Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Σήμα κινδύνου για τη ζωή του λαού εκπέμπουν οι υγειονομικοί

  • Κατά 80% αναστέλλονται χειρουργικές επεμβάσεις, την ίδια στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει
  • Δεκάδες χιλιάδες οι ασθενείς σε λίστες αναμονής
Ενα ακόμη χτύπημα στη ζωή και την υγεία του λαού δίνει η κυβέρνηση με το νέο «λοκντάουν» στα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, ένα μέτρο που όχι μόνο δεν πειράζει «τρίχα» από τα κέρδη των κλινικαρχών, αλλά αντίθετα ενισχύει και την πελατεία τους.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στο κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας

 

Εκδήλωση παρουσίασης του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στο κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος», στην Πάτρα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ φτάνει σήμερα εδώ στην Πάτρα, στην Αχαΐα και απευθύνεται σε κάθε εργάτη, άνεργο και άνθρωπο του μόχθου, σε κάθε νέο παιδί και γυναίκα της λαϊκής οικογένειας.

Ο Γ. Βαρουφάκης δεν επιλέγει ιμπεριαλιστή. Έχει ήδη επιλέξει


Δεν ξέρουμε τι μύγα τσίμπησε τον Γ. Βαρουφάκη-ΜέΡΑ25 αλλά τις τελευταίες μέρες έχει έναν οίστρο ενασχόλησης με το ΚΚΕ. Προφανώς και είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό που δεν είναι θεμιτό είναι η ακραία διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ, που την... πάει τρένο απ' ότι φαίνεται ο Γ. Βαρουφάκης. Σε πρόσφατο βίντεο που αναρτήθηκε από το ΜέΡΑ25 παρουσιάζονται οι απαντήσεις που έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε ζητήματα που έθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε πρόσφατη παρέμβαση του στη Βουλή.

Αν η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει τις προτάσεις μας θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση


Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολύ καιρό στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται στο «κόκκινο» περιέγραψε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Οργάνωση και αγώνας για να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι ΕΕ και κυβερνήσεων


Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με τη «θέσπιση ευρωπαϊκού αριθμού κοινωνικής ασφάλισης» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η ψιχουλομαχία και το ...καρβέλι


Χτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης, με ύφος 1.000 καρδιναλίων, ανακοίνωσε έκτακτο βοήθημα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και σε Άτομα με Αναπηρία. Η πρόκληση εκ μέρους της κυβέρνησης μπορεί να γίνει πιο κατανοητή αν σκεφτεί κανείς ότι στους νοσοκομειακούς γιατρούς οφείλονται εφημερίες ακόμα και 6 μηνών, οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν δει την τελευταία δεκαετία τις συντάξεις τους να κόβονται δεκάδες φορές από όλες τις κυβερνήσεις, ενώ ακόμα και οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας έχουν δεχτεί συντριπτικά χτυπήματα από τον «κόφτη» της δημοσιονομικής ...προσαρμογής και των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

24/11/1929 Ο Λήμπνεχτ από τη φυλακή ακούει τον απομακρυσμένο μηκυθμό της Επανάστασης


Τα παρακάτω γράμματα έγγραψε ο Καρλ Λήμπνεχτ προς τη γυναίκα του από τη φυλακή του Λουκάου και είναι παρμένα από ένα γαλλικό βιβλίο με τον τίτλο: «Γράμματα από το Μέτωπο και τη Φυλακή».

Με την οδυνηρή επίκληση της ζωής ενός μεγάλου επαναστάτη, που ρίχτηκε στη φυλακή από τον Κάιζερ για την πάλη, δείχνουν τη σκέψη του Λήμπνεχτ να υπερπηδά τους τοίχους και την απόσταση, για να αδελφωθή με τη Σοβιετική Επανάσταση.

Κοίτα ποιοι μιλάνε!


«Περί όνου σκιάς»... Τέτοιος ήταν ο καβγάς της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την ακρίβεια στη Βουλή. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού η πολιτική στήριξης των κερδών του κεφαλαίου, που έχουν «κορόνα στο κεφάλι» τους, βρίσκεται κάτω απ' όποια «πέτρα» των ανατιμήσεων κι αν σηκώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Θα ήταν για γέλια, λοιπόν, το ποιοι «κονταροχτυπήθηκαν» για την ακρίβεια, αν για τον λαό ο βίος δεν ήταν αβίωτος...

Η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στα νοσοκομεία για ασθένειες εκτός covid


Για εγκληματική πολιτική στην πανδημία που βάζει «λουκέτο» στα δημόσια νοσοκομεία για ασθένειες εκτός covid-19 έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης αναφερόμενος στην περικοπή έως και 80% των τακτικών χειρουργείων.

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για πρόσφυγες και μετανάστες


ΑΠΟΦΑΣΗ

 Για το τραγικό δυστύχημα με μετανάστες στην Κομοτηνή

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για πρόσφυγες και μετανάστες

Το σημερινό τραγικό δυστύχημα που οδήγησε στο να χάσουν τη ζωή τους 7 μετανάστες στην περιοχή του Ιάσμου, έρχεται να καταδείξει με το χειρότερο τρόπο, που οδηγεί η μεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. 

Μαζική σύσκεψη ενόψει του συλλαλητηρίου για την υγεία στις 25 Νοέμβρη


Κάλεσμα πανεργατικού ξεσηκωμού για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού έστειλαν δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων και φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη που διοργάνωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), μπροστά στο μεγάλο συλλαλητήριο για την υγεία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οταν η «πρόοδος» κακοποιείται για να κερδίζει η «συντήρηση»


Ο Κ. Μητσοτάκης, επιδιώκοντας να δώσει το στίγμα της κυβέρνησης,
δήλωσε πρόσφατα πως «αληθινά προοδευτική πολιτική είναι αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση». Το ερώτημα που ο καθένας - και σωστά - θέτει όταν διαβάζει τη δήλωση είναι αν για τους πολλούς είναι «πρόοδος» τα 10ωρα, η φοροληστεία, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Εκπαίδευσης, η πιο βαθιά εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


24/11/1632

Γεννιέται ο Ολλανδός φιλόσοφος Μπαρούχ Σπινόζα.

24/11/1826

Γεννιέται ο Ιταλός συγγραφέας Κάρλο Λορεντσίνι, δημιουργός του «Πινόκιο».