Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΟΞΩ ΡΕΕΕΕ !!!

Πέσατε έξω με το ελληνικό !
Πέσατε έξω με τον μεγάλο περίπατο !
Πέσατε έξω με τον covid !

Προκλητική η κυβέρνηση να δίνει πανωπροίκια στους κλινικάρχες την ώρα που ο λαός υποφέρει


Εξαρχής θα έπρεπε να υπάρχει εκ μέρους της κυβέρνησης ενιαίος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την ένταξη του ιδιωτικού τομέα με επίταξη χωρίς αποζημιώσεις, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real FM» το πρωί του Σαββάτου.(AUDIO)

Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


Στην ανασκόπηση του 2020 μπορεί να γραφτεί ότι στις 17 Νοέμβρη του 2020, ανήμερα της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν οι αγωνιστικές εκδηλώσεις, η πορεία και η συγκέντρωση έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Τα super market μπορούν να αποτελέσουν υγειονομική βόμβα


Αθήνα, 20/11/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τα δεκάδες κρούσματα στα super market

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες από κρατικό φορέα στη Βρετανία που δείχνει πως την τελευταία εβδομάδα και σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας οι χώροι των super market αποτελούν το πιο συνηθισμένο μέρος που βρέθηκαν άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό, αποδεικνύει ότι οι καταγγελίες και οι διεκδικήσεις των εμποροϋπαλλήλων και των σωματείων του Εμπορίου γύρω από τα μέτρα προστασίας της υγείας στους συγκεκριμένους τόπους δουλειάς είναι σωστές και δίκαιες.

«Εύχομαι» αν είναι να νοσήσετε, να είναι από COVID μόνο...


Δεν θα σας πω ένα παραμύθι για να σας κοιμίσω, αλλά θα σας παραθέσω ένα γεγονός, μήπως και σας ξυπνήσω.

Πριν από μερικές μέρες η αδελφή κάποιου γνωστού παρουσίασε κάποιο νευρολογικό σύμπτωμα. Την παίρνει και την πηγαίνει σε έναν ιδιώτη νευρολόγο. Αυτός την εξετάζει και ζητά μία αξονική τομογραφία.

Η ΕΣΣΔ αρνήθηκε να παίξει στη Χιλή για την πρόκριση στο Μουντιάλ


Η ΕΣΣΔ αρνήθηκε, 21/11/1973, να παίξει στη Χιλή για την πρόκριση στο Μουντιάλ

Σχεδόν μισός αιώνας, για την ακρίβεια σαράντα έξι χρόνια, συμπληρώνονται από τότε που η Σοβιετική Ένωση αρνήθηκε να διεκδικήσει τις πιθανότητες συμμετοχής σε ένα Μουντιάλ, επιλέγοντας να διαμαρτυρηθεί στη δικτατορία Πινοσέτ.

Γεννήθηκε ο Νάσος Κεδράκας


Ο Νάσος Κεδράκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 21/11/1915. Πέθανε, στις 25/8/1981.


Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Στις 26 Νοέμβρη κάνουμε lockdown στη βάρβαρη πολιτική τους!


Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την Πέμπτη, που εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα δίνουν μια από τις πιο κρίσιμες απεργιακές μάχες των τελευταίων ετών, αφού ο λαός διανύει μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη ζωή και τα δικαιώματά του. Και οι μέρες που απομένουν είναι μέρες δράσης, μέρες προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, προκειμένου να είναι επιτυχημένη αυτή η απεργία, να αποτελέσει πραγματικά βήμα αγωνιστικής ανάτασης και κλιμάκωσης, που θα σημαδέψει την εργατική - λαϊκή πάλη για τους επόμενους μήνες.

Απλήρωτοι για δύο μήνες οι επικουρικοί του ΕΚΑΒ


Μετά το μπαλκονάτο χειροκρότημα, έμειναν μόνοι και αβοήθητοι, στην πρώτη γραμμή του πυρός, να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ανιδιοτελώς και προς το παρόν, χωρίς μισθό…

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελληνική Αστυνομία


Ερώτηση

προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες από αστυνομικούς, γίνεται γνωστό ότι η κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στα Αστυνομικά Τμήματα και τις Υπηρεσίες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 
Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 21 - 22 Νοέμβρη 2020:

  • Απαντάμε με απεργία στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα του λαού, την Πέμπτη 26 Νοέμβρη 

Πεθαίνει ο Μιχάλης Κατσαρός


Πεθαίνει, 21/11/1998, ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός. Γεννήθηκε στην Κυπαρισσία το 1920. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα μέσα από το περιοδικό «Διάπλαση των Παίδων», το 1929. Στη διαδήλωση του 1935 στην Κυπαρισσία για τα «Σταφιδικά» συμπορεύτηκε με τους σταφιδοπαραγωγούς, κρατώντας το κόκκινο λάβαρο του ΚΚΕ, ενώ έγραψε και ποίημα αφιερωμένο στα γεγονότα αυτά.

Συλλαμβάνεται ο Γιώργης Σιάντος


Συλλαμβάνεται, 21/11/1939, ο Γιώργης Σιάντος, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ. Με το χτύπημα αυτό, η δικτατορία Μεταξά πετυχαίνει να ολοκληρώσει τη σύλληψη όλων σχεδόν των μελών της ΚΕ του ΚΚΕ, που είχαν εκλεγεί στο 6ο Συνέδριο.