Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: "απ' την βαθιά υπόκλιση οι σπόνδυλοι κλειδώσαν"


 Ότι κι αν λένε στο εσωτερικό, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το σωστό μαζί με άλλους 499". Τα λόγια ανήκουν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εξέχοντα ΝΑΤΟικό πανελίστα, Δημήτρη Καιρίδη.

Αναφέρεται στην υπερψήφιση από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ ενός ανατριχιαστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που ενδεικτικά:

Νέα σοβαρή κλιμάκωση με φόντο τον ανταγωνισμό στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού

 
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ - ΙΑΠΩΝΙΑ

 Πύραυλοι και αεροπλανοφόρα πάνε κι έρχονται, ενώ εντείνεται η συζήτηση για πυρηνικά όπλα στην Ιαπωνία

 Με φόντο την ολόπλευρη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, τις τελευταίες δύο βδομάδες καταγράφεται νέα σοβαρή κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου και της Ιαπωνίας.

Αναλγησία της εργοδοσίας και του κράτους μπροστά στο νέο εργατικό ατύχημα

                                                    
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το νέο εργατικό ατύχημα στα Jumbo

Στερεύουν τα λόγια από την αναλγησία της εργοδοσίας και του κράτους μπροστά στο νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα σε κατάστημα των Jumbo.

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση, στον αγώνα, στην ενότητα, στην κοινωνική συμμαχία


Είμαστε εδώ γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με την ενεργειακή φτώχεια, με τη μεγάλη ακρίβεια. Είμαστε εδώ γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με κάποια επιδόματα που πάλι τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, είτε ως καταναλωτές, είτε ως άμεσα φορολογούμενοι.

Σάσα Καστούρα

 
Ηθοποιός με φωτεινή πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο και αγωνίστρια

Στις 17 Ιουνίου 2014, σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σάσα (Αναστασία) Καστούρα. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Οκτωβρίου 1940.

Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία

 
«Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής»: 

1. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη της χώρας, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και της υπαίθρου, επαγγελματίες, βιοτέχνες, επιστήμονες και αγρότες, στους νέους και τις νέες που φοιτούν στην Τριτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Σε νέα φάση κλιμάκωσης με ρωσικές προσαρτήσεις και ΝΑΤΟικά όπλα για ανακατάληψη εδαφών


 Στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση για τα πυρηνικά όπλα και οι «προειδοποιήσεις» για «απευθείας σύγκρουση»

Με τη Μόσχα να προσαρτά στη Ρωσία όσα εδάφη ελέγχει από 4 ουκρανικές επαρχίες και να δηλώνει ότι θα τα υπερασπιστεί «με όλα τα μέσα που διαθέτει», με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ να στέλνουν ακόμα περισσότερα όπλα στο Κίεβο για την ανακατάληψη των προσαρτημένων περιοχών, με τη Ρωσία να «απαντά» προειδοποιώντας ότι οι αποστολές εξοπλισμών απειλούν τα «ρωσικά στρατηγικά συμφέροντα» και με τη συζήτηση για τα πυρηνικά όπλα να βρίσκεται πλέον στην «ημερήσια διάταξη», η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εισέλθει σε φάση μεγάλης κλιμάκωσης.

Μαζική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία


Με μαζική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους απεργούς της «Μαλαματίνα», καταδικάζοντας τις μαζικές απολύσεις και την τρομοκρατία, που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά χώρους, όπως τα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, την «ΠΥΡΑΜΙΣ» και την «ΑΛΟΥΜΙΛ». Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, στην πορεία προς την μεγάλη απεργία στις 9 του Νοέμβρη.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 8 - 9 Οκτώβρη 2022:

  • Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία: Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 08/10/1754

Πεθαίνει ο Βρετανός μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Χένρι Φίλντινγκ.