Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Στις 23 - 25 Νοέμβρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ - Συμμετέχουν 91 Κόμματα από 73 χώρες

20ή ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Στην Αθήνα, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στον Περισσό, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης των 100 χρόνων ζωής και δράσης του θα φιλοξενηθεί η 20ή Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, από την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Νοέμβρη.

Άθλια προβοκάτσια της ΕφΣυν σε βάρος Παπαρήγα – Κουτσούμπα

Μπορεί η ΕφΣυν να μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς σε προβοκατόρικα δημοσιεύματα κατά του ΚΚΕ, αυτή τη φορά ωστόσο πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της. Αναφερόμαστε στο ένθετο της  εφημερίδας με τίτλο«Οι Γενικοί Γραμματείς του ΚΚΕ» , στο οποίο περιέχεται και το καθόλα ντροπιαστικό κείμενο «Δεν υπάρχουν στοιχεία για Παπαρήγα – Κουτσούμπα».
Εντελώς «αθώα», οι συντάκτες διερωτώνται : «Γιατί καταστράφηκε ο δικός της φάκελος (σ.σ. της Αλ. Παπαρήγα), ενώ σώθηκαν φάκελοι στελεχών του κόμματος που βρίσκονταν σε κατώτερη κομματική βαθμίδα απ’ αυτήν;».

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με απεργία στις 28 Νοέμβρη

Θεσσαλονίκη  στις 10,30 μ.μ
στο Άγαλμα Βενιζέλου
Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση του Ν. Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά των ΣΣΕ.
Το ΠΑΜΕ σε συνέχεια των αγωνιστικών αποφάσεων για απεργία στις 28 Νοέμβρη που έχουν πάρει ως σήμερα αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλεί το σύνολο των σωματείων σε όλη τη χώρα να συζητήσουν, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για να δυναμώσει και να επεκταθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες το απεργιακό κλίμα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να μπουν στη μάχη όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς.

Το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα στα χρόνια πριν την ίδρυση του ΚΚΕ

    Οι πρώτες σοσιαλιστικές ιδέες στην Ελλάδα άρχισαν να εμφανίζονται από Γάλλους πολιτικούς πρόσφυγες, οπαδούς του ουτοπικού σοσιαλιστή Σαιν Σιμόν, την εποχή του Οθωνα, με πιο σημαντικό τον Γουσταύο Εϊτχάλ. Ο Βασίλης Λάζαρης, στο έργο του «Οι ρίζες του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κινήματος», αναφέρει σχετικά για τους «σαινσιμονιστές», όπως τους ονομάζει:
Μέσα στο ιδιαίτερα δυσμενές για την

Αφιέρωμα στον N. Γόδα


ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    13 Οκτώβρη 1944. Το πανηγύρι που έχει στηθεί από την προηγούμενη μέρα στους δρόμους της Αθήνας, για την αποχώρηση των Γερμανών από την πρωτεύουσα, συνεχίζεται. Όμως, την ίδια ώρα στον Πειραιά ο ΕΛΑΣ δίνει μία από τις σημαντικότερες μάχες εναντίον του κατακτητή. Στόχος των μαχητών του ΕΛΑΣ ήταν η σωτηρία των λιμενικών

Ο ασφαλίτης-συνήθεια που έγινε “λατρεία”

 Από το Συνέδριο του ΕΚΘ, στη φρουρά του Γαβρόγλου…
Δεν ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος ασφαλίτης πήρε μετάθεση από το “Συνδικαλιστικό” τμήμα στο “Μαθητικό” της Ασφάλειας, πάντως βάζει πολύ δυνατή υποψηφιότητα για “ασφαλίτης του μήνα”, με δράση κι ενεργό παρουσία σε μια σειρά περιστάσεις το τελευταίο διάστημα.
Έτσι λοιπόν, αφού πιάστηκε τσακωτός από τα στελέχη του ΠΑΜΕ στο χώρο που φιλοξενούσε τις εργασίες του συνεδρίου του Εργατικού

100 χρόνια ΚΚΕ, ο «ρεαλισμός της υποταγής» και ο ρεαλισμός της σύγκρουσης

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»
Το Ιδρυτικό ακόμα Συνέδριο του ΣΕΚΕ διακήρυξε: "Το ΣΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό) Κόμμα δεν δύναται ποτέ να συμμετάσχη ή να ενισχύση οποιαδήποτε κυβέρνησιν της αστικής τάξεως και αποκρούει κάθε απόπειραν απομακρύνσεώς του από την πάλην των τάξεων...".

Μεγάλη κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι με το σύνθημα «Ούτε αναβολή, ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί» να κυριαρχεί.
Δεκάδες πούλμαν με συνταξιούχους από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη