Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

«Αν η μισή μας καρδιά βρίσκεται στα Άγραφα, η άλλη μισή στον Κουρδικό λαό βρίσκεται»


Μετά τις απαράδεκτες εικόνες όπου Τούρκοι ποδοσφαιριστές και άλοι αθλητές χαιρετώντας σαν στρατιωτικοί επικροτούν το ματοκύλισμα του Κουρδικού λαού στη Συρία από τις βόμβες του τουρκικού στρατού, μια εικόνα αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Κουρδικό λαό έρχεται από την Καρδίτσα.

Πανό στήριξης στον Κουρδικό λαό που βομβαρδίζεται από το στρατό της Τουρκίας ύψωσε η αυτοοργανωμένη ομάδα «Βαγγελίτσα

Μοιράζεται κοινές θέσεις με κυβερνήσεις και εργοδοσία και για την Επαγγελματική Εκπαίδευση


ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με αφορμή τη συνάντηση των εργατοπατέρων με το υπουργείο Παιδείας

Τις θέσεις τους - οι οποίες ταυτίζονται με τις αξιώσεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του - για την «αναβάθμιση» και τη «διασύνδεση» της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την αγορά εργασίας έσπευσαν να καταθέσουν στο υπουργείο Παιδείας εκπρόσωποι της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και των Επιστημονικών της Ινστιτούτων (ΙΝΕ - ΓΣΕΕ και ΚΑΝΕΠ - ΓΣΕΕ).

Τα ψέματα της κυβέρνησης και η αλήθεια για το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο


Συνέντευξη Τύπου έδωσαν μέλη της ΕΓ του ΠΑΜΕ το μεσημέρι της Τρίτης 15 Οκτώβρη έξω από το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τα ψέματα της κυβέρνησης και την αλήθεια για το πολυνομοσχέδιο που τσακίζει μισθούς, εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θέλει να βάλει τα Συνδικάτα στο γύψο.

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Γ. Πέρρος χαρακτηρίζοντας οδοστρωτήρα για τα
δικαιώματα των εργαζομένων, το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, έξω από το οποίο δόθηκε και η συνέντευξη συμβολικά (διαβάστε παρακάτω αναλυτικά).

«Η πορεία αποκατάστασης του επαναστατικού χαρακτήρα του ΚΚΕ» β΄


Η στρατηγική του ΚΚΕ την περίοδο 1973 - 1991 (α')

Συνεχίζουμε με το β' μέρος αποσπασμάτων από το κείμενο του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο «Η πορεία αποκατάστασης του επαναστατικού χαρακτήρα του ΚΚΕ», που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 6 της ΚΟΜΕΠ το 2013

Ας δούμε, λοιπόν, τα βαρίδια που παρέμειναν στο Κόμμα μετά από το 1968 και το 1974, όταν το Κόμμα μας κατέκτησε με το σπαθί του τη νομιμότητα. Βαρίδια που παραμένουν και αναπαράγονται στη συνείδηση, στη μνήμη, στις επιλογές ακόμα και φίλων, οπαδών του Κόμματος, κομμουνιστών για πολλά χρόνια, με απόψεις για

«Τα συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών»


 — Τα συμφέροντα της Τουρκίας …

— Τα συμφέροντα των ΗΠΑ …

— Τα συμφέροντα της Γαλλίας …

— Τα συμφέροντα της Ρωσσίας …

— Τα συμφέροντα της Γερμανίας …

— Τα συμφέροντα των Κούρδων …

Ολοι εναντίον όλων


Το «όλοι εναντίον όλων», μετά την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, επιβεβαιώνει ότι στο έδαφος των οξυμένων ανταγωνισμών αρκεί μια σπίθα για να ανάψει τη φωτιά μιας πιο γενικευμένης αντιπαράθεσης, καθώς τα συμφέροντα που διακυβεύονται στην περιοχή είναι τεράστια, το ίδιο και οι αντιθέσεις.

Αποφασίστε: Ισοτιμία ψήφου ή όχι;


Ρεσιτάλ υποκρισίας από Ν.Δ και ΚΙΝ.ΑΛ αποτελεί ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί για την ψήφο των αποδήμων και αναμένεται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας να αποτυπωθούν σε συγκεκριμένο σχέδιο νόμου και  πιθανά μέσα στον Οκτώβριο. Αυτός τουλάχιστον είναι ο διακηρυγμένος στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Τερματίζεται και τυπικά ο Εμφύλιος Πόλεμος


Τερματίζεται και τυπικά ο Εμφύλιος Πόλεμος στην Ελλάδα, 15/10/1949.
 Ο ραδιοσταθμός της “Ελεύθερης Ελλάδας” μεταδίδει ανακοίνωση της προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία ο Δημοκρατικός Στρατός κατέπαυσε οριστικά τις επιχειρήσεις.

Ο μονόπλευρος εμφύλιος

Ξεσπά η Κρίση των Πυραύλων


Ξεσπά,15/10/1962, η Κρίση των Πυραύλων.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι πληροφορείται την παρουσία πυραυλικών βάσεων στην Κούβα, από φωτογραφίες αναγνωριστικών αεροπλάνων.

27 Οκτώβρη 1962. Ποτέ άλλοτε η ανθρωπότητα δεν έφτασε τόσο κοντά στο πυρηνικό ολοκαύτωμα. Αφορμή στάθηκε η «κρίση των πυραύλων» στην Κούβα. Ας πάρουμε, όμως, τα γεγονότα με τη σειρά.