Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Επιστράτευσαν όλα τα ταξικά ναυάγια

Επιστράτευσαν και τον Κοψίδη
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να χτυπήσει το ΚΚΕ γιατί χαλάει τη σούπα της «Ελπίδας» που δήθεν έρχεται αποκαλύπτοντας τις δεσμεύσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ προς το κεφάλαιο, επιστράτευσε ακόμα και το γνωστό και μη εξαιρετέο Μ. Κοψίδη. Ο γνωστός γυρολόγος, που από στέλεχος του ΚΚΕ μέσα σε μια μέρα «άλλαξε απόψεις» και βρέθηκε στην

Όταν ο Τσίπρας έπαθε Παπαγγελή

        
Καυστική απάντηση της ΚΝΕ
   στον Αλ. Τσίπρα

Η επίδειξη “λενινομάθειας” του Τσίπρα στη βουλή χθες δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την ΚΝΕ, που σε νέο της βιντεάκι παρομοιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού με τις αλήστου μνήμης αναφορές της Έλλης Παπαγγελή.

Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα


Σοκ «αριστερής» καταισχύνης και αμερικανοφροσύνης!

Η τιτλοφορούμενη ως «Ολοκληρωμένη Έκθεση («Integrated Country Strategy») του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα» αποτελεί κείμενο το οποίο εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2018 από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αποδεσμεύτηκε προς δημοσιοποίηση από την αμερικανική πλευρά πριν μερικούς μήνες στην αγγλική γλώσσα.

Όταν η “Αυγή” ζητούσε να μπουκάρουμε στην ΠΓΔΜ

Όταν η “Αυγή” ζητούσε να μπουκάρουμε στην ΠΓΔΜ 
και να την ανταλλάξουμε με τη Βόρειο Ήπειρο

 Δεν είναι μυστικό ότι τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια απολύτως ενορχηστρωμένη επίθεση στο ΚΚΕ, με πρόδηλα και αισχρά ψέματα για τη στάση του Μακεδονικό. Έχουμε ήδη αναφερθεί εκτενώς σε κορυφαίους εκπροσώπους αυτής της εκστρατείας λάσπης, σε τελική ανάλυση έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε ποιος είναι ο πολιτικός χώρος εγκαλεί τους κομμουνιστές για “εθνικισμό”, “αλλαγή θέσεων” και λοιπά αποκυήματα προπαγανδιστικής φαντασίας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η αντίθεση του λαού σε ΝΑΤΟ - ΕΕ

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση στη Βουλή είναι μια επαίσχυντη συμφωνία, μια συμφωνία κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, η οποία, βέβαια, έχει και την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα που προσδοκά οφέλη.
Κι αυτό είναι το κύριο, το κρίσιμο ζήτημα και για τους δύο λαούς, και της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας, της ΠΓΔΜ.
Και αυτό είναι που γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποκρυφτεί από όλα τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, εδώ μέσα.

Μαζικό και μαχητικό «Όχι»

Ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και τον εθνικισμό διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στη συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Τόσο μέσα από τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου όσο και στη μεγάλη και μαχητική πορεία που ακολούθησε με προορισμό το αμερικανικό προξενείο, λαός και νεολαία βροντοφώναξαν «Αυτή η συμφωνία δεν είναι των λαών, είναι εντολή των ιμπεριαλιστών», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και έδειξαν την προοπτική σαλπίζοντας «Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα».