Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Μικρό χρονικό των ημερών της εξέγερσης

Από την αρχή του 1973 εκφράστηκε με ανεβασμένες μορφές πάλης η λαϊκή αγανάκτηση ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα όπως η κατάληψη της Νομικής, το Φλεβάρη του 1973, η διαδήλωση στις 4 Νοέμβρη 1973, με αφορμή το μνημόσυνο του Γ. Παπανδρέου, όπου έγιναν και συλλήψεις αλλά και η διαδήλωση 3.000 φοιτητών για συμπαράσταση στους συλληφθέντες στις 8 Νοέμβρη. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν στις σχολές.
Αλλά ας δούμε το χρονικό των τριών ημερών της εξέγερσης:

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους απαιτώντας την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Με σύνθημα «ούτε αναστολή, ούτε αναβολή, ο νόμος του Κατρουγκαλου, να καταργηθεί» κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ- ΝΑΤ- Π.Σ.Σ. Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.
Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί οργανώνεται μεγάλο συλλαλητήριο στο Άγαλμα όπου θα συμμετέχουν συνταξιούχοι από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.
Ταυτόχρονα οργανώνουν την κάθοδό τους και στην Αθήνα στο μεγάλο πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη.

Η ηγεσία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ απολύει και διώκει συνδικαλιστές στο ΕΛΙΝΥΑΕ

Την άμεση ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης στο παράρτημα Τρίπολης του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών και ταυτόχρονα συνδικαλιστικό στέλεχος, απαιτεί το ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ) υπηρετούν το ρόλο τους στην πράξη:

Π.Α.ΜΕ: Χαιρετίζει και τιμά την 45η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας από τον αταλάντευτο και διαρκή αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική δικτατορία, αλλά και η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και τις εξορίες αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματά μας.

Καλεί σε σύσκεψη για την απεργίας στις 28 Νοέμβρη

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη μελών των ΔΣ των συνδικάτων, υπευθύνων κλάδων και συσπειρωμένων με τα ψηφοδέλτια των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλειάς και κλάδους, για την καλύτερη προετοιμασία της Πανελλαδικής Απεργιακής Μάχης στις 28 Νοέμβρη.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 15 Νοέμβρη, στις 7.00 μ.μ. στο ΕΚ Θεσσαλονίκης.