Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Πόλεμος


«Οι μόνοι γίγαντες στον κόσμο οι λαοί» αναφέρει ένας από τους στίχους του αντιπολεμικού τραγουδιού σε στίχους και μουσική του Πάνου Μπούσαλη υπό τον τίτλο «Πόλεμος».

Στο «τραπέζι» βάζουν οι ΗΠΑ το ενδεχόμενο αποστολής στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών της Πολωνίας


Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Πολωνία για το ενδεχόμενο η πολωνική κυβέρνηση να δώσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όπως μετέδωσε το CNN, κάτι που αν πραγματοποιηθεί θα συνιστά αισθητά ενεργότερη εμπλοκή στον πόλεμο από τη μεριά των ΝΑΤΟικών. 

Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια


Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη διάθεση στρατιωτικών βάσεων - ορμητηρίων στο ελληνικό έδαφος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βάζοντας το λαό και τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

Η σωστή μεριά της ιστορίας είναι με το στρατόπεδο των λαών όχι με των ιμπεριαλιστών


Η σωστή μεριά της ιστορίας είναι με το δίκιο των λαών και όχι να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών, τόνισε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 6 Μάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

Γαλλίδα δημοσιογράφος καταγγέλει: Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν δικούς τους ανθρώπους


Η δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια  Anne-Laure Bonnell, με έδρα την περιοχή Donbass, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της  στο γαλλικό κανάλι CNews ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν αυτές που εξαπέλυσαν σφοδρό βομβαρδισμό στο Donbass.

Αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα από την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ν. Νικηφορίδη


Εκδήλωση μνήμης, τιμής και αγώνα για τον Νίκο Νικηφορίδη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΕΔΥΕΘ, στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές, με τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την εκτέλεση του, από το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό κράτος.

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Αφησε μια εμβληματική λογοτεχνική κληρονομιά

Στις 17 Απρίλη πέθανε σε ηλικία 87 χρονών ο διάσημος Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες αφήνοντας μια εμβληματική λογοτεχνική κληρονομιά. Στο δυσανάλογο με τον όγκο του έργου του μικρό ετούτο αφιέρωμα θα γίνει προσπάθεια μιας ουσιαστικής προσέγγισης.

Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα αλλάζουν


Οι λαοί βιώνουν έναν ακόμα οδυνηρό ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται και έχει οδηγήσει στην κατάληψη ενός σημαντικού μέρους της χώρας.

Η προπαγάνδα του πολέμου και της ελληνικής εμπλοκής ... στο κόσκινο


 ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ενας καθολικός πόλεμος προπαγάνδας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες από την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και επιτελεία, τα ΜΜΕ, με στόχο να θολώσουν τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να νομιμοποιηθεί η ελληνική εμπλοκή και να ταυτιστεί ο λαός με τις πολεμικές ιαχές της αστικής τάξης και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων της.

Οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι παρόμοιες με κήρυξη πολέμου


Παρόμοιες με κήρυξη πολέμου είναι κατά τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι κυρώσεις που επιβάλουν δυτικά κράτη κατά της Ρωσίας. 

«Αυτές οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι παρόμοιες με κήρυξη πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνάντησης με γυναίκες, πληρώματα αεροσκαφών ρωσικών αεροπορικών εταιρειών.

Από τον Έβρο στη Ρουμανία μαχητικά του αεροπλανοφόρου «Harry Truman»


Πάνω από τη Ρουμανία πετάνε σύμφωνα με το CNN τα μαχητικά αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου «Harry Truman» των ΗΠΑ «για να επιδείξουν παρουσία και αποφασιστικότητα», ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Όταν κάτι δεν αρέσει, το ρίχνουμε στον γνωστό αντικομμουνισμό...


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ως «είδηση» από ιστοσελίδες ότι το ΚΚΕ «εμπόδισε» τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθήνας να παίξουν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας πριν από προγραμματισμένη παράσταση...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 06/03/1475

Γεννιέται ο μεγάλος Ιταλός γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας της Αναγέννησης Μιχαήλ Άγγελος. Ανάμεσα στα γνωστότερα έργα του, οι νωπογραφίες στο Παπικό παρεκκλήσι του Βατικανού (Καπέλα Σιξτίνα), η «Πιέτα» (Αποκαθήλωση) στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, το άγαλμα του Δαυίδ, κ.α.