Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Γράμμα του Ιωσήφ Στάλιν στον Β.Ι.Λένιν


ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ Β.Ι. ΛΕΝΙΝ

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΛΕΝΙΝ!

Τις τελευταίες 3 ημέρες είχα την ευκαιρία να διαβάσω τη συλλογή «Σχέδιο για την ηλεκτροδότηση της Ρωσίας». Η ασθένεια βοήθησε (υπάρχει μια ασημένια επένδυση!). Ένα εξαιρετικό, καλογραμμένο βιβλίο. Ένα αριστοτεχνικό σκίτσο ενός πραγματικά ενοποιημένου και πραγματικά κρατικού οικονομικού σχεδίου, χωρίς εισαγωγικά.

Στις εκλογές ΚΚΕ


Για τις εκλογές της 21ης Μάη

Ο εργαζόμενος δεν έχει να βγάλει το μήνα και προσπαθούν να τον πείσουν ότι το πρόβλημα του είναι να βγεί "ισχυρή κυβέρνηση" γιατί θα έχουμε "αστάθεια". Τόσα χρόνια με την "σταθερότητα" κατέληξε να μετράει τα ευρώ στο σούπερ μάρκετ για να πάρει φαγητό για τα παιδιά του.

«Καλύτερα δε γίνεται» ΚΚΕ


Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη Ναταλία Γερμανού και στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» στον «Alpha».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι χρειάζεται συνολικά αλλαγή ρότας. Όσο πάμε στις ράγες αυτής της ανάπτυξης και του συστήματος που είναι για τους λίγους, τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.

Μεγάλη πορεία τώρα των διανομέων στη «Wolt» για να μη μειωθούν οι αποδοχές


Και νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν τώρα, διανομείς που εργάζονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Wolt», ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία.

Στο πλευρό τους είναι συνάδελφοί τους από το σωματείο στην «efood», όπως επίσης και άλλα εργατικά σωματεία της Αθηνάς που τους συμπαραστέκονται. Στους απεργούς διανομείς μοιράστηκε και διαβάστηκε η ανακοίνωση στήριξης του ΚΕ στο δίκαιο αγώνα τους

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές

Από το βήμα της σημερινής Ημερίδας, θέλουμε να χαιρετίσουμε τους χιλιάδες νέους και νέες τους εργαζομένους που, με τις μεγάλες, συγκλονιστικές κινητοποιήσεις τους, ματαίωσαν το σχέδιο της άρχουσας τάξης, να κουκουλώσει με ένα πέπλο σιωπής τους διαχρονικούς ενόχους και τις αιτίες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη.

«Απλώνει» η φτώχεια ενώ έρχονται και νέες αυξήσεις

ΤΡΟΦΙΜΑ - ΣΤΕΓΗ

Με «σπασμένα φρένα» θα συνεχίσουν να «τρέχουν» οι τιμές των τροφίμων και όλων των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιστρατεύει όλο τον προπαγανδιστικό της «οίστρο» για να παρουσιάσει ως τάχα απάντηση τα «καλάθια καπαμά», τα οποία όχι μόνο δεν βουλώνουν τις τεράστιες τρύπες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά επιπλέον - σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ - θα «κοπούν μαχαίρι» το προσεχές διάστημα.

Νίκος Ακίλογλου: Ο «συναγωνιστής Κουκλοθέατρος»


 ΝΙΚΟΣ ΑΚΙΛΟΓΛΟΥ 

Η τελευταία παράσταση του «συναγωνιστή Κουκλοθέατρου»

«Ευτυχώς, στο σπίτι μου είχα πάντα μια κούκλα και όταν ήθελα να ξεκουραστώ τη φόραγα στα χέρια και άρχιζα τη συζήτηση μαζί της. Θα πείτε, τι συζήτηση μπορούσε να κάνει κανείς με μια άψυχη κούκλα. Κι όμως...».

Για τον έναν χρόνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας, εκδόθηκε η παρακάτω Κοινή Ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ενεργή φάση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, που μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει 39 κόμματα.

Από ... «σταθερότητα» χορτάσαμε!

 
Ζούμε στον προεκλογικό αστερισμό της ...«σταθερότητας».

«Σταθερότητα» με αυτοδυναμία ζητάει ο Μητσοτάκης. «Σταθερότητα» με προοδευτική συγκυβέρνηση επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως δύναμη «σταθερότητας» παρουσιάζεται και το ΠΑΣΟΚ.

Τόση «σταθερότητα», μόνο μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια προμηνύει για τον λαό, αν δεν είναι ο ίδιος πιο δυνατός και αυτοί πιο αδύναμοι μετά τις εκλογές...

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή»


Το Σάββατο 1η Απρίλη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή». Το εξώφυλλό του, με το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ», σηματοδοτεί τη μεγάλη μάχη που έχουν μπροστά τους τα μέλη και οι φίλη της ΚΝΕ για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές με πολλές χιλιάδες νεανικές ψήφους.

Νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των «υπαρξιακών απειλών»


Νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας και επικύρωσε με προεδρικό διάταγμα ο Βλ. Πούτιν την Παρασκευή, εκθέτοντας αναλυτικά τους όρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Μόσχα θα λαμβάνει «συμμετρικά και ασύμμετρα μέτρα σε απάντηση μη φιλικών πράξεων ενάντια στη Ρωσία».

Ο «παρεξηγημένος» νόμος Κατρούγκαλου και τα αυξημένα όρια ηλικίας


Να πετάξει από πάνω του τις βαριές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης επιχειρεί με πρόσφατο άρθρο του ο Γ. Κατρούγκαλος στην εφημερίδα «Αυγή». Στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να αποκρύψει και να συσκοτίσει τα πραγματικά γεγονότα, ο πρώην υπουργός Εργασίας, που επί των ημερών του, το 2016, ψηφίστηκε ένα ακόμα αντιασφαλιστικό νομοθετικό έκτρωμα, οχυρώνεται πίσω από τη γνωστή μέθοδο, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβλαψαν ...δέκα φορές περισσότερο τους συνταξιούχους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
01/04/1815

Γεννιέται ο Γερμανός πολιτικός Ότο Φον Μπίσμαρκ. Ο Μπίσμαρκ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη συνένωση των έως τότε χωριστών γερμανικών κρατιδίων σε ενιαίο κράτος, του οποίου διετέλεσε και πρώτος καγκελάριος.

Υπήρξε σφοδρός πολέμιος του εργατικού και του τότε σοσιαλιστικού κινήματος, γνωστός για τους αντι - σοσιαλιστικούς νόμους, αλλά και για την πολιτική της ενσωμάτωσης που εφάρμοσε ταυτόχρονα με μια σειρά κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Η πολιτική αυτή του μαστιγίου - καρώτου αποτέλεσε πρότυπο για πολλές άλλες αστικές κυβερνήσεις στα επόμενα χρόνια στην προσπάθειά τους να ανακόψουν το ανερχόμενο εργατικό - σοσιαλιστικό κίνημα.