Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Σωθήκαμε!

 
Ο Γεωργιάδης είπε ότι οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ θα κάνουν προσπάθεια να συγκρατήσουν τις τιμές!

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία κατέγραψε στο ενεργητικό του ο καλύτερος υπουργός της καλύτερης κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κανονικότητα» η ... απόγνωση


Εργασιακή εξουθένωση, ωράρια - λάστιχο, απόγνωση για το αύριο, «σιγουριά» ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο και παραίτηση. Κι όλα αυτά με μισθούς - ψίχουλα, που αναγκάζουν χιλιάδες εργαζόμενους να βγουν «στη γύρα» για νέες δουλειές. Τέτοια είναι τα ευρήματα που καταγράφει διεθνής έρευνα του επιχειρηματικού ομίλου ADECCO, στην οποία αποτυπώνεται και η θέση των εργαζομένων στη χώρα μας, ακολουθώντας αυτές τις γενικές τάσεις.

Οι «εμπρηστές» δεν μπορούν να μετατραπούν σε «πυροσβέστες»


Ο βασικός παράγοντας για την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια και την ενεργειακή φτώχεια είναι η ίδια η ΕΕ, οι μηχανισμοί και η στρατηγική της, άρα καμία προσδοκία δεν μπορεί να υπάρχει ότι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα μπορούν και να το λύσουν.

Ενταγμένες σε επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια


 Στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής - Ιονίου, που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία, συμμετείχε την Τρίτη ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος. Η λεγόμενη Πρωτοβουλία ADRION είναι άλλο ένα ευρωατλαντικής κοπής σχήμα στρατιωτικής συνεργασίας και συντονισμού, όπου συμμετέχουν Αλβανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία, για την επιτήρηση της «ασφάλειας» στον σημαντικό δίαυλο στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας.

Κανένας συμβιβασμός με την «κανονικότητα» του θανάτου ξεριζωμένων, να καταργηθεί το αντιδραστικό πλαίσιο του εγκλωβισμού


 Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την "κανονικότητα" του θανάτου ξεριζωμένων ανθρώπων και την "καθημερινότητα" των πολύνεκρων ναυαγίων, όπως τα πρόσφατα ναυάγια στη Λέσβο και τα Κύθηρα με δεκάδες νεκρούς. Κανένας δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια στις αιτίες αυτής της τραγωδίας που γίνονται ακόμη πιο φανερές.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμήθηκε με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν


Στις 6 Οκτώβρη του 1983 ο Μίκης Θεοδωράκης τιμήθηκε με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν για τη συνδρομή του στην ενίσχυση της Ειρήνης μεταξύ των Λαών.

Η ιστορική ομιλία του Άρη Βελουχιώτη στην Πάτρα


 Συναγωνιστές και συναγωνίστριες.

Είμαι ευτυχής γιατί μπαίνοντας εις την πόλιν των Πατρών μπαίνουμε απολύτως αναίμακτα. Καταβάλλαμε επίμονες προσπάθειες να γίνη ό,τι έγινεν εις την Πάτρα, το ίδιο και σ’ άλλες πόλεις της Πελοποννήσου. Δυστυχώς σε ωρισμένες πόλεις άνθρωποι οι οποίοι δεν δικαιούνται να φέρουν το όνομα του Έλληνος ηθέλησαν ως το τέλος με τα όπλα του κατακτητή να αποτελέσουν τας οπισθοφυλακάς του.

Καμιά αναμονή!


Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023, που παρουσίασε η κυβέρνηση, επιβεβαιώνει ξανά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια στο πλαίσιο της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που αναπαράγει τις αιτίες τους για να θωρακίζονται τα κέρδη του κεφαλαίου. Και ότι, αντίθετα, απαιτείται σύγκρουση με αυτήν την πολιτική για να πάρει ο λαός ανάσες. Αυτό το μήνυμα στέλνει και η προετοιμασία της γενικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αγώνας, όχι «συμβίωση»!


Κατά 22% αυξήθηκαν την περασμένη βδομάδα τα κρούσματα κορονοϊού και κατά 31% οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, επιβεβαιώνοντας ότι η πανδημία παραμένει απειλή για τον λαό. Με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα επόμενο κύμα, με μεταλλάξεις του ιού τις οποίες ενδεχομένως να μην καλύπτουν ούτε τα εμβόλια, η κυβέρνηση αναμασά το «να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό», αποθεώνοντας την ατομική ευθύνη.

Στο δρόμο του Αγώνα βρίσκεται η λύση….


 Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, σας καλούν στο μαζικό αγωνιστικό συλλαλητήριο, την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ και ώρα 10:30 το πρωί, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/10/1846

Γεννιέται ο Αμερικανός μηχανικός και εφευρέτης Τζορτζ Ουέστινγκχάουζ, δημιουργός του συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος.