Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που την επόμενη μέρα θα είναι στήριγμα στη ζωή και στον αγώνα του λαού

Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ΕΡΤ1 και τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, οι θέσεις και οι στόχοι του ΚΚΕ εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη, καθώς και οι εκτιμήσεις του Κόμματος για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για τις ευρωεκλογές, τις περιφέρειες και τους δήμους.

Νέες τουρκικές προκλήσεις και αμερικανικό «ενδιαφέρον»

Στις αρχές της βδομάδας που πέρασε ήταν η σειρά του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, να ξεκαθαρίσει ότι το τουρκικό κεφάλαιο θα εντείνει αμείωτα και τα παζάρια και την επιθετικότητά του σε όλη τη γύρω περιφέρεια, υπερασπιζόμενο τα δικά του γεωπολιτικά συμφέροντα σε μια περίοδο γοργών και σοβαρών αναδιατάξεων: 

Οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ και η πραγματικότητα για μισθούς - Συμβάσεις

Στο συνολικότερο παραμύθι που εντείνει προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το παραμύθι της τάχα φιλολαϊκής διακυβέρνησης που «έδωσε μάχες» και υλοποίησε «θετικά μέτρα» για να «αντιστρέψει τον κοινωνικό όλεθρο που παρέλαβε», της διακυβέρνησης που έκανε «όσα θετικά πρόλαβε» και που τώρα «κινδυνεύουν» με τον ερχομό της ΝΔ, κεντρική θέση καταλαμβάνει η εξειδίκευση της απάτης για τα Εργασιακά.

Ο Πομπέο παραδέχεται καθοδήγηση της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας


Επιλογή της CIA o Γκουαϊδό 


Την παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ούτως ώστε να διαμορφωθεί ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας παραδέχθηκε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ουάσινγκτον Ποστ».

Ανοιχτό κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να μην το ξαναψηφίσουν…


Ανοιχτό κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να μην ξαναψηφίσουν ΚΚΕ απηύθυνε από το Βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, του οποίου τα Ελληνικά συνήθως είναι τόσο σπαστά και ακαταλαβίστικα που μπροστά τους τα Αγγλικά του Τσίπρα είναι πανεπιστημιακού επιπέδου, σε άπταιστα Ελληνικά κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να το πιέσουν να αλλάξει γραμμή ή να μην το ψηφίσουν!

Εξω τώρα από το δωμάτιο πανικού!


Με σημαίες, με σημαίες και με ταμπούρλα και σφίγγοντας το χέρι και χαμογελώντας, όπως λέει κι ο ποιητής μας, ο Ρίτσος ολωνών με τη Ρωμιοσύνη του, έτσι θα πάμε και σ' αυτόν τον αγώνα (τον εκλογικό) σύντροφοι και φίλοι και συνοδοιπόροι! 
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, κι αν υπάρχει δεν τον ξέρουμε, δεν θέλουμε να τον ξέρουμε, και δεν τον επιλέγουμε. 

Με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ!


Με την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», στις σελίδες του οποίου περιλαμβάνεται το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, μπαίνει σε νέα φάση η μάχη από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για την εκλογική αναμέτρηση.

Σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, σε χώρους δουλειάς, στέκια νεολαίας, μικρομάγαζα, υπηρεσίες, παντού φτάνουμε με το κάλεσμα συμπόρευσης, ώστε το Κόμμα να βγει πιο δυνατό, συζητώντας για το τι κρίνεται από τις κάλπες, για την επόμενη μέρα του λαού μας.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη κυκλοφορεί σήμερα ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» 8 - 9 Ιούνη 2019, ενώ οι κομματικές δυνάμεις πραγματοποιούν από το πρωί του Σαββάτου μεγάλη εξόρμηση για να φτάσει το κάλεσμα, πλατιά στους εργαζόμενους και τη νεολαία το Κάλεσμα. 
Στην εφημερίδα μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

Σχέδιο Μάρσαλ


Δημοσιεύεται απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, 8/6/1947, σχετικά με την επέμβαση των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Στην απόφαση τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως η λεγόμενη «αμερικανική "βοήθεια" δεν αποτελεί καμιά συμβολή στην οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου, αλλά σημαίνει τροφοδότηση του εμφυλίου πολέμου, που μόνο ερείπια στοιβάζει πάνω στα παλιά ερείπια»

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ: Η αστική τάξη ανάβει ακόμα λαμπάδες στο όνομά του

Μάρκος Αυγέρης


"Γιατρός" του λαού και των Γραμμάτων

Ηταν 8 του Ιούνη, που το παράνομο τότε ΚΚΕ, η γενιά της Εθνικής Αντίστασης, η προοδευτική διανόηση, η ελληνική και ξένη λογοτεχνία έχασαν έναν αφοσιωμένο "θεράποντά" τους. Τον Μάρκο Αυγέρη.

Τον σπουδαίο πνευματικό "καθοδηγητή", του οποίου, έστω και ένα ελάχιστο ανάλογο εκλείπει στις μέρες μας...