Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Πυλώνες... τρομάρα μας!


Αμα ξανακούσω τη λέξη, θ' αρχίσω να ουρλιάζω μες στα μούτρα τους, όλων αυτών των πυλωνολατρών! Γιατί αν δεν βγούμε στους δρόμους όπως σήμερα, και δεν μπούμε στο μυαλό κάθε εργαζόμενου να του το εξηγήσουμε πυλωνοκλαστικά (ο πυλώνας είναι αγία καπιταλιστική εικόνα εξ ου και χρησιμοποιώ εικονοκλαστικό λεξιλόγιο), τότε το καινούριο

60 χρόνια από την Κουβανική Επανάσταση




ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Tα 60 χρόνια από το θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης, τίμησε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, με μια πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα στο δημαρχείο

Κουίζ: Ποιος το είπε;


 Ποιος το είπε;

«Είναι θετικό να γίνονται επενδύσεις, να ανοίξουν οι κρουνοί και να μειωθούν και οι φόροι, να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος για να ενισχυθεί ανταγωνιστικότητα»

Α. Κυριάκος Μητσοτάκης-Πρωθυπουργός
Β. Θεόδωρος Φέσσας-Πρόεδρος ΣΕΒ
Γ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης-Πρόεδρος Εργ. Κέντρου Θεσσαλονίκης

Να μπει τέλος στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας


   «Πρέπει να μπει τέλος στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και οι εγκλωβισμένοι να πάνε στην χώρα προορισμού τους» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του «Open». Σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι το «προφίλ» του πρόσφυγα ή του μετανάστη, αλλά το δικαίωμα που έχουν οι άνθρωποι να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

   Αναφερόμενος στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, ο Νίκος Σοφιανός επεσήμανε ότι απέναντι σε αυτήν η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική

Βίντεο:Ο Ηρωϊκός Δεκέμβρης του 1944

Φωτογραφιζοντας τις μαχες του Δεκεμβρη του 1944.(Αθηνα-Πειραιας)

Φωτογράφοι: Πουλίδης Πέτρος, Τσακιράκης Βασίλης, Χαλκίδης Σπύρος, Παπαδήμος Δημήτρης, Βαφιαδάκης Γιώργος, Κουρμπέτης Κυριάκος, Τριανταφύλλου Δημήτρης, Φλώρος Δημήτρης, Φωτεινόπουλος Δημήτρης, Μάρτογλου Ευριπίδης, Αδελφοι Μεγαλοοικονόμου, Ιωνάς Θωμάς, Παπαϊωάννου Βούλα, -- φωτογράφος της UNRRA Χαρισιάδης Δημήτρης -- διευθυντης του φωτογραφικου τομεα

ΣΕΑΑΝ: Συγκέντρωση 11 π.μ. στο ΙΚΑ Αριστοτέλους

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ, μέρα διεκδίκησης και αγώνα, με αιτήματα και στόχους πάλης, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κόντρα στους ποταμούς ψευδαισθησίας, που θα ξεχειλίσουν και θα επιχειρήσουν να μας πνίξουν εκείνη την ημέρα.

Μία πολίτης της πρώην ΓΛΔ γράφει για το Τείχος του Βερολίνου


Η Barbara Hagel, στέλεχος του ΚΚ Σουηδίας, μεγαλωμένη στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και τώρα κάτοικος Σουηδίας δίνει την δική της προσωπική άποψη για την αναγκαιότητα της κατασκευής του τείχους του Βερολίνου.
«Στις 13 Αυγούστου 1961 χτίστηκε το αντιφασιστικό τείχος προστασίας από την παγκόσμια σύγκρουση που επιδίωκαν με όλα τα μέσα οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
 

Πρωτοβουλίες οργάνωσης και διεκδίκησης ενάντια στις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις


ΟΓΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Στην ανάγκη για οργάνωση, πάλη και διεκδίκηση κόντρα στις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις έχει αφιερώσει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας την καμπάνια με την οποία απευθύνεται στις εργαζόμενες, αλλά και στις αυτοαπασχολούμενες, στις φοιτήτριες, στις συνταξιούχους που υφίστανται επίσης τις επιπτώσεις της «ευελιξίας».

Στη σημερινή πραγματικότητα, που αποτυπώνεται στο σύνθημα «λάστιχο ωράρια - λάστιχο ζωή», οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ αντιπαραθέτουν τον συλλογικό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στη μητρότητα, στην κοινωνική ζωή και δράση.

Η αρχή της Κουβανικής Επανάστασης


Ενα πλοιάριο με το όνομα «Γκράνμα», 2/12/1956, αποβιβάζει 82 νέους μαχητές-επαναστάτες στις ακτές της Κούβας, στην Πλάγια Ολοράδα.

Η ομάδα δέχεται επίθεση από μονάδες του δικτάτορα Μπατίστα και οι περισσότεροι σκοτώνονται. 

Λαϊκές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κατά του αφοπλισμού του ΕΛΑΣ


Οι λαϊκές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, 2/12/1944, κατά του αφοπλισμού του ΕΛΑΣ συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερη μαζικότητα και μαχητικότητα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο -δίχως πλέον τους ΕΑΜικούς αντιπροσώπους- υπέγραψε το Διάταγμα για τη διάλυση του ΕΛΑΣ, του ΕΛΑΝ, του ΕΔΕΣ «και πάσης άλλης τυχόν υφιστάμενης οργανώσεως», κηρύσσοντας ταυτόχρονα την «επιστράτευσιν απάντων των εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών.»