισία της βικτωριανής αγγλικής κοινωνίας.

Μια ανάσα

 
Την ώρα που στην Ουκρανία η αντιπαράθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία βρίσκεται μια ανάσα πριν από τη στρατιωτική σύγκρουση, ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ελλάδα θα συμβάλει με τη βάση της Σούδας, αλλά και με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη!

«Μείνετε σπίτι ή πάρτε το ρίσκο σας» η «συνταγή» διαχείρισης του χιονιά


Σε συστάσεις για ...αυτοπροστασία και σε ευχολόγια κατέληξε η κυβερνητική σύσκεψη την περασμένη Κυριακή

 Την ώρα που η Αττική και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είχε κυριολεκτικά παραλύσει από την αναμενόμενη χιονόπτωση, εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων υποδομών για την προστασία των εργαζομένων και του λαού, η κυβέρνηση επιχειρούσε να υποβαθμίσει τα τεράστια προβλήματα, στην πεπατημένη της «ατομικής ευθύνης».

Με συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων εντείνεται η αντιπαράθεση


ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» εξελίσσεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας γύρω από την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς παράλληλα με τα σχετικά παζάρια αυξάνονται οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, προγραμματίζονται μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, εντείνονται απειλές και «προειδοποιήσεις».

Ερώτηση για την απαράδεκτη απαγόρευση του ΚΚ Ρουμανίας


Με απόφαση της 20ής Οκτωβρίου 2014, το Εφετείο του Βουκουρεστίου επικύρωσε την άρνηση εγγραφής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρουμανίας (PCR) στον κατάλογο των πολιτικών κομμάτων της Ρουμανίας, ισχυριζόμενο μεταξύ άλλων ότι "το πρόγραμμα και οι καταστατικές αρχές του εν λόγω κόμματος δεν είχαν αποστασιοποιηθεί από το πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Ρουμανίας (πρώην RCP), περιείχαν ασαφείς και γενικούς όρους και επέτρεπαν ολοκληρωτικές και εξτρεμιστικές ενέργειες, ικανές να βλάψουν την εθνική ασφάλεια, αποτελούσαν δε κίνδυνο για τις δημοκρατικές αξίες".

Δρόμοι των ομίλων

 


Ο εγκλωβισμός εκατοντάδων απελπισμένων οδηγών στην Αττική Οδό, που μέχρι αργά χτες το απόγευμα παρέμεναν καθηλωμένοι και παγωμένοι, όχι σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας, αλλά λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, είναι η κορυφή του παγόβουνου της διαχρονικής, επικίνδυνης πολιτικής, που παραδίδει το συγκοινωνιακό δίκτυο στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να αυξάνουν τα κέρδη από την εκμετάλλευση των διοδίων, ενώ απαλλάσσει το κράτος ακόμα και από τη στοιχειώδη υποχρέωση να το διατηρεί ασφαλές για όλους. 

«Αυτά τα παιδιά από το ΚΚΕ ήρθαν με τα πόδια... χιόνι ως τη μέση»

 

Αντιμέτωποι με τον χιονιά και το ψύχος σε συνδυασμό την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης προστασίας από την κυβέρνηση, βρίσκονται οι εργαζόμενοι, αν και οι έντονες χιονοπτώσεις είχαν προβλεφθεί μέρες πριν και ο ...σχεδιασμός είναι και πάλι στη λογική της "ατομικής ευθύνης".

Μια μέρα σαν τη σημερινή


25/01/1833

Αρχίζει η βαυαροκρατία στην Ελλάδα  Ο βασιλιάς Οθων αποβιβάζεται στο Ναύπλιο.

Αρχίζει η βαυαροκρατία στην Ελλάδα