Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Ναφθαλίνη


Στις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις ο Αλέξης Τσίπρας επιστρατεύει διάφορα «επιχειρήματα» βγαλμένα από την ναφθαλίνη, όπως η καραμέλα πως «δεν είμαστε στην εποχή του "τι Πλαστήρας τι Παπάγος"». Στόχος να απευθυνθεί στον προοδευτικό κόσμο που του γυρνάει την πλάτη. Τόση φτώχεια εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ...

Βαρέθηκες να δουλεύεις απλώς για να πληρώνεις λογαριασμούς;

 
Οργίζεσαι όταν, όσο σκληρά κι αν δουλεύεις, ο μισθός τελειώνει στη μέση του μήνα; Βαρέθηκες να εργάζεσαι απλώς για να πληρώνεις λογαριασμούς και να μπαλώνεις τρύπες;

Με το ΚΚΕ πιο ψηλά θα χτυπήσει δυνατά η καρδιά κάθε αριστερού και προοδευτικού ανθρώπου


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,

Από εδώ, από το ποτισμένο με αίμα Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου πριν 79 χρόνια, την Πρωτομαγιά του 1944, 200 κομμουνιστές έφυγαν με το κεφάλι ψηλά, με τα μάτια περήφανα και καρφωμένα στην κάννη των ναζί εκτελεστών τους, τιμάμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν


Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα σύμβολο της εργατικής τάξης, τιμούν αύριο Δευτέρα εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σε όλη τη χώρα.

Μάντεψε ποιος


Προεκλογική έκπληξη από το podcast του 902.gr! Ένα quiz 32 ερωτημάτων με εύκολες ερωτήσεις και πάνω από όλα με... υπεύθυνη απάντηση. Και ορισμένες υπενθυμίσεις από το πρόσφατο παρελθόν για να μαθαίνουν οι νεότεροι, να θυμούνται οι παλιοί.

ΜέΡΑ25: Ντράπηκε και η ... «ρήξη»


Τ
ο κόλπο παλιό και Βαρουφάκικο, ίδιο κι απαράλλαχτο από το 2015: Πιάνει τη «Ρήξη», της κοτσάρει και διάφορους επιθετικούς προσδιορισμούς, τη βάζει μέσα σε εισαγωγικά, πετάει κι ένα πυροτέχνημα για τις τράπεζες.

Πάνος Γεραμάνης


 Γεννημένος το 1946 στο Βασιλικό Ευβοίας, ο Π. Γεραμάνης από πολύ νωρίς έδειξε την αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Μαθητής ακόμη στο χωριό του, εξέδιδε μια δίφυλλη εφημεριδούλα, τον προοδευτικό «Μαθητικό φάρο», που σταμάτησε νωρίς, μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μία δήλωση για ανυποχώρητη στάση ζωής

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Εδώ, από τη Θεσσαλονίκη των μεγάλων ταξικών αγώνων, της κατακόκκινης Πρωτομαγιάς του 1936 η νεολαία στέλνει μήνυμα αγώνα και αντεπίθεσης με ισχυρό ΚΚΕ!

Αυτή εδώ η πόλη, που τέτοιες μέρες, πριν σχεδόν 90 χρόνια, συγκλονίζονταν από τις μεγάλες απεργίες των καπνεργατών, χάραξε μια αιμάτινη γραμμή ανάμεσα στα συμφέροντα του λαού με το κράτος και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ψηφίστε με για να σας σώσω από μένα (;)


Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο κι ύστερα καμώνονται πως θα ρθουν οι κομμουνιστές και θα τα γκρεμίσουν όλα! Παίζουν στοίχημα με το σύστημά τους και φοβούνται μήπως ανοίξουν τις κάλπες και βρουν το κόμμα με διπλάσια ποσοστά. Ελα μου όμως που όταν η συζήτηση γίνεται επί ερειπίων και πτωμάτων, και την τελευταία στιγμή βάφουν πολύχρωμα και μαθηματικά περίπλοκα κάτι παγκάκια, φτιαγμένα από σωρούς πετρωμένων δικαιωμάτων, για να ξαποσταίνει τάχα μου δήθεν ο ψηφοφόρος λαός, δεν μπορούν τελικά να κρύψουν τις προθέσεις τους επειδή τους παρακολουθούμε καθιστοί...

Κάναμε το βήμα, τολμάμε το άλμα! Για σπουδές χωρίς εμπόδια!


ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ»

Σε λίγες μέρες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα κληθούμε να ψηφίσουμε στις φοιτητικές εκλογές και λίγο αργότερα στις βουλευτικές, πολλοί για πρώτη φορά.

Θεωρείς παράλογο να θες έναν μισθό μόνο για το ενοίκιο;


Η ανάγκη για στέγαση στο επίκεντρο της σειράς προεκλογικών βίντεο της ΚΝΕ με τίτλο «Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ»

Οι αγώνες των εργαζομένων θα νικήσουν στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο


«
Σε Ελλάδα, σε Γαλλία, σε όλο τον κόσμο, οι αγώνες των εργατών θα νικήσουν»: Το ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα έστειλε η εκδήλωση αλληλεγγύης στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας, που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή πολυμελούς αντιπροσωπείας Γάλλων συνδικαλιστών, το απόγευμα του Σαββάτου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


30/04/1789

Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

30/04/1825

Ο Ελληνικός στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη και τους πυρπολητές Ανδρέα Πιπίνο και Γεώργιο Πολίτη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στη Μεθώνη.