Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Στάλιν για τον Στάλιν



 …Λένε ότι στη «διαθήκη» του, ο σύντροφος Λένιν πρότεινε στο Κογκρέσο, ενόψει της «αγένειας» του Στάλιν, να εξετάσει το ζήτημα της αντικατάστασης του Στάλιν στη θέση του Γενικού Γραμματέα από έναν άλλο σύντροφο. Αυτό είναι απολύτως αλήθεια.

«Νικήσαμε - συνεχίζουμε» το μήνυμα και σε άλλες πόλεις


«Νικήσαμε - συνεχίζουμε»
, είναι το μήνυμα των διανομέων με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν σήμερα σε πόλεις. Έχοντας την στήριξη και την αλληλεγγύη σωματείων, φορέων και πλατιά του κόσμου, το μήνυμα που εξέπεμψαν σε σχέση με την δέσμευση - αναδίπλωση της «e-food», ήταν νικήσαμε αλλά συνεχίζουμε για την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων που εκκρεμούν, καθώς και για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη.

«Αφγανιστάν 20 χρόνια μετά. Μια συζήτηση που πρέπει να γίνει!»


Μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις γύρω από το Αφγανιστάν και τους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είχε η συζήτηση  «Αφγανιστάν 20 χρόνια μετά. Μια συζήτηση που πρέπει να γίνει!» που έγινε στη Διεθνούπολη του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». 

Ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στο λαό, θα φέρει νέες αυξήσεις


Η κυβερνητική απόφαση για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι ένας ακόμη κρίκος στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κεφαλαίου για την απελευθέρωση της Ενέργειας και συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους κι όλο το λαό.

Πρόοδος σήμερα είναι να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί και οι άλλοι αντιλαϊκοί νόμοι

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Κυρίες και κύριοι γεια σας. Καλωσήρθατε στο meeting point του Newsbomb. Είμαστε φιλοξενούμενοι αυτή τη στιγμή στο στούντιο της ΚΝΕ στον Περισσό, εξού και τα αυτά τα ωραία λαμπερά χρώματα, σχεδόν ροκ. Κι ο λόγος της φιλοξενίας είναι να έχουμε αμέσως τώρα μια συζήτηση με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, τον κύριο Δημήτρη Κουτσούμπα. Ευχαριστούμε και για την φιλοξενία και για την συνέντευξη.

Καλύπτουν τον αντικομμουνιστικό οχετό

ΕΑΑΣ Μπογδάνος και Χρυσή Αυγή μαζί στο Βίτσι


Α
παντώντας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση σχετικά με τις γιορτές μίσους που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Βίτσι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), ο υπουργός Αμυνας αναφέρει επί λέξει ότι η κυβέρνηση «ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης και θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που γίνονται από όλες τις πλευρές, αποτελούν εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους και έχουν σκοπό την αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών καταστάσεων».

Σημειώσεις για το κομμουνιστικό κίνημα στο χώρο της πρώην ΕΣΣΔ


Θα ήταν υπερβολή αν σε ένα άρθρο φιλοδοξούσαμε να περιγράψουμε αναλυτικά την κατάσταση του κομμουνιστικού κινήματος στις 15 χώρες που προήλθαν από τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Και αυτό γιατί, παρά την κοινή προέλευση, έχουμε διαφορετικές συνθήκες δράσης για τα ΚΚ, που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις και εθνικο-ιστορικές παραδόσεις.

«Σωτήρες»...


Πριν από περίπου δέκα μέρες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ χαρακτηρίστηκαν από τον αστικό Τύπο «ανάσα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες», ενώ ταυτόχρονα έδιναν και έπαιρναν τα ρεπορτάζ για την «ενεργοποίηση των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης για τους αυτοαπασχολούμενους». Ηρθαν όμως οι προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης να διευκρινίσουν ...την πραγματικότητα!

«Η πρώτη σου χρονιά στο πανεπιστήμιο να είναι μια χρονιά κερδισμένη!»


«Η πρώτη σου χρονιά στο πανεπιστήμιο, να είναι μια χρονιά κερδισμένη» καλεί τους πρωτοετείς φοιτητές η ΚΝΕ, στην ανακοίνωσή της. «Φέτος συναντιόμαστε όλοι ξανά στις σχολές, στα αμφιθέατρα και τα εργαστήριά μας. Δεν ήταν δεδομένο, το κατακτήσαμε εμείς οι φοιτητές», σημειώνει και καλεί τους πρωτοετείς φοιτητές να μην κάνουν βήμα πίσω από τα «θέλω» τους.

Ούτε προσωρινές ούτε μεμονωμένες αυξήσεις


Καθώς τα λαϊκά νοικοκυριά στη χώρα μας
βάζουν ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να χρυσοπληρώνουν την ηλεκτρική ενέργεια, σήμερα, στη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», τα παραδείγματα από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι τσουχτερές ανατιμήσεις στο ρεύμα ούτε προσωρινές είναι ούτε μεμονωμένο φαινόμενο.

Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι διανομείς, οι οποίοι παραμένουν σε επιφυλακή μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας της «e-food» ότι μετατρέπει 2.016 συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η εξέλιξη αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη νίκη του οργανωμένου αγώνα των διανομέων, που δεν έβαλαν την ουρά στα σκέλια απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, αλλά συσπειρωμένοι στα σωματεία τους έδωσαν μαζικό αγώνα, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα.

Χιλιάδες νέοι έχουν πλημμυρίσει τους χώρους του Φεστιβάλ


Το αδιαχώρητο στα Στέκια και τις Σκηνές του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»! Χιλιάδες νέοι από όλη την Αττική, από πολύ νωρίς έχουν πλημμυρίσει τους χώρους του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», δίνοντας δυναμικό, μαχητικό «παρών» σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


24/09/1845

Αυτοκτονεί διωκόμενος και πάμπτωχος ο Ανδρέας Λόντος, μέλος της Φιλικής Εταιρίας και πρωταγωνιστής της επανάστασης του 1821. Μετά το κίνημα της 3ης του Σεπτέμβρη 1843 αναδείχθηκε αντιπρόεδρος της εθνοσυνέλευσης ενώ στη συνέχεια χρημάτισε υπουργός στρατιωτικών & εσωτερικών στην επαναστατική κυβέρνηση.