Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

«Οι Γειτονιές του Κόσμου», του Γιάννη Ρίτσου, επιστρέφουν από τις 6 Μάρτη

 
Το συγκλονιστικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου», που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020 και επέστρεψε στις 7 Νοεμβρίου 2021 για λίγες παραστάσεις, επανέρχεται από τις 6 Μαρτίου στο Θέατρο «Βαφείο – Λάκης Καραλής».

Απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία, παραμένουν στους δρόμους του αγώνα


ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Απαιτούν να οριστεί συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, ώστε να τους δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους

Για τρίτη συνεχή βδομάδα στους δρόμους του αγώνα παραμένουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, που με τα μπλόκα και άλλες συντονισμένες - πολύμορφες δράσεις, και έχοντας εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα στο πλευρό τους, εντείνουν την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Κάλεσμα ξεσηκωμού για το συλλαλητήριο του Σαββάτου


Στην τελική ευθεία για το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς εντείνουν τη δράση και τις προετοιμασίες τους ώστε να εκφραστεί μαζικά στον δρόμο η γενικευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια από το κύμα ακρίβειας και τις συνέπειες της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμά της.

Μύλος


Ο ...«προοδευτικός» ο μύλος όλα τα αλέθει. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα το τελευταίο διάστημα από τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. 

Τις προάλλες ο Γ. Τσίπρας δήλωνε - και το επανέλαβε στη συνέχεια με διάφορες αφορμές - ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί με «υγιείς δυνάμεις της κεντροδεξιάς», διαχωρίζοντας την «παραδοσιακή ΝΔ» με τη «ΝΔ του Μητσοτάκη». 

Επιβεβαιώνεται η εγκληματική ευθύνη εφοπλιστών και του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ

Πυρασφάλεια: Ανεπαρκής. Καθαριότητα: Βρώμικο. Υγειονομικές εγκαταστάσεις: Δεν τηρούνται σωστά. Εξαερισμός: Οχι όπως απαιτείται
 
ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ «EUROFERRY OLYMPIA»

Η διάσωση ενός οδηγού, ο εντοπισμός ενός νεκρού και η διαμόρφωση του αριθμού των εγκλωβισμένων - αγνοούμενων σε 10 ήταν μέχρι και χτες οι τελευταίες εξελίξεις στη νέα ναυτική τραγωδία που εκτυλίχθηκε κοντά στην Κέρκυρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/2, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA», με σημαία Ιταλίας.

Αρχίζει το κίνημα του Υψηλάντη στη Μολδοβλαχία


 Η έναρξη της Επανάστασης του ’21 γιορτάζεται στην Ελλάδα την 25η Μάρτη. Η ημερομηνία αυτή συνδέεται με την έναρξη της εξέγερσης στην Πελοπόννησο (αν και αυτό αμφισβητείται έντονα). Στην πραγματικότητα η Ελληνική Επανάσταση άρχισε ένα μήνα πριν στη Μολδαβία.

Μακροβούτι


Η κυβέρνηση βρήκε τη «λύση» για να αντιμετωπιστούν τα εκατοντάδες χιλιάδες χειρουργεία που αναβλήθηκαν τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια, εξαιτίας της μετατροπής του συστήματος Υγείας σε μιας νόσου: Στο ...θαυματουργό «νέο ΕΣΥ» οι αναμονές θα εξαφανιστούν με τη σύσταση «απογευματινών χειρουργείων», που θα λειτουργούν κατά τα πρότυπα των «απογευματινών ιατρείων». Δηλαδή, επί πληρωμή.

«Ευκαιρία» για κεφάλαιο και ιδιώτες η ανείπωτη τραγωδία που ζει ο λαός


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

232 νεκροί σε 3 μέρες, ενώ η κυβέρνηση οραματίζεται απολύσεις, ιδιωτικοποίηση και ξήλωμα προσωπικού

Τις τελευταίες τρεις μέρες 232 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από COVID (χτες 88, την Κυριακή 67 και άλλοι 77 το Σάββατο), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.417 θάνατοι.

Πορεία για να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις


Με μαχητική πορεία και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ολοκληρώθηκε η σύσκεψη φορέων που κάλεσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) με θέμα «Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις - Απεμπλοκή από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!».

Σχετικά με την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς


Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει στην αναγνώριση των λεγόμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, που έχουν αποσχιστεί από την Ουκρανία το 2014, στην περιοχή του Ντονμπάς,
αποτελεί ένα ακόμη βήμα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή και οδηγεί στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ με τη Ρωσία.

Στην Ελλάδα τα προβλήματα μόνο επιδεινώνονται, ποτέ δεν λύνονται

 ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΧΑΡΙΤΟ

Αν κάποια βράδια στην τηλεόραση παραβλέψεις την παραποιημένη ειδησεογραφία, τα προσβλητικά reality και την επιτηδευμένη διασκέδαση, μπορεί να ανακαλύψεις μια μαγική χρονοκάψουλα που θα σε βγάλει κατευθείαν στο αγριεμένο σύμπαν του μεταπολεμικού Θεσσαλικού Κάμπου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


22/02/1512

Πεθαίνει ο φλωρεντιανός θαλασσοπόρος Αμέριγκο Βεσπούτσι, το όνομα του οποίου δόθηκε στην μόλις ανακαλυφθείσα από τον Χριστόφορο Κολόμβο ήπειρο της Αμερικής.

Ο Βεσπούτσι φέρεται ως ο πρώτος που ισχυρίστηκε ότι η ανακάλυψη του Κολόμβου δεν αφορούσε την Ασία (όπως θεωρούταν ως τότε) αλλά μια άγνωστη έως τότε νέα ήπειρο.