Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

«Το πιο όμορφο απ’ όλα, δεν στο ‘χω πει ακόμα»


Μια συναυλία για τον αγαπημένο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικου αποφάσισαν να διοργανώσουν νέοι και παλιοί φίλοι του που έχουν ερμηνεύσει τα τραγούδια του, στέλνοντας και με αυτόν τον τρόπο ευχές και δύναμη για τον αγώνα που δίνει στο νοσοκομείο.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» στο Μέγαρο Μουσικής.

Συγκεντρώνονται χρήματα για τους απεργούς που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους


Εικοστή τρίτη ημέρα απεργιών στη Γαλλία με τους απεργούς να απορρίπτουν την …έκκληση του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για ανάπαυλα των κινητοποιήσεων τις μέρες των γιορτών.  Οι απεργοί όχι μόνο δεν την έλαβαν υπόψη, αλλά αντίθετα δραστηριοποιούνται για την εξασφάλιση των υλικών μέσων που θα τους επιτρέψουν τη συνέχιση των απεργιών, παρά τους ακρωτηριασμένους μισθούς τους.

Σε αυτό το πλαίσιο πολύμορφες κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε όλη τη Γαλλία ενάντια στις νέες ανατροπές με τις οποίες η

«Κατά Ματθαίον»


Φασίστα, κι ο Χριστός πρόσφυγας ήταν… 

«…ιδού άγγελος Κυρίου εφάνηκε δι’ ονείρου στον Ιωσήφ και του είπε· “σήκω αμέσως χωρίς αναβολήν και πάρε το παιδίον και την μητέρα του και φύγε εις την Αίγυπτον, και μένε εκεί, μέχρις ότου πάλιν εγώ σου είπω· διότι ο Ηρώδης θα αναζητήση το παιδίον, δια να το θανατώση”.
Και ο Ιωσήφ εσηκώθηκε αμέσως, παρέλαβε νύκτα το παιδίον και την μητέρα αυτού και έφυγεν εις την Αίγυπτον.

Σάντα Στάλιν

Στο γραφείο επικρατούσε νεκρική σιγή. Μόνο το γρατζούνισμα της πένας πάνω στο χαρτί, βιαστικό, αγωνιώδες για όποιον ήξερε την κρισιμότητα των ημερών. Ο βλοσυρός άνδρας με τους γκρίζους κροτάφους και το μουστάκι έγραφε σαν να μην υπήρχε αύριο. Οι τοίχοι του Κρεμλίνου, μέσα από το τείχος του Κρεμλίνου, είχαν δει πολλά, αιώνες τώρα, αλλά τέτοιο πράγμα δεν ξανάγινε. Επρόκειτο για μία επιστολή ποταμό. Έβαλε την υπογραφή: Ιωσήφ Στάλιν. “Στάλιν, μονολόγησε. Ποιος να το ‘λεγε ότι κάποτε θα με έλεγα Στάλιν”.

Πραγματοποιείται δεύτερη κατά σειρά επιχείρηση-σκούπα, κατά την οποία συνελήφθησαν 6.000 ακόμη «ύποπτοι κομμουνιστές».


Στα πλαίσια της αντικομμουνιστικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, 2/1/1920, (γνωστή και ως «Κόκκινος Τρόμος»), που ξεκίνησε στον απόηχο της Οκτωβριανής Επανάστασης, πραγματοποιείται δεύτερη κατά σειρά επιχείρηση-σκούπα, κατά την οποία συνελήφθησαν 6.000 ακόμη «ύποπτοι κομμουνιστές».