Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ιδιωτικοποίηση και «απελευθέρωση» για τις ανάγκες των μονοπωλίων


Ξεκίνησε την Παρασκευή 11/10 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13/10 το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Πραγματοποιείται σε συνθήκες που η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και ενώ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ψήφισαν πριν από λίγες μέρες στη Βουλή το λεγόμενο «4ο πακέτο» Οδηγιών της ΕΕ για τους σιδηρόδρομους, το οποίο προωθεί την πλήρη «απελευθέρωση» των σιδηροδρομικών μεταφορών και την παράδοσή τους στα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Απέναντι στο νέο γύρο της επίθεσης και τη δηλητηριώδη προπαγάνδα που τον συνοδεύει


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Μετά και την πρόσφατη δημοσιοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να προβάλει ακόμα πιο επιθετικά το περιβόητο «νέο Ασφαλιστικό» που ετοιμάζεται να προωθήσει, δηλαδή την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τον νέο γύρο στην ενιαία αντιασφαλιστική επίθεση που κλιμάκωσαν όλα τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Politica no – πόλεμος yes…


Μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα των εθνικών ομάδων Τουρκίας – Αλβανίας οι διεθνείς της πρώτης επέλεξαν να χαιρετίσουν τους οπαδούς της ομάδας τους με τον παρακάτω τρόπο. Στρατιωτικά…

Η κίνηση των ποδοσφαιριστών της Τουρκίας προφανώς ήταν ενταγμένη στην ανάταση του… φρονήματος του στρατού της Τουρκίας που μακελεύει ανθρώπους στη Συρία.

Μονοπώλια - φασισμός


Ακατάλυτοι δεσμοί που δεν αφήνουν περιθώρια σε λαθροχείρες

«Ο καπιταλισμός στηρίζεται στην ελεύθερη επιλογή. Είναι δυνατόν η Γκεστάπο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η "τελική λύση" να είναι προϊόντα ελεύθερης επιλογής; Η ελεύθερη επιχείρηση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της καπιταλιστικής οικονομίας...». 


Μάταια θα περιμένουν να εκπορθήσουν την Απόφασή μας


«Βαστίλλες και Γιούρες - φωτιά και σίδερο, μάταια θα περιμένουν να εκπορθήσουν την Απόφασή μας. Το ιδανικό του κομμουνισμού το διαφεντεύει τ' άπαρτο κάστρο της καρδιάς μας. Και την καρδιά μας δε λυγούν φυλακές, κρεμάλες, δίκες. Γιατί είμαστε σάρκα από τη σάρκα του προλεταριάτου - από μας τους 398 λαϊκούς αγωνιστές Δεσμώτες στο Κολαστήριο της Γιούρας, οι 124 είμαστ' εργάτες. Αίμα από το αίμα της αντάρτισσας αγροτιάς της Ελλάδας - 184 είμαστε δουλευτάδες και ξωμάχοι της ματοκυλισμένης μας γης.

Συντριπτικό πλήγμα στις ΣΣΕ και ασφυκτικός έλεγχος της συνδικαλιστικής δράσης


Μέσα από το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί για λογαριασμό του κεφαλαίου να επιφέρει νέο συντριπτικό πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, ενώ ταυτόχρονα προωθεί διατάξεις για τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος της, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων.

Το «μαύρο» δεν γίνεται «άσπρο»...


Απάντηση στη συκοφαντία 
με ενίσχυση του αγώνα

Με τη συκοφαντική προπαγάνδα κυβέρνησης και ΜΜΕ να κάνει το μαύρο άσπρο και να παρουσιάζει τα θύματα της καταστολής ως θύτες αντιμετωπίστηκε η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου στην Αθήνα, ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο και τη Συμφωνία για τις βάσεις.

Η Μάχη της Ηλεκτρικής


75 χρόνια από την ηρωϊκή Μάχη της Ηλεκτρικής

Φεύγοντας τα γερμανικά στρατεύματα από την Αττική είχαν σκοπό να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, να ανατινάξουν το λιμάνι, κτίρια, εργοστάσια, δεξαμενές κ.λπ., και μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ του

Α. Τάσσος (Αναστάσιος Αλεβίζος)


Πέθανε, 13/10/1985, ο κομμουνιστής και διακεκριμένος Έλληνας χαράκτης, Α. Τάσσος (πραγματικό όνομα Αναστάσιος Αλεβίζος)

«Στα έργα μου υπάρχει η ανθρώπινη οδύνη, αλλά και η αποφασιστικότητα. Οι άνθρωποι που κινούνται στα έργα μου σηκώνουν το βάρος της σκλαβιάς και της τυραννίας. Αλλά είναι τόσο αλύγιστοι εκφραστικά, που δεν μπορούν παρά να μένουν όρθιοι ως το τέλος. Ορθιοι ακόμα κι όταν πέφτουν. Αυτό είναι το βαθύτερο μήνυμά μου».