Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Η ανάπτυξή τους τσακίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους!


 Χιουμοριστική απάντηση απέναντι στην «κανονικότητα» και την «ανάπτυξη»

Η κανονικότητα και η ανάπτυξη που αναφέρει η κυβέρνηση δεν είναι για όλους!

Για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τη μεγαλοεργοδοσία είναι παράδεισος, ενώ για τους εργαζόμενους και τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι ζωή-σκλαβιά και δουλειά χωρίς συμβάσεις και δικαιώματα.

Φεγγάρι των βουνών μας...


«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε»…


 Πέτρος Τατσόπουλος

Τι παράγεται όταν η αναξιοπρέπεια και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός συναντιούνται στον απόπατο της διανόησης; Δημιουργούνται κάτι μικρά ανθρωπάκια, το ηθικό και πολιτικό μπόι των οποίων είναι αντιστρόφως ανάλογο της μπόχας που παράγουν.

Θα κάτσω εδώ, μαζί με το ταξικό χιπ-χοπ


Κι όσο γερνώ, περπατώ με τα τέσσερα
τα τροχοφόρα με προσπερνούν

Και μαζί με τα τροχοφόρα, η μουσική εξέλιξη και τα ακούσματα της νεολαίας. Αν και δε χρειάζεται να είσαι 20 χρονών, για να ακούς χιπ-χοπ μουσική σήμερα, ίσα-ίσα. Και βασικά δε χρειάζεται καν να σου αρέσει το είδος, για να μπορέσεις να αναγνωρίσεις κάποια πράγματα.

Η κόκκινη Ξάνθη του Μεσοπολέμου


Οσοι επισκέφτηκαν χτες το πάρκο του Παύλου Μελά, μπορεί να πέτυχαν δίπλα στο βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής ένα τραπεζάκι, όπου οι σύντροφοι από την Ξάνθη παρουσίαζαν μια ιστορική έκδοση της τοπικής οργάνωσης, με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Την ιστορία της “Κόκκινης Ξάνθης του Μεσοπολέμου”, του ισχυρού εργατικού κινήματος με βασικό άξονα τον καπνεργατικό κλάδο, και της αυξημένης επιρροής του ΚΚΕ στο νομό.

Ρόζα Ιμβριώτη


 «Εμείς θα φτιάξουμε ανθρώπους συνειδητούς και ελεύθερους»

Οι σύντροφοι και φίλοι την αποκαλούσαν «κόκκινη Ρόζα», αφού πάλευε με πίστη και επιμονή για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σεμνή και ταπεινή, δεν έλειψε από κανέναν αγώνα.

Μια πραγματική δασκάλα, μια πρωτοπόρος του γυναικείου κινήματος, μια παιδαγωγός με την ευρεία

Στη ΔΕΘ σε παίρνει (κεντρο)αριστερά, μην το ζορίζεις…


Σε ένα πρώτο επίπεδο η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποτονική. Ανεξαρτήτως αν αυτό προκύπτει από την προσπάθεια μετεκλογικής ανασύνταξης του κόμματος, που μέχρι τις αρχές Ιουλίου ήταν στη κυβέρνηση, ή είναι μια επιλογή τακτικής, η ουσία είναι αλλού. 

Λήγει η μάχη της Μουργκάνας


Λήγει η μάχη της Μουργκάνας , 16/9/1948, στην Ήπειρο. Τα τμήματα του ΔΣΕ διασπούν τη διάταξη του κυβερνητικού στρατού και περνούν στα Ζαγόρια και από εκεί στο Γράμμο.

ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ, Ο «Μικρός Γράμμος»

Ο ορεινός όγκος της Μουργκάνας βρίσκεται στη Δυτική Ηπειρο, στο Νομό Θεσπρωτίας, με ψηλότερο σημείο τα 1.806 μ.