Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Μια εποχή. Μνήμες… και σκέψεις σκόρπιες με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο


Η νέα έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο συμβάλλει ώστε να φωτιστούν πλευρές της προσωπικότητας, αλλά και του ίδιου του έργου του μεγάλου σκηνοθέτη, προκειμένου να μην περιπέσει αυτή η δημιουργία στη λησμονιά.

Σε πλήρη ετοιμότητα


Σε πλήρη ετοιμότητα το υπουργείο πολιτικής προστασίας και η περιφέρεια Αττικής για την επερχόμενη πλημμύρα από τις καταιγίδες που θα πλήξουν την Αθήνα τις επόμενες ώρες.

Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να γίνει η οργή δύναμη αγώνα και ανατροπής


Σε σύσκεψη μαζικών φορέων και εργαζομένων στις δομές Υγείας την οποία διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, με θέμα «Δύο χρόνια πανδημία, η κατάσταση του συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Πειραιά», μίλησε τη Δευτέρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το 1/3 του ιατρικού προσωπικού έχει μετακινηθεί ή παραιτηθεί λόγω συνθηκών εργασίας!


Να επιστρέψει άμεσα όλο το προσωπικό των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) από τις θέσεις στις οποίες μετακινήθηκε, να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις των συγκεκριμένων Τμημάτων, να αυξηθούν και να εξοπλιστούν τα κέντρα εκπαίδευσης στην επείγουσα ιατρική και νοσηλευτική, αλλά και να εκσυγχρονισθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΤΕΠ, ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, οι επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνοι 26 Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών της χώρας.

Όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες το αστικό κράτος είναι ανύπαρκτο


Στην ανικανότητα του αστικού κράτους να προστατεύσει τις λαϊκές ανάγκες, το οποίο όμως είναι ικανότατο, ταχύτατο, αποτελεσματικότατο όταν πρόκειται το αστικό κράτος να αποφασίσει, να νομοθετήσει για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, αναφέρθηκε ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό «Flash» Κοζάνης.

Ο «Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός» κατέλαβε όλες τις έδρες στο ΔΣ


26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Γενικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 30 Γενάρη, οι εργασίες του 26ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Ο Ζαχαριάδης απειλείται με θάνατο - Δολοφονία αγωνιστή


Τα όργανα της φασιστικής διχτατορίας ενεργώντας πάνω σε προδιαγεγραμένο σχέδιο που αποβλέπει στη με κάθε τρόπο εξόντωση του σ. Ζαχαριάδη, εξακολουθούν να τον κρατούνε σε απομόνωση και δεμένο στα κρατητήρια της ασφάλειας του Πειραιά. Το μαρτύριο αυτό που συνεχίζεται επί 2 μήνες τώρα είχε σαν αποτέλεσμα να κλονίσει σοβαρά την υγεία του σ. Ζαχαριάδη.

Φραντς Σούμπερτ


Στις 31 Ιανουαρίου 1797 γεννιέται ο Φραντς Σούμπερτ. Αυστριακός συνθέτης, ένας από τους εισηγητές του ρομαντισμού και ο σπουδαιότερος εκπρόσωπός τους.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, ένας νεαρός άνδρας, ο Φραντς Σούμπερτ, μόλις έχει βγει από το νοσοκομείο και περπατά απελπισμένος στους δρόμους της Βιέννης, κυριευμένος από το συναίσθημα ότι είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και στα χέρια του θανάτου που άπλωνε τα χλωμά, ανατριχιαστικά, κρύα χέρια του για να τον σφίξει κοντά του.

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν δύναμη διεκδίκησης, σύγκρουσης με το σάπιο σύστημα και όσους το υπηρετούν


Εν έτει 2022, με έναν αναμενόμενο χιονιά, χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν για πάνω από 24 ώρες στην Αττική Οδό, με κίνδυνο της ζωής τους. Εκατοντάδες χιλιάδες καθηλώθηκαν στα σπίτια τους, παγιδευμένοι, χωρίς θέρμανση. Δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν για πολλές μέρες, να εμβολιαστούν, να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, να νοσηλευτούν.

Πολλούς λάκκους


 Ούτε έναν ούτε δύο αλλά πολλούς λάκκους φαίνεται πως έχει η φάβα των αποζημιώσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα λάβουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί της Αττικής Οδού και όσοι ταλαιπωρήθηκαν με το τρένο σε Οινόη και Λιβαδειά. 

Νέα δεδομένα και διεργασίες μεταξύ «συμμάχων» και ανταγωνιστών


ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Καταλύτης οι σχέσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Τουρκίας, που αντανακλώνται άμεσα στα Ελληνοτουρκικά

Σε καινούργια «πίστα» περνάνε τα παζάρια για διευθετήσεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως προδίδουν μια σειρά από γεγονότα, όπως οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, η ακύρωση, από την πλευρά των ΗΠΑ, του αγωγού «East Med», οι στενότερες επαφές για την εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ - Τουρκίας, αλλά και Τουρκίας - Ισραήλ.

Έτοιμες να στείλουν στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη


ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία σκοπεύει να στείλει «πολλές εκατοντάδες» στρατιώτες στη Ρουμανία, στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ενώ η Βρετανία θα προτείνει στο ΝΑΤΟ μια «μεγάλη» ανάπτυξη στρατιωτών, πολεμικών πλοίων και πολεμικών αεροσκαφών στην Ευρώπη, καθώς συνεχίζεται η συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, οι απειλές και οι «προειδοποιήσεις», καθώς και τα σύνθετα παζάρια στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία, γύρω από την Ουκρανία και την ανατολική Ευρώπη.

«Επενδύσεις» στη «φροντίδα» για να απαλλάξουν την εργοδοσία από τα ... βάρη της μητρότητας


ΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

«Ζεστή» σε μόνιμη βάση κρατιέται η συζήτηση για το βάρος που επωμίζονται οι γυναίκες στη φροντίδα των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών καθώς και άλλων εξαρτώμενων μελών της οικογένειας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


31/01/1797

Γεννιέται ο Αυστριακός συνθέτης Φραντς Σούμπερτ.

31/01/1865

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψηφίζει την κατάργηση της δουλείας.