Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Οι πιο… δυνατές στιγμές


Το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» πέρασε πλέον στην Ιστορία.

Τέσσερις μουσικές σκηνές, συναυλίες, πολιτικές συζητήσεις, στέκια, περίπτερα, η συγκλονιστική πολιτική συγκέντρωση του Σαββάτου... Μια πραγματική γιορτή στήθηκε για τρεις ολόκληρες ημέρες στην «κόκκινη πολιτεία» του πάρκου Τρίτση.

Απόρριψη εργαζόμενης γιατρού για τη θέση γιατρού Επιμελητή Β’ γιατι «έχει δύο μικρά παιδιά»


Αλλο ένα θλιβερό περιστατικό που έρχεται στη δημοσιότητα και αποδεικνύει περίτρανα ότι η περίφημη ευρωπαϊκή και εγχώρια πολιτική για την "εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής" στην πραγματικότητα αποτελεί θηλιά στο λαιμό χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών που καθημερινά έρχονται αντιμέτωπες με τεράστια εμπόδια στο χώρο εργασίας και στην οικογένεια.

Σε νέες πανεθνικές διαδηλώσεις προχωρούν αγρότες


Στους δρόμους ξαναβγαίνουν οι αγρότες της Ινδίας, προχωρώντας σε νέες πανεθνικές διαδηλώσεις, ένα χρόνο μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση Μόντι των νόμων που προωθούν αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος τους.

Ο λαός να μην παρασυρθεί από υπερφίαλους πανηγυρισμούς και να επαγρυπνεί


Ο λαός χρειάζεται να δει την ουσία πίσω από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς που δεν είναι άλλη από τους σφοδρούς γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τα παζάρια στα οποία εμπλέκεται επικίνδυνα η Ελλάδα. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτών είναι τα υπέρογκα -και χωρίς τέλος- εξοπλιστικά προγράμματα, που υπηρετούν κυρίως άλλους στόχους και όχι την άμυνα της χώρας, ενώ θα κληθεί να τα πληρώσει με μεγάλες θυσίες ο ελληνικός λαός.

Αφροδίτη της Μήλου: Αν είχε χέρια μπορεί και να…μούντζωνε


Δεν είναι μόνο η συγκίνηση για το… “Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία”. Δεν είναι η συγκίνηση μόνο για τις φρεγάτες (μετά από τα Ραφάλ). Είναι, με αφορμή την έκθεση στο Λούβρο  για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, και κείνη η αναφορά του Μακρόν και στα 200 χρόνια από την… “είσοδο” στο Μουσείο των Παρισίων της Αφροδίτης της Μήλου.

Fake σελίδες στα social media με ύποπτο ρόλο


Τις τελευταίες ώρες δημιουργούνται διάφορες ύποπτες σελίδες σε social media που χρησιμοποιούν το λογότυπο του ΚΚΕ και προσπαθούν μέσω μηνυμάτων σε χρήστες να «ψαρέψουν» ακόλουθους προσποιούμενοι τους εκπροσώπους της ΚΝΕ. Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα τέτοιας σελίδας προς χρήστη του instagram στο οποίο ανέφερε: «Μάθαμε ότι συμμετείχατε στο festival της ΚΝΕ. Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για την ΚΝΕ;. Εδώ είμαστε όλοι σύντροφοι. Αν γίνουμε πολύ θα νικήσουμε».

Ολοκληρωμένο σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης που θα περιλαμβάνει την κατασκευή, θωράκιση κτηρίων


Ο ισχυρός σεισμός που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης με μεγάλες καταστροφές στο Αρκαλοχώρι και την απώλεια της ζωής του συναδέλφου μας οικοδόμου στο χώρο εργασίας του, ξαναφέρνει στην επιφάνεια για μία ακόμη φορά πόσο απροστάτευτος είναι ο λαός μπροστά σε φυσικά φαινόμενα που δεν είναι σπάνια, αλλά συμβαίνουν πολύ συχνά αφού η χώρα μας έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Η πρώτη και η δεύτερη Διεθνής


«Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιό τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος. Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπρος σε μια κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ' αυτήν τίποτε άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους. Εχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο.

Κρίκος


Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ είναι ένας νέος, σημαντικός κρίκος στη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, που υπηρέτησαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, από το 1990, οπότε ξεκίνησε στη χώρα μας, με τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τις συνέπειες θα τις βρουν ξανά μπροστά τους τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως έγινε και σε όλες τις προηγούμενες φάσεις της «απελευθέρωσης».

Έξω οι φασίστες από τη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη Σταυρούπολη!


Οι μαθητές του ΕΠΑΛ και όλων των σχολείων της Σταυρούπολης, η νεολαία της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχουμε πείρα, θα απομονώσουμε από τα σχολεία και την γειτονιά μας τους φασίστες, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.
Είναι το καλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης και της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής, ακριβώς γιατί πάντα είναι απέναντι από τις διεκδικήσεις των μαθητών, τα αιτήματα, τις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις τους.

«Ορθή πρακτική» και «κοινωνικό κεκτημένο» της ΕΕ ο εκτρωματικός «νόμος Χατζηδάκη»

 
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις συνέπειες από την εφαρμογή του νόμου-έκτρωμα Χατζηδάκη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που από κοινού ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, η Κομισιόν δίνει πλήρη κάλυψη στο αντεργατικό τερατούργημα.

Αρνούνται αμισθί εργασία στον Ηλ. Σιώρα


Παρά τα τεράστια κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, ακόμα και στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, στον «Ευαγγελισμό», η διοίκηση του νοσοκομείου αρνήθηκε στον απερχόμενο διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής και πρώην πρόεδρο του Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Ηλία Σιώρα, την άμισθη εθελοντική προσφορά του, την οποία ζήτησε αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή του (31/12/20).

Πρόλογος...


 Με τον πρόλογο του «ασύμφορου λιγνίτη» είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβρη ο τότε υπουργός Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, την παρουσίαση για το «σχέδιο δίκαιης και αναπτυξιακής μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών», λέγοντας πως το ετήσιο μέσο μεταβλητό κόστος (ΜΜΚ) της παραγόμενης από λιγνίτη ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώνεται στα 80 ευρώ/ΜWh, ενώ η Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) ήταν στα 45 ευρώ/MWh.

Να ακυρωθεί η απόλυση του συνδικαλιστή, ο νόμος-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά.


Η απόλυση του συνδικαλιστή είναι καταχρηστική και εκδικητική. O συνάδελφος αρνήθηκε βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του και μάλιστα δικαιώθηκε και από την Επιθεώρηση Εργασίας. Η εταιρεία "Praktiker" "τιμώρησε" τον συνδικαλιστή για τη στάση απειθαρχίας που κράτησε, ως όφειλε να κάνει, απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας που εφαρμόζει τον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/09/1687

Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνι κυριεύει την Αθήνα από τους Οθωμανούς.

28/09/1773

Αρχίζει η εξέγερση των αγροτών στη Ρωσία, με αρχηγό τον Ε. Ι. Πουγατσόφ.