Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Το ΚΚΕ μπορεί να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα και να διεκδικήσει ανακούφιση για το λαό


\ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

 - Καλωσορίσατε, Γραμματέα. Ξεκινώ τη συζήτησή μας ζητώντας ένα σύντομο σχόλιο για τις σχέσεις μας με τη γειτονική Τουρκία, εξ αφορμής των προκλήσεών τους στην κυπριακή ΑΟΖ. Ανησυχείτε για το ενδεχόμενο να ζήσουμε κάτι αντίστοιχο και στον εθνικό μας χώρο και πόσο πιθανό είναι ένα θερμό επεισόδιο;

Ο αντιλαϊκός απολογισμός σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά


Σε μία ακόμα προσπάθεια προβολής μιας εικονικής πραγματικότητας, ένα από τα βασικά «αφηγήματα» που λανσάρει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κυβέρνησή του «σταμάτησε την επίθεση, πρόσφερε στο λαό, αλλά δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να κάνει όλα όσα θα ήθελε...».

Πρόκειται βέβαια για μία ακόμα πρόκληση σε βάρος του λαού. Αυτό που πραγματικά «πρόσφερε» στους εργαζόμενους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η διατήρηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού οπλοστασίου των προκατόχων της, πάνω στο οποίο πρόσθεσε ένα ακόμα μνημόνιο, με νέα σοβαρά αντεργατικά χτυπήματα, για να θωρακιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του και όχι αυτούς που του έχουν μαυρίσει τη ζωή


Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

- Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και για να ξεκινήσω βλέπω το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη». Είστε πολύ σκληροί, κ. Κουτσούμπα, για τη συμφωνία για τα ενεργειακά. Πολλαπλοί κίνδυνοι, λέτε, για το λαό από την ενεργειακή συμφωνία στην Κρήτη. Για εξηγήστε το μας λίγο, γιατί πανηγυρίζουν. Βεβαίως, όπως μας έλεγε πριν και ο κ. Μανιάτης, έκαναν και εκεί στροφή 180 μοιρών.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 29 - 30 Ιούνη:
§  Την επόμενη μέρα σημασία έχει να είναι δυνατός ο λαός: Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο και το κάλεσμα του ΚΚΕ. Καμία ψήφος στο ΚΚΕ να μη χαθεί! Να εκφραστεί η συμπόρευση με το Κόμμα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς.
§  Μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ με ομιλητή τον Δ. ΚουτσούμπαΘεσσαλονίκη: Δευτέρα 1η Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία στο ύψος του Λευκού Πύργου. Αθήνα: Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

ΣΥΡΙΖΑίικα...

Πηγαίνοντας προς την τελική πορεία της εκλογικής μάχης, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θέσει εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους στα λαϊκά στρώματα. Στην πραγματικότητα, δεν δίνει τη μάχη για να ανατρέψει το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στις εκλογές του Μάη, έχει όμως στόχο να ενισχύσει όσο μπορεί περισσότερο τις δυνάμεις του διεκδικώντας το ρόλο του άλλου πόλου στο αστικό πολιτικό σύστημα, δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι όλα τα στελέχη του από την επομένη ακόμα των εκλογών του Μάη άρχισαν να μιλάνε για ενίσχυση του διπολισμού.

Τι ψηφίζεις, τι σου βγαίνει;

Η μόνη σταθερή ψήφος στο ΚΚΕ


Το προεκλογικό αλισβερίσι έχει απογειωθεί και πίσω του κρύβεται η εξαπάτηση του λαού, που θα δει για άλλη μια φορά την ψήφο του να κουρελιάζεται μετά τις εκλογές.
Τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων δίνουν εγγυήσεις για τη μετεκλογική «σταθερότητα», πράγμα που σημαίνει πως από την επομένη κιόλας μέρα, το αντιλαϊκό πρόγραμμα θα συνεχιστεί χωρίς καμία διαφοροποίηση.

ΚΚΕ ισχυρό! Η δύναμή σου την επόμενη μέρα!


Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε...
Στις 8, όμως, σημασία θα έχει
να είναι πιο δυνατός ο λαός!
 Να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο μας.

Στις 8 Ιούλη δεν θα έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο...
-- Δεν θα έχει καμία σημασία ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης...
-- Δεν θα έχει καμία σημασία αν θα μπουν «κόμματα μιας χρήσης» στη Bουλή.

Μαχητικά προετοιμάζεται η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση

Τη Δευτέρα 1η Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία, θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Τη μάχη για την επιτυχία της μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 1η Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου, δίνουν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στόχος είναι αυτή η προεκλογική συγκέντρωση να σηματοδοτήσει την απόφαση του λαού να δώσει τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ.

Φασίστες εξαπολύουν πογκρόμ κατά των Εβραίων στην Θεσσαλονίκη


Φασίστες των οργανώσεων «Παύλος Μελάς» και «Εθνική Ένωσις Ελλάς» εξαπολύουν πογκρόμ κατά των Εβραίων, 29/6/1931, στους συνοικισμούς της Θεσσαλονίκης: Ρεζί Βαρδάρ, Χαριλάου, Συνοικισμός 151 και Κάμπελ.

Οι μεγαλύτερες αγριότητες έγιναν στον συνοικισμό του Κάμπελ.