Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Επειδή χάσαμε εμείς, κι επειδή νικήσανε αυτοί…


Σαν σήμερα πριν από 75 ακριβώς χρόνια ξημέρωνε η «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει ούτε δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας αιματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου για το μονομερή αφοπλισμό του ΕΛΑΣ.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα


Πάρτε όλοι μέρος μαζικά στον αγώνα να διεκδικήσουμε ό,τι με την βία μας αρπάξαν και συνεχίζουν όλες οι κυβερνήσεις. 

Ό,τι με αγώνα, σκληρή δουλειά και θυσίες κατακτήσαμε, πληρώσαμε με τον ιδρώτα και το αίμα μιας ζωής. Ό,τι με την βία μας αρπάξαν δεν μας το χάρισαν, δεν το δανειστήκαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν και τα διεκδικούμε στο ακέραιο. 

Να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα την Κοινωνική Ασφάλιση για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας!

“Αλλοιώνεται ο πολιτισμός μας”

45χρονος που ασελγούσε σε 12χρονη ζητά να την παντρευτεί για να παύσει η δίωξη εναντίον του

Ανατριχίλα κι αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου που είδε το φως της δημοσιότητας στα Γρεβενά. Δράστης ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μετά από πολύμηνη έρευνα της

Επικίνδυνη η πολιτική που εγκλωβίζει τη χώρα μας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες


Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο εξετάζει την περαιτέρω ενίσχυση του επιθετικού σχεδιασμού της λυκοσυμμαχίας κατά των λαών. Επιταχύνει την εφαρμογή των αποφάσεων προηγούμενων συνόδων για τη δημιουργία επίγειων, αεροπορικών και ναυτικών μονάδων κρούσης, που προετοιμάζουν νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Παίρνει πρόσθετα μέτρα στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ερώτηση για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας



ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ 
ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Είναι πολύ επικίνδυνη για τους λαούς η πρόσφατη επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ για τον αυθαίρετο καθορισμό θαλάσσιων ζωνών με ταυτόχρονη αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και η υπογραφή "μνημονίου κατανόησης" με την αποκαλούμενη κυβέρνηση της Λιβύης, την οποία μάλιστα αναγνωρίζει και στηρίζει η ΕΕ.

Η ματωμένη Κυριακή

Δεκεμβριανά 1944

Το ξημέρωμα της Κυριακής, 3ης του Δεκέμβρη 1944, έβρισκε το βασανισμένο λαό της Αθήνας και του Πειραιά στο πόδι. Οι προετοιμασίες, για το μεγάλο συλλαλητήριο, που είχε καλέσει η ΚΕ του ΕΑΜ, για την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος, έχουν φτάσει στην τελική τους φάση. Αλλωστε, οι μέρες που είχαν προηγηθεί ήταν γεμάτες ένταση και όλοι συναισθάνονταν την κρισιμότητα των στιγμών.

Τη νύχτα της 30ής Νοέμβρη προς 1η Δεκέμβρη, μετά την ανακοίνωση –

Ασέλγησε μεν ο Ν. Γεωργιάδης, παραγράφηκε δε βάσει του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ


Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκραρτίας,  Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο παρά και ενάντια στη βούληση των δικαστών, με την εισαγγελέα να δηλώνει «Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο»

Η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της δήλωσε ουσιαστικά υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

Φασιστικός Τουρισμός στην Κατερίνη…

Τραγελαφικές στιγμές έντονης γραφικότητας και πατριδοκαπηλίας έζησε η πόλη της Κατερίνης με τους μεταφερόμενους φασίστες από όλη την Βόρεια Ελλάδα και τις παραεκκλησιαστικές ομάδες που βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία του δημαρχείου της πόλης.

Η πολυδιαφημιζόμενη συγκέντρωση της «πατριωτικής» νεολαίας Κατερίνης ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με συγκεκριμένα blog του νομού μας (όπως το «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» και η «ΠΙΕΡΙΚΗ») να έχουν συμβολή στην προπαγάνδα της, αποδείχτηκε σύναξη μερικών εκατοντάδων ανθρώπων που ήρθαν από διάφορα μέρη.

3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία


Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και τη στήριξη του ταξικού κινήματος στον αγώνα των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους για δημόσια - δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Πάνος Γαβαλάς


Με τη φυσαρμόνικα στον εφεδρικό ΕΛΑΣ

Ο Πάνος Γαβαλάς θα φύγει από τη ζωή πικραμένος αλλά με «καθαρή συνείδηση», όπως έλεγε, δυο χρόνια αργότερα, στις 3 του Δεκέμβρη 1988.

Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής Πάνος Γαβαλάς πορεύτηκε με συνέπεια και αυταπάρνηση στο δρόμο του καλού λαϊκού τραγουδιού, ερμηνεύοντας με την υπέροχη κι ακοπιάριστη φωνή του περίπου χίλια τραγούδια, ανάμεσά τους ορισμένα από τα ωραιότερα λαϊκά που γράφτηκαν ποτέ.

Η ένοπλη αγγλική επέμβαση


3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1944

ΔΕΝ ξεχνιέται αυτή η μέρα. Εκείνη η ματωμένη Κυριακή (3 Δεκέμβρη 1944), που θα ζούσε η αδούλωτη Αθήνα. Ηταν μια κοσμογονική ώρα, που έχει καταγράψει η νεότερη ιστορία μας που ο λαός μας ξανάλεγε στους αποικιοκράτες επιδρομείς το δικό του «ΟΧΙ». Βεβαίωνε για Τρίτη φορά, πως δε σκύβει το κεφάλι. Φανέρωσε την αδάμαστη θέλησή του να υπερασπίσει τη λευτεριά και την εθνική ανεξαρτησία του.