Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Με «ρυθμούς χελώνας» οι διαδικασίες για να ξεκινήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα

Εικόνες σχολείων μετά τους μεγάλους σεισμούς του 2021 σε Λάρισα και Κρήτη..

Από το καλοκαίρι και στη συνέχεια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς φάνηκαν, για άλλη μια φορά, τα προβλήματα υποδομών των σχολείων, η απουσία του αναγκαίου ελέγχου και της συντήρησης των κτιριακών υποδομών. Μέσα στον Αύγουστο κατέρρευσε ολόκληρη η ψευδοροφή σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου στον Βαρνάβα...

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να πνίξει στο αίμα τη Λωρίδα της Γάζας που ήδη μετράει χιλιάδες νεκρούς

Προ των πυλών φαίνεται να είναι η χερσαία επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που θα πνίξει στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό, ο οποίος ήδη μετράει χιλιάδες θύματα από τις κατοχικές δυνάμεις που βομβαρδίζουν αδιάκοπα. 

Ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν ότι παρατηρείται πολύ μεγάλη μετακίνηση ισραηλινών τεθωρακισμένων, προς τα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Προκλητική επιχείρηση στράτευσης του λαού με τα νέα εγκλήματα του κατοχικού κράτους

Η εικόνα με τα «παιδιά που έβαλαν οι τρομοκράτες μέσα σε κλουβιά» αναπαράχθηκε και στη χώρα μας, μόνο που έχει ανέβει στο διαδίκτυο πριν από τις 7 Οκτώβρη..

Η προσπάθεια των επιτελείων του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους να «ξεπλύνουν» το έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης και ακόμα περισσότερο να στρατεύσουν τον λαό με το ισραηλινό κατοχικό κράτος, την ώρα που κλιμακώνει με νέα εγκλήματα πολέμου τη σφαγή των Παλαιστινίων, δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται από ένα καλά επεξεργασμένο προπαγανδιστικό μπαράζ, με «κορωνίδα» και αυτήν τη φορά τα «απαραίτητα» fake news.

Υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη

Τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ Γιάννη Λαγουδάκο στο Πέραμα στηρίζει δημόσια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη

Με ανάρτησή της στο Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε το Σάββατο 14 Οκτώβρη ότι «στον β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στηρίζω κριτικά για Δήμαρχο Περάματος τον προοδευτικό και δημοκρατικό ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟ».

Το Ισραήλ χτυπά Παλαιστίνιους που προσπαθούν να φύγουν από την "ασφαλή" δίοδο προς τα νότια της Λωρίδας της Γάζας

Κομβόι αμάχων Παλαιστινίων που προσπαθούσαν να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, περνώντας από τομέα που το Ισραήλ, παρουσίαζε ως ασφαλή, χτυπά ο ισραηλινός στρατός, δήλωσαν χθες Σάββατο αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι της Χαμάς.

Δολοφονήθηκε στο Μόναχο (Γερμανία) ο Στεπάν Μπαντέρα, ηγέτης της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (ΟΥΝ).


Δολοφονήθηκε στο Μόναχο (Γερμανία) ο Στεπάν Μπαντέρα, ηγέτης της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (ΟΥΝ).
Το 1949, ως απάντηση στην αισχρή δολοφονία στο Λβιβ του Ουκρανού Σοβιετικού συγγραφέα Γιάροσλαβ Γκαλάν, ο οποίος στο γραφείο εργασίας του σφαγιάστηκε από ανθρώπους του Μπαντέρα, ο Στάλιν διέταξε να αναπτυχθεί ειδική επιχείρηση για την εξόντωση του ηγέτη των Ουκρανών εθνικιστών Στεπάν Μπαντέρα.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα για τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής!

 
Αυτή την ώρα στην Παλαιστίνη, στη Λωρίδα της Γάζας διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Το κράτος του Ισραήλ και η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου με τη μορφή κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» συνεχίζει τις σφαγές των προηγούμενων χρόνων, χτυπάει με τη στρατιωτική του μηχανή τον λαό, τους αμάχους, τα παιδιά, με χιλιάδες νεκρούς. Επιβάλλει καθολικό αποκλεισμό στερώντας τους κατοίκους από νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικά εφόδια και ηλεκτρικό ρεύμα, προετοιμάζει χερσαία επέμβαση και γενοκτονία.

Πιο δυνατός ο λαός, το κριτήριο ψήφου και στον β' γύρο

Το έργο «προοδευτικοί υποψήφιοι» ανεβάζουν ενόψει του δεύτερου γύρου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να μπλέξουν σε αυτό και το ΚΚΕ, με τις γνωστές αυριανίστικες κουτοπονηριές ότι όποιος δεν στρατεύεται μαζί τους... στηρίζει τους υποψήφιους της ΝΔ.

Θα ήθελαν πολύ το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή μίλησε για μια κατεξοχήν πολιτική μάχη, που κάλεσε τον λαό να καταψηφίσει τους υποψήφιους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και τους δήθεν «ανεξάρτητους», επειδή στηρίζουν όλοι και υλοποιούν το ίδιο αντιλαϊκό πρόγραμμα και στην Τοπική Διοίκηση, να καλούσε μέσα σε μια βδομάδα τον λαό να κάνει το ακριβώς αντίθετο: Να ψηφίσει δηλαδή με άλλο κριτήριο, δίνοντας άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική και όσους την υπηρετούν σε τοπικό επίπεδο.

Την Κυριακή «Λαϊκή Συσπείρωση» 5 στα 5!

 

Εδώ και μια βδομάδα

τα κανάλια και το διαδίκτυο κατακλύζονται από βίντεο

με τις «θηριωδίες των Παλαιστινίων» σε βάρος των Ισραηλινών.

Μοναδική «απόδειξη» της γνησιότητας αυτού του υλικού

είναι ότι τα ...πιστοποιεί το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας

και ο στρατός του κράτους δολοφόνου.

Απέναντι σε εκβιασμούς απάντηση είναι μόνο η εκλογή των αγωνιστών υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»


 Απέναντι στους κυβερνητικούς και κάθε λογής άλλους εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα μπροστά στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, απάντηση μπορεί να είναι μόνο η εκλογή των αγωνιστών υποψηφίων δημάρχων της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' και η καταδίκη, με λευκό ή άκυρο, όλων εκείνων που θα είναι τα “καλά παιδιά” των κυβερνήσεων και θα υπηρετούν την τοπική διοίκηση ως μακρύ χέρι του κράτους.

Παντού και πάντα Λαϊκή Συσπείρωση


«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Κάνουμε το άλμα. Για να βάλουμε μαζί με τον λαό εμπόδια σε αυτήν την απάνθρωπη, αντιλαϊκή πολιτική και εκλέγουμε αγωνιστική δημοτική αρχή» 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/10/1608

Γεννιέται ο Ιταλός φυσικομαθηματικός Εβαντζελίστα Τοριτσέλι, εφευρέτης του βαρόμετρου.

15/10/1837

Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.