Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ο Σοβιετικός Στρατός και Γιουγκοσλάβοι Παρτιζάνοι, απελευθερώνουν το Βελιγράδι της Γιουγκοσλαβίας


 20 Οκτωβρίου 1944 - απελευθέρωση Βελιγραδίου, Γιουγκοσλαβία.

Στο χωριό Στάρτσεβο κοντά στο Βελιγράδι, 20 Οκτωβρίου 1944.

«Όταν ο εργάτης δεν είναι στη θέση εργασίας του, οι μέτοχοι δεν παράγουν οτιδήποτε παρά μόνο απειλές. Είναι άχρηστοι!»


Στη συγκλονιστική ομιλία του Ολ. Ματό αποτυπώνονται με γλαφυρότητα, ζωντάνια και μέσα στη φωτιά του απεργιακού αγώνα η δύναμη της ταξικής πάλης, η δύναμη της απεργίας ως όπλου που αποδεικνύει ότι οι εκμεταλλευτές είναι παράσιτα, η περηφάνια της μαχόμενης εργατικής τάξης, η αντιπαράθεση με τις συκοφαντίες της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, ο βρώμικος ρόλος του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η δύναμη της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργάτες όλου του κόσμου, ο δρόμος για νικηφόρους αγώνες.

Ως εδώ!!! Αυτό δεν είναι Πανεπιστήμιο, είναι survivor!


 Ως εδώ!!! Αυτό δεν είναι Πανεπιστήμιο, είναι survivor!

Σήμερα Τρίτη 18 Οκτώβρη στα ελληνικά πανεπιστήμια συνέβησαν τα εξής:

Νομική ΑΠΘ: φοιτητής έπεσε από το παράθυρο του 3ου ορόφου, γιατί δε χωρούσε στο αμφιθέατρο και καθόταν στο περβάζι!! Παρά λίγο να θρηνήσουμε συμφοιτητή μας επειδή η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα μας για αίθουσες και καθηγητές.

Προς τρολ


Προς τρολ που διαστρεβλώνουν όσα είπα σ’ αυτή τη συνέντευξη για να εξυπηρετήσουν τους φανερούς και αφανείς δύσοσμους, και πολιτικά και προσωπικά, απαντώ:

Δείτε το βίντεο!

Ακούστε με!

Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τη συμμετοχή στους αγώνες και την ενίσχυση του ΚΚΕ


 Αν βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σ’ αυτό τον μεγάλο εργασιακό χώρο, είναι γιατί δίνουμε προτεραιότητα στη ζωντανή επικοινωνία, στη συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργαζόμενους, είναι γιατί σήμερα επιβάλλεται να συζητήσουμε στο έδαφος των εξελίξεων τι χρειάζεται να αλλάξουμε και πώς θα τα καταφέρουμε.

Η δολοφονική επίθεση παρακρατικών ενάντια στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ


Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη έλαβε χώρα η οργανωμένη δολοφονική επίθεση προβοκατόρων εναντίον της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων στην Πλατεία Συντάγματος.

«Κρίκος» στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

 
ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ

Πληθαίνουν τα ερωτήματα με φόντο δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμμετοχή στην πυρηνική άσκηση του ΝΑΤΟ «Steadfast Noon»

Επιβεβαιώνεται η συμμετοχή της χώρας στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, και μάλιστα σε μια φάση όπου οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί σε άλλη ακόμα πιο επικίνδυνη φάση.

Διαβεβαιώσεις σε Ζελένσκι και ΝΑΤΟ, στο τραπέζι η αποστολή και ελληνικών αντιαεροπορικών


 Στο Κίεβο βρέθηκε χτες ο υπουργός Εξωτερικών για συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας αλλά και τον Ουκρανό ομόλογό του.

Στη συνάντησή του με τον Β. Ζελένσκι επισήμανε ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει την αμέριστη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και καταδικάζει πλήρως κάθε απόπειρα αλλαγής των συνόρων από δυνάμεις του αναθεωρητισμού».

Να μην πληρώσει ο Λαός!


Το απεργιακό κάλεσμα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές μεταφέρουν εκατοντάδες Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, με στόχο την επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργία στις 9 Νοέμβρη και κυρίως στο πώς αυτή θα αποτελέσει σταθμό κλιμάκωσης.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 20/10/1827

Η ναυμαχία του Ναυαρίνου στέφεται με νίκη για τους συμμαχικούς στόλους της Αγγλίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας έναντι του ενωμένου τουρκοαιγυπτιακού στόλου, παρά τη συντριπτική υπεροχή του δεύτερου. Η νίκη στο Ναυαρίνο έδωσε ανάσα στην Ελληνική Επανάσταση, που αντιμετώπιζε το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής.