Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Έρχεται...

 

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Με αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει αρχίσει το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα.

ΣΥΡΙΖΑ «ανθρώπινος καπιταλισμός»

 


Συριζαίος σε επίμονη προσπάθεια να κάνει τον καπιταλισμό ανθρώπινο .

 Konstantinos Mpourxas

Απειλές για νέα χτυπήματα στην Κριμαία


Δολιοφθορά από σαμποτέρ καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας για τις εκρήξεις στην Τζανκόι

 Με απειλές για χτυπήματα κατά της Κριμαίας και για περαιτέρω χτυπήματα σε στόχους ρωσικού ανεφοδιασμού, κυρίως στον νότο, η ουκρανική κυβέρνηση - μαριονέτα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τις πλάτες του ευρωατλαντικού άξονα, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει αντεπίθεση για την κατάληψη της Χερσώνας, της Ζαπορίζια και άλλων στρατηγικών περιοχών, ενόσω η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συμπληρώνει έξι μήνες.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) καταγγέλλει  τις τρομοκρατικές συλλήψεις του Προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση «Οινοποιία ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.Β.Ε.» και Προέδρου της Ομοσπονδίας μας συναδέλφου Γιάννη Φραγγίδη  και του  Μέλους του Δ.Σ. της  Γ.Σ.Ε.Ε. και Αναπλ.  Γεν.  Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Ε.Π. συναδέλφου Γιάννη Νιβορλή, οι οποίοι συνελήφθησαν με βάση τα απομεινάρια του αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού νόμου 330.

Μέχρι πού φτάνει η υποκρισία σας, κ. Μητσοτάκη;


Μίλτος Τεντόγλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Αυτοί είναι οι τρεις αθλητές που πήραν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Οι τρεις αθλητές που σήκωσαν την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας κόντρα σε όλους και σε όλα.

Ονορέ ντε Μπαλζάκ


Στις 20 Μαΐου 1799 γεννιέται ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ, κορυφαία μορφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η μεγάλη πυρκαγιά του 1917

Η πυρκαγιά, όπως προέκυψε από την ανάκριση που διεξήγαγαν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε το Σάββατο 18 Αυγούστου 1917 περίπου στις 3 το μεσημέρι από ένα φτωχικό σπίτι προσφύγων, στη διεύθυνση Ολυμπιάδος 3, στη συνοικία Μεβλανέ μεταξύ του κέντρου και της Άνω Πόλης.

Προχωρούν τα σχέδια ΗΠΑ - κυβέρνησης για θηριώδη στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο


ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ

 Επεκτείνουν την παρουσία τους σε όλη τη χώρα

Παλικαρίσια μάχη απέναντι σε εργοδοσία και δυνάμεις καταστολής

Νικητές

Οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» διεκδικούν να ανακληθούν οι απολύσεις 15 συναδέλφων τους και να υπογραφεί επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με αύξηση μισθών. Σε συνθήκες βαριάς ακρίβειας, δεν είναι μόνο δίκαιο, αλλά δυο φορές αναγκαίο να παλεύουν για τους μισθούς. Πολύ περισσότερο που τα προηγούμενα χρόνια τους επιβλήθηκαν μειώσεις, στο όνομα του «να σωθεί η εταιρεία». 

Με φόντο το «μεγάλο παζάρι» ΗΠΑ - Τουρκίας


Για αγορά νέου συστήματος S-400 κάνει λόγο η Ρωσία, διαψεύδει η τουρκική κυβέρνηση την ώρα που αξιωματούχοι της βρίσκονται στην Ουάσιγκτον για τα F-16

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «μεγάλο παζάρι» για τη διατήρηση της Τουρκίας στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο, που περιλαμβάνει και τα γνωστά «ανταλλάγματα» σε βάρος των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων, για τη διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 18/08/1750

Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης της κλασσικής μουσικής Αντόνιο Σαλιέρι.