Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Επίκαιρο λόγω Πάσχα


ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ λόγω Πάσχα

«Ο Ζελένσκι δηλώνει διάφορα πράγματα, αναλόγως του τι πίνει και του τι καπνίζει»

                                                      Δείτε το βίντεο από το 1.10 και μετά

Την έναρξη του επόμενου σταδίου της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία επισημοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που έδωσε τη Μεγάλη Τρίτη το πρωί στο τηλεοπτικό κανάλι India Today.

Τιμά όσους συνέβαλαν ή συμμετείχαν στο δυνάμωμα του αντιδικτατορικού αγώνα


Η δικτατορία στηρίχτηκε σε τμήματα της αστικής τάξης και απέδειξε ότι οι καπιταλιστές, προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους, δεν διστάζουν να καταφύγουν σε κάθε μέσο, να εναλλάσσουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με πιο ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης, να διαμορφώνουν και να στηρίζουν τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις.

Μεγαλώνει η ελληνική εμπλοκή «σε όλα τα μήκη και πλάτη»


Σε «όλα τα μήκη και πλάτη» τρέχει η κυβέρνηση την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, την ώρα που η σύγκρουση κλιμακώνεται.

Εμπλοκή με τα μπούνια, σε «ελεύθερη» ΝΑΤΟική μετάφραση


 ΣΥΡΙΖΑ

Τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και τα κάλπικα διλήμματα στον λαό, όπως και τις δεσμεύσεις στο κεφάλαιο ότι μπορεί να υλοποιήσει την πολιτική του πιο αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την «κοινωνική συνοχή», την υποταγή δηλαδή των εργαζομένων στη στρατηγική του, επαναλαμβάνει η πολιτική απόφαση του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Να σταματήσει η εταιρεία Lidl να λειτουργεί απεργοσπαστικό μηχανισμό



Ερώτηση

Προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού και άλλων αντεργατικών πράξεων από την πολυεθνική εταιρεία LIDL

Η Πανελλαδική Πανυπαλληλική Απεργία του Απρίλη 1942

 20.4.1975 

Χειμώνας του 1941/42: Ο χειμώνας της μεγάλης πείνας και της πιο άγριας τρομοκρατίας μέσα στην ατελείωτη μαύρη νύχτα της Κατοχής, ο πιο δύσκολος της τετραετίας. Κι όσο η τρομοκρατία σκληραίνει και μεγαλώνει η πείνα, τόσο και πιο πολύ ξεσηκώνεται και ανεβαίνει η αγανάκτηση και η μαχητικότητα του λαού. Είναι μια φάση, χωρίς ακόμα συγκεκριμένα οργανωτικά αποκρυσταλλώματα. Γι' αυτό και η 8η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, το Γενάρη του 1942, επισημαίνει:

Συγχρονισμένη επιβράδυνση με «τεκτονικές μετατοπίσεις» στην παγκόσμια οικονομία

 ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ

Τον κίνδυνο μονιμότερων διαιρέσεων σε γεωπολιτικά μπλοκ, με διακριτά τεχνολογικά πρότυπα, με ανταγωνιστικά διασυνοριακά συστήματα πληρωμών αλλά και με διαφορετικά αποθεματικά νομίσματα, εντοπίζει μεταξύ άλλων η έκθεση του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, που δημοσιοποιήθηκε χτες, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του στην Ουάσιγκτον.

Η Σαγκάη στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΕΕ-Κίνας


Η «ανατολή» μιας νέας παγκόσμιας δύναμης, της Κίνας, προκαλεί το αμείωτο ενδιαφέρον αναλυτών και απλών εργαζομένων σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Το ενδιαφέρον αυτό είναι πολλαπλό σε ανθρώπους πολιτικοποιημένους, οι οποίοι γνωρίζουν για την εποχή των κοινωνικών επαναστάσεων που άνοιξε ο Οκτώβρης του 1917 στη Ρωσία και που οδήγησε σε σειρά μεγάλων κοινωνικών-πολιτικών αγώνων και επαναστάσεων σ’ ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των άλλων και της Κινεζικής Επανάστασης. Το ενδιαφέρον για την άνοδο της ισχύος της Κίνας είναι αντιφατικό, γιατί αυτή πραγματοποιείται κάτω από τις κόκκινες σημαίες και με το ΚΚ Κίνας στην εξουσία.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Δημοκρατία της... βαρβαρότητας»


 Ο τρόπος λειτουργίας ενός κόμματος είναι προφανώς υπόθεση των μελών του. Ωστόσο δεν είναι ένα ζήτημα υπεράνω συζήτησης, αντιπαράθεσης και κριτικής. Οι αρχές λειτουργίας ενός κόμματος είναι βαθιά πολιτικό ζήτημα, που σχετίζεται ακριβώς με τον χαρακτήρα και τους στόχους του.

Πλυντήρια … συνδρόμου Σαγκάης


 Το σίριαλ «δημοκρατία vs ολοκληρωτισμός» προβάλλει αυτές τις μέρες επεισόδια με θέμα την πανδημία, εκτός απ’ αυτά του πολέμου στην Ουκρανία, με αφορμή τις εικόνες από το lockdown στη Σαγκάη. Η προπαγάνδα τους ψάχνει άλλοθι για όλα αυτά στις εικόνες των Κινέζων που φωνάζουν απελπισμένοι από τα μπαλκόνια τους ή συλλαμβάνονται με δίκρανα στους δρόμους, στο πλαίσιο της κινεζικής πολιτικής για μηδενική ανοχή σε κρούσματα COVID.

Η Προσχολική Αγωγή και Φροντίδα δεν μπορεί να είναι παιδοφυλακτήριο

 


Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Μια μέρα σαν τη σημερινή


20/04/1889

Γεννιέται ο Αδόλφος Χίτλερ.

20/04/1914

Η Σφαγή του Λάντλοου. Η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο των ΗΠΑ ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 εργάτες, ανάμεσά τους και ο Ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής Λούης Τίκας.