Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Είκοσι χρόνια από την έκρηξη της βόμβας στον Πειραιά


Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια, στις 29/6/2002, η έκρηξη βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού αποτέλεσε την αφετηρία για να ξεκινήσει η επιχείρηση που το κράτος βάφτισε «εξάρθρωση της "17Ν"».

Επιθέσεις φασιστών στους τενεκεδομαχαλάδες των φτωχών Εβραίων

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 1931, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΒΡΑΪΚΟΥΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥΣ (ΡΕΖΙ ΒΑΡΔΑΡ, ΧΑΡΙΛΑΟΥ, 151 ΚΑΙ ΚΑΜΠΕΛ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΒΡΑΪΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΟΜΑΧΑΛΑΔΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΠΑΜΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ.

Χωρίς αναφορές στα Eλληνοτουρκικά η ομιλία Ερντογάν


Η προσπάθεια της Τουρκίας να παζαρέψει την παραπέρα αναβάθμιση της θέσης της ως της ισχυρότερης στρατιωτικής δύναμης στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ συνεχίζεται και κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας στη Μαδρίτη.

Αναζωπυρώνεται η πανδημία δύο μήνες μετά την προσωρινή «λήξη» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση


Α
ντιμέτωπος με την αναζωπύρωση της πανδημίας είναι και πάλι ο λαός, ο οποίος παραμένει εκτεθειμένος στα πρωτόκολλα ανοσίας των κερδών του κεφαλαίου, με τους επιδημιολογικούς δείκτες να ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα και την επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας να είναι στον «αυτόματο πιλότο».

Η σφαγή της Μελίγια…


Δεν μπορούσαν να ζούνε με τον διαρκή φόβο που κυριαρχεί στην υποσαχάρια Αφρική, τον φόβο της πείνας, των πολέμων, της εξαθλίωσης. Δεν μπορούσαν να ζουν με τον διαρκή φόβο ότι είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν… Και σκέφτηκαν ότι αν αποτίναζαν από πάνω τους αυτόν τον φόβο, τότε ίσως θα έσπαζαν τα δεσμά της καταδίκης τους και θα ανακάλυπταν μία δίοδο προς την πραγματική ελευθερία. 

Το ΝΑΤΟ έχει αποτελέσει τον κύριο παράγοντα πολέμων, επεμβάσεων και αλλαγής συνόρων


 Το να επιχαίρει ο κύριος Μητσοτάκης για το νέο στρατηγικό δόγμα και τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ως παράγοντα που δήθεν εγγυάται τη σταθερότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, συνιστά αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και της λογικής, όταν το ΝΑΤΟ έχει αποτελέσει τον κύριο παράγοντα πολέμων, επεμβάσεων και αλλαγής συνόρων.

29/6/1930 120 ανθρακεργάτες στην Ολυμπιάδα Ικαρίας απήργησαν και με την αποφασιστική στάση τους ενίκησαν


 ΟΛΥΜΠΙΑΣ, Ιούνης (Του ανταποκριτού μας).- Εχουμε ήδη γράψει αρκετά πάνω στην κατάσταση των Ικαρίων ανθρακεργατών και για τον αγώνα τους κατά του κεφαλαίου. Η εταιρεία, χρησιμοποιώντας τους μεσίτες Γερ. Κουλάν και Δημοσ. Τσαπαλιάρην, έρριξε τους εργάτες στις χαράδρες του δάσους χωρίς να πραγματοποιήσει καμμιά της υπόσχεση.

Κωνσταντίνος Βολανάκης


Γεννημένος στις 17/3/1837 στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Κωνσταντίνος Βολανάκης θα έλθει από πολύ μικρή ηλικία σε άμεση επαφή με το υγρό στοιχείο, θα το λατρέψει και θα γίνει με τον άλλο ευαίσθητο αλλά πρόωρα χαμένο  καλλιτέχνη τον Ιωάννη Αλταμούρα  ο πλέον χαρακτηριστικός υμνητής του.

Ζωής και θανάτου


«Η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία πυροδοτεί επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της Ευρώπης, για όλο τον κόσμο, μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός εισέρχεται σε νέα φάση. Ο κίνδυνος μιας πιο γενικευμένης πολεμικής αντιπαράθεσης είναι σήμερα πιο ορατός από κάθε ανάλογη κατάσταση». Αυτά σημείωνε τον περασμένο Μάρτη η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Στις Νηές Μαγνησίας από 7 έως 10 Ιούλη το μεγάλο αντάμωμα της νεολαίας


31η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Workshop για μαθητές ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/7 

Αντίστροφα μετρούν οι μέρες για το μεγάλο αντάμωμα στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις Νηές Μαγνησίας, από 7 έως 10 Ιούλη, με σύνθημα «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ετσι γράφεται η Ιστορία!».

Στη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι


Τ
ο μέτωπο των αγωνιστικών πρωτοβουλιών για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς δυναμώνουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Απέναντι στο κύμα ακρίβειας που ισοπεδώνει το εισόδημα, στην επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, σωματεία και Ομοσπονδίες απαντούν με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις θέτοντας στο επίκεντρο την απαίτηση για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς.

Διακοπή του ρωσικού αερίου θα έφερνε ύφεση 12,5% και απώλειες 193 δισ. ευρώ στη Γερμανία


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μια ξαφνική διακοπή της παράδοσης ρωσικού φυσικού αερίου θα οδηγούσε την οικονομία της Γερμανίας σε ύφεση 12,5% και σε απώλειες 193 δισ. ευρώ, αναφέρει μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χτες στον γερμανικό Τύπο, προσθέτοντας ένα ακόμα «καμπανάκι» για τις σοβαρές συνέπειες και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που επιφέρουν ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών του ευρωατλαντικού μπλοκ με τη Ρωσία.

Διαμαρτυρία στο Ισπανικό προξενείο για το έγκλημα στη Μελίγια


Διαμαρτυρία στο Ισπανικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε, μετά από κάλεσμα της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τη σφαγή δεκάδων μεταναστών στη Μελίγια.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 29/06/1895

Πεθαίνει ο Βρετανός βιολόγος Τόμας Χάξλεϊ, από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της θεωρίας της εξέλιξης, του Δαρβίνου.