Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Οι πανηγυρισμοί για τη νίκη της Πανσπουδαστικής συνεχίζονται

Τα παιδιά της ΚΝΕ στο Πολυτεχνείο  του ΑΠΘ, πανηγυρίζουν τις πρωτιές τραγουδώντας και χορεύοντας τον ύμνο του ΕΑΜ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας αναγγέλλει τη δημιουργία 12 νέων στρατιωτικών βάσεων


Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα πως η κατάληψη της ουκρανικής περιφέρειας Λουχάνσκ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και πως 1.908 Ουκρανοί μαχητές που είχαν οχυρωθεί στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης παραδόθηκαν.

Αμερικανοτσολιάς “προβλέψιμος” ή αμερικανοτσολιάς με “ανταλλάγματα”;


Με την Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις, την ώρα που το μακελειό του πολέμου στην Ουκρανία συνεχίζεται, η κυβέρνηση των “προβλέψιμων” και “διαθέσιμων” Αμερικανοτσολιάδων επεκτείνει αρχικά για 5 χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων!

Ηρωοποιούν ναζιστικά κατακάθια

Με αφορμή την παράδοση στον ρωσικό στρατό των παραστρατιωτικών που πολεμούσαν στο «Azovstal», κλιμακώθηκε και στην Ελλάδα η προσπάθεια να τους παρουσιάσουν ως ήρωες, προσφέροντας ένα ακόμα μεγαλοπρεπές «ξέπλυμα» στους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ.

Μια νεροποντή...


Μια νεροποντή ήταν αρκετή προχτές για να προκαλέσει κατακλυσμό στη Βόρεια Εύβοια και να πνίξει τις περιοχές που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Οι κάτοικοι όμως δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν, αφού η κυβέρνηση έχει τη λύση: Από το 2025, τα σπίτια που θα χτίζονται σε περιοχές εκτεθειμένες στον κίνδυνο φυσικών καταστροφών θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά, αλλιώς δεν θα ηλεκτροδοτούνται!

Αλέξανδρος Ιλίτς Ουλιάνοφ


 Ο Αλέξανδρος Ιλίτς Ουλιάνοφ ( Αλιξάντρ Ιλίτς Ουλιάναφ, 12 Απρίλη 1866 – 20 Μάη 1887) ήταν Ρώσος επαναστάτης και ο μεγαλύτερος αδελφός του Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ (Λένιν).

Στο τραπέζι η δημιουργία μόνιμων ΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη την Ανατολική Ευρώπη


Ενώ η Ρωσία προωθεί μια παράκτια «ζώνη» στην Αζοφική Θάλασσα

Εντείνονται οι συζητήσεις για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων ενόψει της δρομολογούμενης ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εξοπλίζονται με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, καθώς η σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία κλιμακώνει τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Αβαντάρει τις «πράσινες» μπίζνες και φέρνει νέα χαράτσια στον λαό


«ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»

Τεράστια αβάντα στις «πράσινες» μπίζνες και ανελέητο χαράτσωμα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα συνιστά ο νέος «Εθνικός Κλιματικός Νόμος».

Να δώσουμε το αγωνιστικό παρών στην πορεία Ειρήνης


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, καλεί όλους τους συνταξιούχους της πόλης και της περιαστικής περιοχής να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών στην πορεία Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη 2022.

Απαιτούν απαλλαγή των συναδέλφων τους από τις ανυπόστατες κατηγορίες

 
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 15 Ιούνη η δίκη των 8 αγωνιστών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του οργίου καταστολής ενάντια στην απεργιακή συγκέντρωση

Έχουμε υψηλής κατάρτισης και φτηνούς “σκλάβους” για τις Pfizer!


 Aυτός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ανάπτυξης του Μητσοτάκη, σε ομιλία του στο «Famagusta Business Forum» στην Κύπρο, όπου μίλησε για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που ζήτησε η Pfizer. Ήταν, είπε, «η πρώτη του μεγάλη επιτυχία» ως υπουργός Ανάπτυξης. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 20/05/1498

Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντε Γκάμα φτάνει στις ακτές της Ινδίας.