Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Προσφορές για την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΛΑΣ


Μεγάλες προσφορές σε τίτλους βιβλίων θα βρουν οι φίλοι των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» έως τις 27 Φλεβάρη, με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση του θρυλικού ΕΛΑΣ.

Ο λαός πρέπει να συγκρουστεί με όσους τον οδηγούν στο πολεμικό σφαγείο

 
Η θέση του ΚΚΕ για τα νέα εξοπλιστικά είναι «ευθυγραμμισμένη με τις ανάγκες του λαού, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών του για τη θωράκιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ειρήνης, της ασφάλειάς του, της φιλίας και συνεργασίας με τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για το νέο πακέτων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Δύο χρόνια μετά, τα γεγονότα παραμένουν πεισματάρικα...


Πέρασαν δύο χρόνια από τον λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στην εισβολή των ΜΑΤ, σε Λέσβο και Χίο, που απέτρεψε το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για κατασκευή νέων υπερδομών - φυλακών για πρόσφυγες.

"O Tσίπρας τι περίμενε πως θα έκαναν οι ΗΠΑ, όταν τους έδινε την Αλεξανδρούπολη; Πως θα έφτιαχναν περιστερώνα";

Τα εξοπλιστικά προγράμματα «κουμπώνουν» στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών 

Την υποκρισία των αστικών κομμάτων που επανέλαβαν τα περί θωράκισης της χώρας και ενίσχυσης της εθνικής άμυνας, όπως σε κάθε συζήτηση για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων, στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η «ξινισμένη σούπα» των «προοδευτικών» κυβερνήσεων


Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στην Πορτογαλία,
επανήλθε στο προσκήνιο η συζήτηση περί των «προοδευτικών» κυβερνήσεων. Μάλιστα, για τη νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Πορτογαλία ερίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, σε έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό για τη σοσιαλδημοκρατική «μαρκίζα». Βεβαίως, «τα έργα και οι ημέρες» αυτής της κυβέρνησης, όσο και της έτερης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Ιβηρικής, αυτής της Ισπανίας, πολύ λίγο ή επιλεκτικά απασχολούν.

Εισβολή εντός εβδομάδας βλέπουν οι ΗΠΑ - Για τέχνασμα μιλά η Ρωσία


ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η γερμανική βιομηχανία δεν θέλει ένταση σύμφωνα με την DW

Με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για προετοιμασία στρατιωτικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία, η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη εντείνεται, στήνοντας ένα σκηνικό πολέμου.

Το ναζιστικό παρελθόν της Porsche


Η αποτροπή χρεοκοπίας της Πόρσε λίγο μετά την ίδρυσή της έγινε εφικτή μόνο χάρη σε αναθέσεις των ναζί υποστηρίζει το νέο βιβλίο «Πόρσε: από γραφείο σχεδιασμού σε παγκόσμια εταιρία». Ήταν τελικά ναζί ο Φέρντιναντ Πόρσε;

Οι «αντοχές της οικονομίας»


«Τέρμα το φθηνό χρήμα» διαμηνύει η κυβέρνηση και προαναγγέλλει επιστροφή σε «σφιχτή δημοσιονομική πολιτική», με απαγορευτικό στην «παροχολογία», επειδή «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα»! Κουνάει με θράσος το δάκτυλο στον λαό, ενώ δεν κέρδισε τίποτα από το «φτηνό χρήμα» που καταβρόχθισαν τα μονοπώλια, με τη χαλάρωση του «Συμφώνου Σταθερότητας», τα χαμηλά επιτόκια και τον φτηνό δανεισμό τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Πραγματικοί και κάλπικοι αντίπαλοι της ακρίβειας


Τι χωρίζει τάχα την «προοδευτική» απ’ τη συντηρητική αντιμετώπιση του προβλήματος της ακρίβειας; Μια μείωση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα, στο κατώτατο όριο που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Θα μπορούσε να είναι ένα σύντομο ανέκδοτο.

Με τη μαζική συμμετοχή στα μπλόκα και την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα, θα νικήσουμε


 Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τη μέχρι τώρα πορεία της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης και κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, με στόχο την αύξηση της αγωνιστικής πίεσης προς την κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιήσει τα ζωτικής σημασίας αγροτικά αιτήματα.

Απαράδεκτη η πρόταση του ΚΙΝΑΛ οι εργαζόμενοι στην εστίαση να ασφαλίζονται με εργόσημο


Η Σοσιαλδημοκρατία -πράγματι- έχει τα εργαλεία για την αντιμετώπιση των κρίσεων:

Εργόσημο και πλαφόν 220 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές στο 8ωρο!!!

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ!!!

«Αναδιοργάνωση» για την κυβέρνηση σημαίνει εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων


Από το 1990 μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν αντισυνταξιουχικούς νόμους, τόνισε ο Δήμος Κουμπρούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την ακρόαση φορέων σχετικά με το νομοσχέδιο για την «αναδιοργάνωση» του ΕΦΚΑ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


15/02/1564

Γεννιέται ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, Ιταλός αστρονόμος και φυσικός, που υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία, την οποία εξαναγκάστηκε από την Ιερά Εξέταση ν' απαρνηθεί. Λέγεται πως εξερχόμενος από την Ιερά Εξέταση μουρμούρισε τη γνωστή φράση «και όμως γυρίζει»! 

Γαλιλαίος