Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Τους «πονάει»

 
Αναρωτιέται ο Πρετεντέρης στα «ΝΕΑ», πού να πάνε οι ΝΑΤΟικοί όταν τους φωνάζουν «Killers go home», αφού εδώ είναι το σπίτι τους! 

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για εξορύξεις υδρογοναθράκων δεν μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού


Οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, με ορίζοντα το 2030, δεν μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, που βλέπει την αφαίμαξη του εισοδήματός του απ' την τεράστια ακρίβεια στην Ενέργεια σήμερα.

Ενάντια στις οικογένειες των θυμάτων σε Μάνδρα και Μάτι με ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής!


Ενάντια στις οικογένειες των θυμάτων σε Μάνδρα και Μάτι θα βρεθεί στα δικαστήρια η Περιφέρεια Αττικής που φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνες για τις μεγάλες τραγωδίας που έζησε η χώρα.

«Αναστεναγμός ανακούφισης» - Το σίκουελ


Διαβάζουμε στα «ΝΕΑ», το άρθρο «γνώμης», για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών:

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι από τη δημοκρατική Γαλλία αλλά και την Ευρώπη ακούστηκε χθες ένας αναστεναγμός ανακούφισης: η νίκη του Εμάνουελ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών αφήνει χώρο στην υπόθεση ότι ο 39χρονος πολιτικός θα είναι και ο νικητής του δεύτερου γύρου.

Η Κομιντέρν ως έδρα της παγκόσμιας επανάστασης κατά τη διάρκεια της πρώτης επίθεσης στον καπιταλισμό


Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και η σφαγή της Σαγκάης το 1927

Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα της επιτυχίας της Κομιντέρν στην Ανατολή και στην Άπω Ανατολή ήταν η δημιουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, το οποίο ιδρύθηκε το 1921 από φοιτητές και διανοούμενους του μαρξιστικού κύκλου.

Δεν υπάρχει τέλος στο ράλι της ακρίβειας

*

Μπορεί τα διάφορα ενεργειακά πρότζεκτς που αποδίδουν τεράστια κέρδη στους ομίλους να «τρέχουν», με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή όμως οι τιμές της Ενέργειας στη χώρα μας και ειδικότερα του ηλεκτρισμού συνεχίζουν να «κουτσουρεύουν» το λαϊκό εισόδημα και να απειλούν με «λουκέτο» χιλιάδες ατομικές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Επτά ΝΑΤΟικά ψέματα με αφορμή την Ουκρανία


Ψέμα 1ο: «Το ΝΑΤΟ δεν απειλεί κανέναν»

Ας ρωτήσουμε για αυτό τον λαό της Γιουγκοσλαβίας, τον λαό του Αφγανιστάν, τον λαό του Ιράκ, της Λιβύης, τον λαό της Κύπρου που βρίσκεται υπό κατοχή από «ΝΑΤΟική σύμμαχο χώρα».

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τη σύλληψη συνδικαλιστών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Συνεχίζονται οι καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων για τη σύλληψη συνδικαλιστών κατά τη διάρκεια απεργιακής συγκέντρωσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 6 Απρίλη.

Η κυβέρνηση καταργεί κεκτημένα και στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα των λιμενικών!


 Η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με μία βαθιά αντιδραστική νομοθετική ρύθμιση σε υπό κατάθεση σχέδιο νόμου καταργεί στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.

Νέο διπλό τεύχος με μια ανθολογία διηγημάτων για το θέμα του πολέμου


 «ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ»

Το νέο, 24ο τεύχος του περιοδικού «Το Κόκκινο Αερόστατο» που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, κυκλοφορεί από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και ανταμώνει ξανά με τους φίλους του για να καλωσορίσουν μαζί την Άνοιξη και να μεταφέρει το μήνυμα της Ειρήνης, της Φιλίας και της Συνεργασίας των λαών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 12/04/1820

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αναγορεύεται αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας. Η Φιλική Εταιρία υπήρξε η σημαντικότερη από τις αντίστοιχες οργανώσεις με ταξικά-εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά που συγκροτήθηκαν εκείνη την περίοδο, τόσο από την άποψη της μαζικότητας, της μαχητικότητας, όσο και του ρόλου τον οποίο έπαιξε ενόψει της Επανάστασης του 1821.