Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Μην περιμένετε τον δύσκολο χειμώνα να έρθει


Εσείς περιμένετε ακόμα τον δύσκολο χειμώνα να έρθει; Μην περιμένετε! Ζήστε τον τώρα στις εγκαταστάσεις μας!

Να τα πούμε ???


Να τα πούμε; Ρωτάει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος. Τι μπορεί να πει ένας κωμικός όμως όταν τον ξεπερνά η πραγματικότητα και το “ζαμέ Κορωπί”; Γι’ αυτό ο προφήτης Ζάρα δανείζεται το predator για να μας πει τι γράφουν οι πολιτικοί στον Άγιο Βασίλη.

Δέντρο του Νέου Χρόνου

ΕΣΣΔ: Το Δέντρο του Νέου Χρόνου, φωτογραφίες και σειρά στολιδιών.

Πεθαίνοντας από το κρύο στη ... «μητρόπολη» του καπιταλισμού


Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια,
ο αμερικανικός λαός θρηνεί δεκάδες νεκρούς από κάθε είδους φυσικές καταστροφές και καιρικά φαινόμενα. Σήμερα θαμμένος και αποκλεισμένος κάτω από τα χιόνια σε τεράστιες περιοχές της χώρας, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας... Μόλις τον περασμένο Αύγουστο πνιγμένος από τις πλημμύρες στο Κεντάκι, καμένος από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια. Και το έργο επαναλαμβάνεται συνεχώς.

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά


Με παιδικά χαμόγελα γέμισε η αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά.

Ανακούφιση είναι η κατάργηση του ΦΠΑ που απέρριψαν "ασυζητητί" ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ


Ουσιαστική ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια μπορεί να δοθεί μόνο με τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ, που προβλέπουν -μεταξύ άλλων- κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και την ενέργεια.

«Έψαλαν» αγωνιστικά κάλαντα σε τρία υπουργεία διεκδικώντας δουλειά και δικαιώματα


Με αγωνιστικά κάλαντα που «έψαλαν», στο πλαίσιο διαδοχικών παραστάσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 28 Δεκέμβρη στα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Οικονομίας, αντιπροσωπεία των Σωματείων και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, διεκδίκησαν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Αποφασίζεται η διάλυση της "Ενωσης Νομικών"


 Στις 28 Δεκέμβρη 1931, η κυβέρνηση Βενιζέλου αποφασίζει τη διάλυση της "Ενωσης Νομικών" επειδή αποκάλυψε τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν οι κομμουνιστές κρατούμενοι των φυλακών Αβέρωφ.

Φοροληστεία δεκάδων δισ. στον λαό, πακέτα με «ουρά» στους ομίλους


 ΓΕΝΑΡΗΣ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2022

 Πάνω από 26 δισ. ΦΠΑ και ειδικοί φόροι... και η κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το πόσες πενταροδεκάρες πρέπει να δοθούν εντός των «κατώτατων επιτρεπτών ορίων της ΕΕ»

Η φοροεπέλαση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 50,1 δισ. ευρώ, για το 11μηνο Γενάρη - Νοέμβρη 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Οικονομικών.

Σε κατάσταση «ενισχυμένης ετοιμότητας» ο σερβικός στρατός


 ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΟΒΟ

 Κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με το προτεκτοράτο

 Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Σερβίας - Κοσόβου, με την Πρίστινα να διατηρεί τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο βόρειο Κόσοβο και να καλεί την ηγεσία της ΝΑΤΟικής δύναμης KFOR να διαλύσει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει Σέρβοι στην περιοχή, ενώ το Βελιγράδι απαντά θέτοντας τον σερβικό στρατό σε κατάσταση «ενισχυμένης ετοιμότητας».

Η μαρτυρία του Λάζαρου Κυρίτση για τη σφαγή στη Μακρόνησο


Ο Λάζαρος Κυρίτσης έζησε τη σφαγή της Μακρονήσου, στις 29 Φλεβάρη και 1η Μάρτη του 1948. Από αυτά τα ματωμένα χώματα της Μακρονήσου το 2020 μίλησε στην κάμερα του 902.gr.

«Γιορτινές» όψεις της κλασικής λογοτεχνίας


Το γιορτινό δωδεκαήμερο της τελευταίας βδομάδας κάθε χρόνου και της πρώτης του επόμενου θεωρείται ως μία από τις πιο χαρούμενες και γεμάτες προσμονή περιόδους. Για τα παιδιά είναι η εποχή των δώρων, του χριστουγεννιάτικου δέντρου, του Αϊ-Βασίλη, της ανταλλαγής ευχών, της γλυκιάς επανάληψης εθίμων που έχουν επιβιώσει στο πέρασμα των αιώνων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 28/12/1895

Οι Αδερφοί Λιμιέρ προβάλλουν στο Παρίσι την πρώτη κινηματογραφική ταινία, η οποία διαρκεί μόλις 1 λεπτό.

28/12/1903

Γεννιέται ο Αμερικανός μαθηματικός Τζον Φον Νόιμαν.