Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ξανά πρώτη δύναμη

Μια νύχτα που κράτησε δεκαετίες.

Τιμάμε την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Όπως κάθε 19η Μαΐου, έτσι και σήμερα, τιμάμε την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας, συνεχίζει και έχει επίκαιρο χαρακτήρα, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τις σύγχρονες εξελίξεις, το γεγονός ότι αντίστοιχα γεγονότα, κάθε άλλο παρά ανήκουν ολοκληρωτικά στη σφαίρα του παρελθόντος.

Στους λαούς ο βαρύς λογαριασμός των ανταγωνισμών ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας


Τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας και τα νέα βάρη που επιφυλάσσουν οι νέες ανακοινώσεις της Κομισιόν για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά που στενάζουν ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

Για τα πρόστιμα στον ΟΑΣΘ Για τα πρόστιμα στον ΟΑΣΘ


 Την ώρα που χιλιάδες λαικές οικογένειες στην Θεσσαλονίκη όπως και σε όλη την Ελλάδα στενάζουν από την ακρίβεια με την άυξηση του πληθωρισμού να φτάνει στο 10% , τρέμουν να ανοίξουν τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, μειώνεται στην ουσία ο πραγματικός τους μισθός,  η διοίκηση του ΟΑΣΘ ξεκίνησε την είσπραξη προστίμων που εκκρεμμούν από την τελευταία 5ετία.

Επίκαιρα όσο ποτέ τα διδάγματα απ' τη Γενοκτονία των Ποντίων


Μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων σήμερα, έναν αιώνα και πλέον από τον βάρβαρο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, περίπου 350.000, και πάνω από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους, που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Νίνα Σαγκάιντακ

 
19 Μαΐου 1943 - Η Νίνα Σαγκάιντακ εκτελέστηκε από τους Ναζί, νεαρό κορίτσι από το Τσέρνιγκοφ της Ουκρανίας. Πριν από τον πόλεμο, το κορίτσι ήταν μία πολλά υποσχόμενη χορεύτρια μπαλέτου.

Μεγαλώνει ο λογαριασμός...


Με πακτωλό χρημάτων - «λίπασμα» στις μπίζνες των «πράσινων» μονοπωλίων, που θα βαρύνουν ξανά την τσέπη του λαού, ετοιμάζεται η ΕΕ να «απαντήσει» στη λεγόμενη «ενεργειακή κρίση», που επιτείνεται στο φόντο του πολέμου και της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική ΚΣ


Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας από τις φοιτητικές εκλογές του 2022.

Από τα αποτελέσματα σε 258 συλλόγους σε σύνολο 262, ψήφισαν 50.814 φοιτητές. 

Πανελλαδική σύσκεψη στις 18 και 19 Ιούνη

 
Πανελλαδική σύσκεψη
το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιούνη διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!».

Μέτρα σε βάρος των λαών για την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία


ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 Πακέτο 300 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στα ταμεία των μονοπωλίων της Ενέργειας

Μέτρα συνολικού ύψους 300 δισ. ευρώ, που θα κατευθυνθούν στα ταμεία των μονοπωλίων της Ενέργειας και θα τα πληρώσουν με διάφορους τρόπους οι λαοί των χωρών της ΕΕ, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο όνομα της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας.

Η εκδικητική απόλυση και η τρομοκρατία στο alfavita.gr δεν θα περάσουν!


Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση συναδέλφου από την εργοδοσία του site  alfavita.gr, που παρουσιάζεται ως  μη ανανέωση της τρίμηνης σύμβασής της στη λήξη αυτής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


19/05/1824

Γεννιέται ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, πολιτικός και πέντε φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.

19/05/1864

Πεθαίνει ο Αμερικανός συγγραφέας Ναθάνιελ Χόθορν.