Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

“Αυτό δεν είναι περίπατος. Η μεγάλη μπουρδελότσαρκα είναι…”

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκο αναλύει πως:

Την ίδια μέρα άνοιξαν ο τουρισμός, τα μπουρδέλα, ο “Μεγάλος Περίπατος”

Οι άνεργοι δεν είναι άνεργοι αλλά «μη οικονομικά ενεργοί» πολίτες

Άνοιξε ο τουρισμός στο ηλιοβασίλεμα της Καλντέρας

Ο “Μεγάλος Περίπατος” θα γίνει η μεγάλη μπουρδελότσαρκα

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του).

Ο Δ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του σε Έβρο και Ροδόπη, επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ν. Έβρου, Δημήτρη  Πέτροβιτς και συναντήθηκε με τον

Ποιος ακριβώς είναι ο παραλογισμός;

«Παραλογισμός στην Πανεπιστημίου - Τι κι αν η μισή αποκλείστηκε για τα ΙΧ; Αυτό δεν αφορά τους διαδηλωτές, οι οποίοι παγίως επιδιώκουν την ταλαιπωρία των οδηγών και επιβατών», το πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Καθημερινής» σήμερα (17/6) για τις κινητοποιήσεις και την απεργία των υγειονομικών την Τρίτη. Ταυτόχρονα, από πρωί - πρωί, ο γνωστός κ. Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό σταθμό του συγκροτήματος κραύγαζε ότι «το ΚΚΕ βασανίζει τους πολίτες»

«Αναβάθμιση» των ρατσιστικών επιθέσεων

Αναβάθμιση των ρατσιστικών επιθέσεων για το 2019 κατέγραψαν οργανώσεις που συμμετέχουν σε δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Στην έκθεση που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, αναφέρεται πως σε μια τουλάχιστον περίπτωση συμμετείχε σε επίθεση ένας κοινοτάρχης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξαν επιθέσεις από οργανωμένες ομάδες με συμμετοχή ακροδεξιών ή ακόμα και αστυνομικών, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Καταγγέλλει τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, που με τη γνωστή τακτική της προβοκάτσιας, της διαστρέβλωσης και του γκεμπελισμού, ανακάλυψε ότι για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας φταίνε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και το ΚΚΕ.

Καμία προσδοκία δεν πρέπει να έχει ο λαός από τον ανασχηματισμό

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις «διορθωτικές» κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, με αφορμή τα σενάρια για ανασχηματισμό. Βίντεο

«Εδώ βλέπουμε να αλλάζουν κυβερνήσεις -η μία μετά την άλλη- και δεν αλλάζει η πολιτική.

Ερώτηση για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Συρία


Θέμα: Για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Συρία και το άνοιγμα των πρεσβειών στην Αθήνα και τη Δαμασκό

Όπως είναι γνωστό, η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό ανέστειλε τη λειτουργία της τον Ιούλιο του 2012, "για λόγους ασφαλείας", όπως αναφέρεται ακόμη και σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Λίγο αργότερα, απελάθηκε η πρέσβης της Συρίας στην Αθήνα και η πρεσβεία της ανέστειλε τη λειτουργία της (Δεκέμβρης 2012).

Αντεργατική «Συν-Εργασία»

Με την έναρξη του προγράμματος «Συν-Εργασία», η κυβέρνηση δίνει στην εργοδοσία ένα ακόμα όπλο για το μαζικό τσάκισμα των μισθών και το παραπέρα χτύπημα της πλήρους απασχόλησης. Εργαζόμενοι σε μια σειρά από κλάδους βλέπουν τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται σε μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας, με τους μισθούς τους να πετσοκόβονται ανάλογα.

Για το ταξίδι και τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας κατά γράμμα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά στην αναβάθμιση των σχέσεων σε οικονομικό, επιχειρηματικό και στρατιωτικό επίπεδο, με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Ο ισχυρισμός ότι έτσι κατοχυρώνονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όχι μόνο είναι ανεδαφικός, αλλά διαψεύδεται και από την ίδια την πραγματικότητα.

Ανεπιθύμητο το ΤΙΤΑΝ μετά την υπογραφή δώρο της κυβέρνησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία  128 συλλόγων, σωματείων και φορέων  κατά της καύσης απορριμμάτων RDFSRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

«Ανεπιθύμητο το ΤΙΤΑΝ μετά την υπογραφή δώρο της κυβέρνησης - Μαύρη μέρα για τον λαό της Θεσσαλονίκης - Απαντάμε με 10 σημεία και κινητοποιήσεις »

Μαύρη μέρα για τον λαό της Θεσσαλονίκης, η Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020!

«Απογειώνεται» η «στρατηγική συνεργασία» με το κράτος-δολοφόνο

Η ενδυνάμωση της ούτως ή άλλως ιδιαίτερα αναβαθμισμένης τα τελευταία χρόνια «στρατηγικής συνεργασίας» της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια περίοδο που χοντραίνει το «παιχνίδι» στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και «τρέχουν» οι αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις.

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έφερε στο προσκήνιο µε εκκωφαντικό τρόπο τα αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, του συστήματος της αδικίας και εκμετάλλευσης, που παράγει, διαφημίζει και προσφέρει απλόχερα ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να "ναρκώνει" τη σκέψη, να “καταστέλλει” το μυαλό και τη ζωή...

Ανρί Μπασίς

Πεθαίνει, στις 17/6/1992, ο κομμουνιστής Γάλλος ποιητής και συγγραφέας Ανρί Μπασίς.
Ο κομμουνιστής Γάλλος ποιητής και συγγραφέας, γεννήθηκε στις 24/9/1916 στο Παρίσι.

Ως μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας φυλακίστηκε με την κατηγορία της «κομμουνιστικής προπαγάνδας».
Στη συνέχεια προσχώρησε στις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και πήρε μέρος στην Αντίσταση του γαλλικού λαού ενάντια στο φασισμό.

Απόδραση από τον Άι Στράτη


Με την καθοδήγηση του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ οργανώνεται, 17/6/1943, και πραγματοποιείται η απόδραση των εξορίστων του Άι Στράτη, που κρατούνταν εκεί από τα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας.


Οι 62 κομμουνιστές κρατούμενοι του νησιού αποβιβάστηκαν στις 18 του μηνός στις ακτές της Χαλκιδικής και από κει έφυγαν σε διάφορες κομματικές αποστολές, κυρίως για την ενίσχυση των αντάρτικων σωμάτων του ΕΛΑΣ.

5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς

Συνέρχεται το 5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (17/6-8/7/1924), το πρώτο που πραγματοποιήθηκε χωρίς τον Λένιν, ο οποίος δεν ήταν πια στη ζωή.

Στο Συνέδριο αυτό, η ΚΔ χάραξε τα καθήκοντα των Κομμουνιστικών Κομμάτων στις νέες συνθήκες της προσωρινής υποχώρησης του επαναστατικού κινήματος.