Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Led Zeppelin

Οι Led Zeppelin σχηματίστηκαν το 1968 και έγιναν ένα από τα πιο ισχυρά, καινοτόμα και επιτυχημένα γκρουπ στη σύγχρονη μουσική, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Στην αρχή  τις 12χρονης βασιλείας τους, το συγκρότημα θεωρήθηκε ευρέως ως το μεγαλύτερο και πιο καινοτόμο ροκ συγκρότημα στον κόσμο.

Απαίτησαν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της δυσοσμίας και της ρύπανσης

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της δυσοσμίας στο Κορδελιό και τον Εύοσμο και να μπει φρένο στη νέα μονάδα της «Elpedison» απαίτησαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της περιοχής, οι οποίοι το απόγευμα της Παρασκευής συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο θεατράκι του πεζόδρομου στο Κορδελιό, που οργάνωσαν σωματεία και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Συλλαλητήριο 11 Ιούνη, 7μμ στο Αγ Βενιζέλου

«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά.
Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία»

Συλλαλητήριο 11 Ιούνη, 7μμ στο Αγ Βενιζέλου, απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργάνωσαν και μέσα στην πανδημία για την προστασία των μισθών, των δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Τηλεργασία παρέα με τον ... ηλεκτρονικό χαφιέ του εργοδότη

Η πανδημία δημιούργησε μια εξαιρετική ευκαιρία για το κεφάλαιο, ώστε να προωθήσει την επέκταση της τηλεργασίας και τη «θεσμική» της κατοχύρωση, ως μορφή ευέλικτης εργασίας, με στόχο την εντατικοποίηση της δουλειάς και την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η πρώτη φορά που ενσωματώθηκε θεσμικά στην Ελλάδα η «Ευρωπαϊκή Συμφωνία - Πλαίσιο για την Τηλεργασία» ήταν στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2006 - 2007, με ευθύνη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Μέσα στην πανδημία, η τηλεργασία επεκτάθηκε, δοκιμάστηκε σε διευρυμένη κλίμακα και βέβαια «ήρθε για να μείνει», όπως με τον πιο επίσημο τρόπο διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα άλλωστε με εκθέσεις του ΣΕΒ, όπως αυτή τον Μάη του 2019 με τίτλο «Τηλεργασία: Ευκαιρία για πιο παραγωγικές επιχειρήσεις και καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους», τα οφέλη της τηλεργασίας για τις επιχειρήσεις είναι ποικίλα, όπως το μειωμένο λειτουργικό κόστος και η αύξηση της παραγωγικότητας έως και 50%.

Nέο βήμα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της πολιτικής των απαράδεκτων κυρώσεων και του αποκλεισμού ενάντια στην Κούβα, εφευρίσκει νέα προσχήματα και μεθοδεύει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα και τον λαό της.

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε συνεργασία με την αντιδραστική κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε στην Κολομβία προσπαθούν να εμπλέξουν την Κούβα σε λίστα με χώρες που δήθεν συνεργάζονται με την “τρομοκρατία”, επικαλούμενοι πως στην Κούβα παραμένουν ορισμένα στελέχη του κολομβιανού αντάρτικου κινήματος ELN

Σε συνάντηση με 35 φορείς της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής μίλησε , ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Σε συνάντηση με 35 φορείς της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής μίλησε σήμερα Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Δείτε πάνω βίντεο από την ομιλία και διαβάστε την παρακάτω).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Τρίτση, εμβληματικό των προσπαθειών και του αγώνα τόσο των κατοίκων της Δυτικής Αττικής

Καπιταλισμός σημαίνει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

“Όπου υπάρχει αγώνας ενάντια στο αίμα και το μίσος στον αέρα, ψάξε με μάνα, θα είμαι εκεί” 

Δείτε το βίντεο του ΚΚΕ για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd, στις 25 Μάη, από αστυνομικούς στις ΗΠΑ και για τις μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

Η οργή και ο αποτροπιασμός εκατομμυρίων σε όλον τον κόσμο ξεχειλίζει για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών και διαδηλωτών.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία ενός Ευρυτάνα αγωνιστή (για τη μεταβαρκιζιανή φασιστική τρομοκρατία)

Σχέδιο του Γ. Φαρσακίδη
Το  blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" παρουσιάζει μία συγκλονιστική μαρτυρία του Καλεσμενιώτη Ευρυτάνα αγωνιστή Δημήτρη Ζαρκαλή

Εμπεριέχεται στο δυσεύρετο βιβλίο του ιδίου με τίτλο: "Από το χθες, στο σήμερα" - Πειραιάς 2007 (αποσπάσματα από το 5ο κεφάλαιο: "Ο εμφύλιος πόλεμος"!)

Η μαρτυρία αναφέρεται σε δύο περιστατικά φασιστικής παρα-κρατικής βίας που διαδραματίστηκαν κατά τη μεταβαρκιζιανή

Μεταξύ κατεργαραίων

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν τις παρεμβάσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών ως «υποστήριξη» τάχα στην Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις που κλιμακώνονται, ειδικά μετά και τη νέα «κινητικότητα» στον Εβρο, θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνη.

Η λαϊκή οργή δυναμώνει

Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις του λαού των ΗΠΑ στους δρόμους δεκάδων μεγαλουπόλεων ενάντια στην αστυνομική βία, το ρατσισμό και τις κοινωνικές ανισότητες με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού 46χρονου εργάτη Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα στις 25 Μάη από αστυνομικούς.

Δ.Τ της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης


 Δελτίο Τύπου 

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης στέκεται αλληλέγγυα στους χιλιάδες διαδηλωτές στις ΗΠΑ, που διαμαρτύρονται για τα ρατσιστικά εγκλήματα, την αστυνομική βία και καταστολή, τις δολοφονίες αφροαμερικανών πολιτών από αστυνομικούς.

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Περιβάλλον

Πολύμορφη δραστηριότητα και παρεμβάσεις 
για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μία ακόμα αφορμή ώστε η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να δουν τον ορατό ένοχο της καταστροφής του περιβάλλοντος, που είναι η εμπορευματοποίησή του, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η κερδοφορία του κεφαλαίου, αποτελεί η 5η Ιούνη, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Περιβάλλον.

Ο πόλεμος των Έξι Ημερών

Ξεσπά ο πόλεμος των Έξι Ημερών, 5/6/1967, ανάμεσα στο Ισραήλ και τις γειτονικές αραβικές χώρες Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία, ο οποίος ξεκίνησε με προληπτικού χαρακτήρα επιθέσεις από ξηράς και αέρα του πρώτου.

Ο πόλεμος έληξε με νίκη του Ισραήλ, το οποίο κατέλαβε τη Λωρίδα της Γάζας και τη Χερσόνησο του Σινά από την Αίγυπτο, τη Δυτική Όχθη από την Ιορδανία και τα υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία.

Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Στις 5 Ιούνη 1898, γεννιέται ο Ισπανός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, μια από τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που το 1936 δολοφονήθηκε από τους φασίστες του Φράνκο.

Το 1936, είναι η χρονιά που μόνο στην περιοχή γύρω από τη Γρανάδα η φασιστική φάλαγγα εξετέλεσε 30.000 άτομα, αφού ο Φράνκο είχε

Φρανσίσκο Πάντσο Βίγια


Γεννιέται, 5/6/1878, ο Μεξικανός στρατηγός Φρανσίσκο Πάντσο Βίγια, ηγετική μορφή της Μεξικανικής επανάστασης (1910 - 1920), που βασίζονταν κυρίως στους αγρότες και στρέφονταν κατά της δικτατορικής διακυβέρνησης του Πορφύριο Ντιάζ, των μεγαλογαιοκτημόνων, της Εκκλησίας και των Αμερικανικών μονοπωλίων.

H επανάσταση του 1910 - '20 κατά του δικτάτορα Πορφίριο Ντίας, υπό τον Εμιλιάνο Ζαπάτα και το Πάντσο Βίγια, αλλά που όλη του η πορεία, μετά το θάνατο του Ζαπάτα και τον εξοστρακισμό του Βίγια, περιστρέφεται γύρω από τα διλήμματα και τους φόβους της εγχώριας καθεστηκυίας τάξης.

Οδυσσέας Ανδρούτσος

Δολοφονείται, 5/6/1825, (από Έλληνες) στο κελί όπου κρατούνταν φυλακισμένος στην Αθήνα πριν δικαστεί ο Φιλικός επαναστάτης του 1821 Οδυσσέας Ανδρούτσος.

«Τον περισσότερον καιρόν της ζωής μου που τον επέρασα; Τον επέρασα σκοτώνοντας Τούρκους, κυνηγώντας τυράννους. Τον επέρασα εις τα σπήλαια και εις τα βουνά. Τα καρτέρια των δρόμων, οι λόγκοι και τ' άγρια θηρία είναι οι μάρτυρες ότι δυσκόλως έφευγεν ο Τούρκος από τα χέρια μου, αν εζύγωνε καμμιά πενηνταριά οργυιαίς. Εγώ εσυναναστρεφόμουν με αυτούς τους τυράννους και ήμουν καλά πληρωμένος, διά να σέβωμαι τους ομογενείς των, αλλά κινούμενος από τον διάβολόν μου, Τούρκους εσκότωνα.