Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019

Το ΚΚΕ μπορεί να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα και να διεκδικήσει ανακούφιση για το λαό


\ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

 - Καλωσορίσατε, Γραμματέα. Ξεκινώ τη συζήτησή μας ζητώντας ένα σύντομο σχόλιο για τις σχέσεις μας με τη γειτονική Τουρκία, εξ αφορμής των προκλήσεών τους στην κυπριακή ΑΟΖ. Ανησυχείτε για το ενδεχόμενο να ζήσουμε κάτι αντίστοιχο και στον εθνικό μας χώρο και πόσο πιθανό είναι ένα θερμό επεισόδιο;

Ο αντιλαϊκός απολογισμός σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά


Σε μία ακόμα προσπάθεια προβολής μιας εικονικής πραγματικότητας, ένα από τα βασικά «αφηγήματα» που λανσάρει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κυβέρνησή του «σταμάτησε την επίθεση, πρόσφερε στο λαό, αλλά δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να κάνει όλα όσα θα ήθελε...».

Πρόκειται βέβαια για μία ακόμα πρόκληση σε βάρος του λαού. Αυτό που πραγματικά «πρόσφερε» στους εργαζόμενους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η διατήρηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού οπλοστασίου των προκατόχων της, πάνω στο οποίο πρόσθεσε ένα ακόμα μνημόνιο, με νέα σοβαρά αντεργατικά χτυπήματα, για να θωρακιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του και όχι αυτούς που του έχουν μαυρίσει τη ζωή


Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

- Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και για να ξεκινήσω βλέπω το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη». Είστε πολύ σκληροί, κ. Κουτσούμπα, για τη συμφωνία για τα ενεργειακά. Πολλαπλοί κίνδυνοι, λέτε, για το λαό από την ενεργειακή συμφωνία στην Κρήτη. Για εξηγήστε το μας λίγο, γιατί πανηγυρίζουν. Βεβαίως, όπως μας έλεγε πριν και ο κ. Μανιάτης, έκαναν και εκεί στροφή 180 μοιρών.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 29 - 30 Ιούνη:
§  Την επόμενη μέρα σημασία έχει να είναι δυνατός ο λαός: Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο και το κάλεσμα του ΚΚΕ. Καμία ψήφος στο ΚΚΕ να μη χαθεί! Να εκφραστεί η συμπόρευση με το Κόμμα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς.
§  Μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ με ομιλητή τον Δ. ΚουτσούμπαΘεσσαλονίκη: Δευτέρα 1η Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία στο ύψος του Λευκού Πύργου. Αθήνα: Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

ΣΥΡΙΖΑίικα...

Πηγαίνοντας προς την τελική πορεία της εκλογικής μάχης, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θέσει εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους στα λαϊκά στρώματα. Στην πραγματικότητα, δεν δίνει τη μάχη για να ανατρέψει το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στις εκλογές του Μάη, έχει όμως στόχο να ενισχύσει όσο μπορεί περισσότερο τις δυνάμεις του διεκδικώντας το ρόλο του άλλου πόλου στο αστικό πολιτικό σύστημα, δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι όλα τα στελέχη του από την επομένη ακόμα των εκλογών του Μάη άρχισαν να μιλάνε για ενίσχυση του διπολισμού.

Τι ψηφίζεις, τι σου βγαίνει;

Η μόνη σταθερή ψήφος στο ΚΚΕ


Το προεκλογικό αλισβερίσι έχει απογειωθεί και πίσω του κρύβεται η εξαπάτηση του λαού, που θα δει για άλλη μια φορά την ψήφο του να κουρελιάζεται μετά τις εκλογές.
Τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων δίνουν εγγυήσεις για τη μετεκλογική «σταθερότητα», πράγμα που σημαίνει πως από την επομένη κιόλας μέρα, το αντιλαϊκό πρόγραμμα θα συνεχιστεί χωρίς καμία διαφοροποίηση.

ΚΚΕ ισχυρό! Η δύναμή σου την επόμενη μέρα!


Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε...
Στις 8, όμως, σημασία θα έχει
να είναι πιο δυνατός ο λαός!
 Να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο μας.

Στις 8 Ιούλη δεν θα έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο...
-- Δεν θα έχει καμία σημασία ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης...
-- Δεν θα έχει καμία σημασία αν θα μπουν «κόμματα μιας χρήσης» στη Bουλή.

Μαχητικά προετοιμάζεται η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση

Τη Δευτέρα 1η Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία, θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Τη μάχη για την επιτυχία της μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 1η Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου, δίνουν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στόχος είναι αυτή η προεκλογική συγκέντρωση να σηματοδοτήσει την απόφαση του λαού να δώσει τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ.

Φασίστες εξαπολύουν πογκρόμ κατά των Εβραίων στην Θεσσαλονίκη


Φασίστες των οργανώσεων «Παύλος Μελάς» και «Εθνική Ένωσις Ελλάς» εξαπολύουν πογκρόμ κατά των Εβραίων, 29/6/1931, στους συνοικισμούς της Θεσσαλονίκης: Ρεζί Βαρδάρ, Χαριλάου, Συνοικισμός 151 και Κάμπελ.

Οι μεγαλύτερες αγριότητες έγιναν στον συνοικισμό του Κάμπελ.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Τα «μοιρογνωμόνια αλληλεγγύης» της ΕΕ και η πραγματικότητα

Η ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου χαρακτηρίστηκε «μεγάλη εθνική επιτυχία» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί πέραν της λεκτικής καταδίκης ανακοινώθηκε πως «εξετάζεται το ενδεχόμενο» να λάβει και κάποια «στοχευμένα μέτρα» κατά της Τουρκίας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τους χωρίζει χάος στην πολιτική τους για την Κοινωνική Ασφάλιση, αφού η ΝΔ θέλει την ιδιωτικοποίησή της και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να την αποτρέψει...

-- ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τους χωρίζει χάος στην πολιτική τους για την Κοινωνική Ασφάλιση, αφού η ΝΔ θέλει την ιδιωτικοποίησή της και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να την αποτρέψει...

«Χαράς ευαγγέλια» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, παραμύθια «αναβάθμισης» και μεγάλοι κίνδυνοι για το λαό

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με τις «ευλογίες» του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ, που εξήρε τον γενικότερο «σταθεροποιητικό» ρόλο της Ελλάδας στα ενεργειακά και άλλα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και του Γάλλου πρέσβη Κρ. Σαντεπί, που χαρακτήρισε τη συμφωνία «σημάδι ανάκαμψης» της ελληνικής οικονομίας, υπογράφτηκαν χτες μεταξύ του ελληνικού κράτους και της κοινοπραξίας πετρελαϊκών

Καταγγέλλει την απαράδεκτη εκδήλωση για τους «Τσάμηδες» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με δελτίο Τύπου της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «75 χρόνια από την απέλαση των Τσάμηδων» από τον Ρουμάνο ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Sogor Csaba στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Κύλησε» η Καϊλή και «βρήκε» Κυρανάκη!


 Τα (επικίνδυνα και ρατσιστικά) «παιχνίδια», γύρω από τις τοποθετήσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, για τα …καθαρά  «Ελληνόπουλα» και το επίδομα που έχει τάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κάθε γέννηση ενός παιδιού στην Ελλάδα, συνεχίζονται.

«Μαζί τα τρώμε;»


Είμαστε τυχεροί που μεγάλες παραγωγικές εταιρίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και αποτελούν πυλώνες οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, ποιοτικές θέσεις εργασίας».
Ποιος το λέει; Θα μπορούσε να το έχει πει οποιοσδήποτε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ανήκει στον κ. Μανταλόβα υποψήφιο του βαθύ ΠΑΣΟΚ και έγινε στην έδρα του, στην Πίνδο. Καμία πρωτοτυπία. Το πλυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζει από τη ναφθαλίνη τη σαπίλα όλου του ντουνιά.

Ετοιμοι για το «τραπέζι του διαλόγου», με αμερικανική ομπρέλα

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

«Μιλήσαμε πολύ καθαρά, η Ουάσιγκτον μίλησε πολύ καθαρά, για τη σημασία η Τουρκία να αποφύγει τα προκλητικά βήματα και ταυτόχρονα για την άποψή μας ότι αυτά τα ενεργειακά θέματα θα πρέπει να είναι πηγή μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.

Θρασύδειλες απειλές φασιστοειδών σε στέλεχος του ΚΚΕ

«Στη γειτονιά του Ρουπακιά δεν χωράει το ΚΚΕ». Τη βρωμιά αυτή έγραψαν φασίστες στην περιοχή του Ταύρου πάνω στον «Ριζοσπάστη» που βρισκόταν σε γραμματοκιβώτιο στελέχους του ΚΚΕ. Οι θρασύδειλοι φασίστες από τη μία λιποθυμάνε μπροστά στο εδώλιο της δίκης τους που είναι σε εξέλιξη και από την άλλη, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή που τους δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να απειλούν, κινούμενοι στα σκοτάδια.

Τώρα μόνο ΚΚΕ για να λάμψει η ελπίδα, η αλήθεια, η δύναμη του λαού

Η ομιλία του  Δημήτρης Κουτσούμπας στην Πάτρα

Φίλες και Φίλοι,

Στις εκλογές της 7ης του Ιούλη κι εδώ στην Πάτρα, στη Δυτική Ελλάδα ο λαός μας που έχει κουραστεί να ακούει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που έχει απογοητευτεί από τους κάθε λογής σωτήρες, πρέπει να φτάσει στην κάλπη με κριτήριο τη δική του αλήθεια, τη ζωή του και τις ανάγκες του.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Κέρδη για τις εταιρείες, για το λαό κλοπή πολύτιμου ενεργειακού πόρου και βαθύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια


Η νέα εκχώρηση υδρογονανθράκων απ' το ΣΥΡΙΖΑ στην Exxon Mobil - Total - ΕΛΠΕ, το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει τα κέρδη της αμερικανο-γαλλο-ελληνικής κοινοπραξίας, λόγω και των προκλητικών όρων εκχώρησης, ενώ αντίθετα για το λαό αποτελεί κλοπή ενός πολύτιμου ενεργειακού πόρου, που θα χαθεί δια παντός. 

Η νεολαία της Θεσσαλονίκης στις 7 Ιουλίου ψηφίζει ΚΚΕ


Σποτ της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη νεολαία. 

«Λιποθυμούν ρε οι ναζί;»


Ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης, Γ. Πατέλης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «κατέρρευσε» και λιποθύμησε. Η δίκης της Χρυσής Αυγής διακόπηκε. Εκτός απροόπτου επρόκειτο να απολογηθεί αύριο. Κατηγορείται ότι ως πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας ενημέρωσε τον χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγό και οργάνωσε το τάγμα εφόδου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τα πράγματα θα είναι καλύτερα, αν εκτός από το ΚΚΕ υπάρχει κι άλλη αριστερή δύναμη στη Βουλή, όπως το κόμμα του Βαρουφάκη...


\- Τα πράγματα θα είναι καλύτερα την επόμενη μέρα, αν εκτός από το ΚΚΕ υπάρχει κι άλλη αριστερή δύναμη στη Βουλή, όπως το κόμμα του Βαρουφάκη...
Για όσους αισθάνονται αριστεροί, για εκείνους που δοκίμασαν τη μεγάλη απογοήτευση από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ψάχνουν μια δύναμη να στηρίξουν, αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ, που είναι δοκιμασμένο, σταθερό και σίγουρο ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή της λαϊκής πάλης την επόμενη μέρα.

Δίνουμε απάντηση στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 Μπροστά στις εκλογές στις 7 Ιούλη, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οξύνουν την κοκορομαχία τους και στο ζήτημα του Ασφαλιστικού, επιχειρώντας και εδώ να πείσουν ότι εκπροσωπούν τάχα δυο διαφορετικά «σχέδια».

«Ατάκτως ερριμμένες» οι απολογίες του τάγματος εφόδου

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
«Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα», εξελίσσονται οι απολογίες των μελών του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μετά τις απολογίες Αγγου και Αναδιώτη, ολοκληρώθηκαν στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και οι απολογίες Καζαντζόγλου, Καλαρίτη, Κομιάνου και Δήμου.

Οι «γραμμούλες» που... δεν διάβασε η υπουργός

Την τζίφρα της σε συμβάσεις 7ήμερης και 9ήμερης συνεχόμενης εργασίας επιχειρεί να «κουκουλώσει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

 «Μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αν περιέχει δυσμενέστερο όρο από αυτά που ισχύουν στο νόμο, δεν μπορεί να παρακάμψει τον νόμο», αν επιβληθεί ο δυσμενέστερος όρος «θα είναι παράνομο. Γι' αυτό πηγαίνει το ΣΕΠΕ και επιβάλλει ποινές όποτε αυτό παραβιάζεται».

Αποφάσεις παραπέρα κλιμάκωσης στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζυγισμένη - στοιχισμένη στη γραμμή ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά τα σχέδια απέναντι σε Ρωσία - Ιράν, την κλιμάκωση των πυρηνικών εξοπλισμών, την αύξηση στρατιωτικών δαπανών και τα υπόλοιπα ζητήματα που ιεραρχεί ψηλά στις προτεραιότητές του ο ευρωατλαντικός άξονας στην όξυνση της κόντρας με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ξεκίνησε χτες στις Βρυξέλλες η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Σκηνικό διευθετήσεων «εντός της αμερικανοτουρκικής ατζέντας»

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Με θέμα τα Ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ συνεδρίασε χτες το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η συνεδρίαση «διεξήχθη σε πνεύμα επιδίωξης εθνικής συνεννόησης, ενόψει, μεταξύ άλλων, της ανάγκης εξειδίκευσης των μέτρων που αποφάσισε να ληφθούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ».

Μαζική σύσκεψη των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας

«Το κίνημα δεν σταματάει, ούτε και οι αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος. Είμαστε σε ετοιμότητα αγώνων» τόνισε, μιλώντας κατά τη μαζική σύσκεψη των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλος της ΣΕΑ Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο των πανελλαδικών συσκέψεων που γίνονται αυτό το διάστημα για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των δράσεων του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και η οργάνωση του αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Πίσω από το παραμύθι για «μείωση της ανεργίας» και «νέες ποιοτικές δουλειές»...

...βρίσκονται η γενίκευση της «ευελιξίας», το τσάκισμα των μισθών, η εργασιακή ζούγκλα

 Οι απατηλές διακηρύξεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ για «νέες και ποιοτικές δουλειές» και τα αντίστοιχα κάλπικα συνθήματα από την πλευρά της ΝΔ για «πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας» έχουν πάρει για τα καλά τη θέση τους στην προεκλογική επιχείρηση εγκλωβισμού εργαζομένων και ανέργων.

Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δίπλα στο λαό θα βρεθεί μόνο το ΚΚΕ

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις λίγες μέρες και ώρες που απομένουν μέχρι και να ανοίξουν οι κάλπες δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού και δω στη Λάρισα, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, το κάλεσμα του ΚΚΕ και να πέσει τη μέρα των εκλογών το ψηφοδέλτιο στην κάλπη κόντρα στους χαμηλούς τόνους που σκόπιμα καλλιεργούνται. Όλοι και όλες πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη εκλογική μάχη.

Σίγουρη επιλογή μόνο το ΚΚΕ!

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την κυβέρνηση της επόμενης μέρας, πάνω στο έδαφος του κοινού «κυβερνητικού» προγράμματος που αποκάλυψε η μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν, με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και τους ματωμένους δημοσιονομικούς στόχους, στους οποίους δεσμεύονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Όποιος ψηφίσει ΚΚΕ δεν θα μετανιώσει


Το δίλημμα που θέτουν στον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν έχει βάση, είναι προσυμφωνημένα όλα για την επόμενη μέρα. Αυτά τα κόμματα έχουν ψηφίσει από κοινού τα μνημόνια, υπάρχουν σε ισχύ πάνω από 600 μνημονιακοί νόμοι που έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν, αποδέχονται τα πρωτογενή ματωμένα πλεονάσματα. Όποιος βγει στην κυβέρνηση θα εφαρμόσει την ίδια και χειρότερη πολιτική.

Ακυβερνησία: Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να συμβεί στη Ελλάδα


Τι κι αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Έχουμε ΤτΕ, Υπερταμείο, ΑΑΔΕ, ΡΑΕ, ΕΣΡ, Ιδρύμα Νιάρχου, Ιδρυμα Ωνάση, ολιγάρχες, ESM, NATO και φυσικά την ....αγορά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την ραδιοσυχνότητα του «Πρώτου Θέματος», εκτόξευσε την απειλή του προς το εκλογικό σώμα: «Εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική».

Εγκλημα με τη σφραγίδα της αντεργατικής πολιτικής

Το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας του 38χρονου εργαζόμενου στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας καταγράφεται στη συνείδηση των συναδέλφων του και όλων των εργαζομένων ως ένα ακόμα στυγνό εργοδοτικό έγκλημα, αποτέλεσμα των εκβιασμών και της τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η επιχείρηση, για να αποσπάσει εκβιαστικά «οικειοθελείς» απολύσεις από τους εργάτες, πριν τα «μαζέψει» και μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό.

Αγωνιζόμαστε για ζωή ολόκληρη σήμερα και μια άλλη κοινωνία που δεν χωρά ναρκωτικά

Μπροστά στις εκλογές της 7ης του Ιούλη, η καθαρή θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά πρέπει να αποτελέσει ένα επιπλέον κριτήριο ψήφου για τον λαό και τη νεολαία.
Με σύνθημα "ζωή ολόκληρη - όχι με δόσεις" διαβεβαιώνουμε ότι θα δώσουμε αποφασιστικό αγώνα, για να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία μας ολόκληρη ζωή σήμερα και μια άλλη κοινωνία αύριο, που δεν χωρά ναρκωτικά και ανθρώπους στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνικής δράσης

Προς νέες επικίνδυνες αποφάσεις με τη «βούλα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες η σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κλέβει ξανά την παράσταση εκτινάσσοντας τις λεγόμενες αμυντικές δαπάνες, προσανατολισμένες όπως είναι στα προτάγματα της λυκοσυμμαχίας, τα οποία βρωμάνε από παντού μπαρούτι.

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο κανάλι «Open TV»

Αποσπάσματα της συνέντευξης: 

«Να ξεκινήσουμε κ. Κουτσούμπα τη συζήτησή μας και να σας ρωτήσουμε τι έγινε χθες με το θέμα του debate. Έγινε σίριαλ, θα γίνει δεν θα γίνει. Όχι εγώ θέλω εκείνη τη μέρα, όχι εγώ δεν θέλω εκείνη τη μέρα...

Ναι, θυμίζει λίγο τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού "εγώ δεν ήθελα εκείνος ήθελε". Κοιτάξτε τα γεγονότα πως έχουν.

«Κλειδωμένη» η αντιλαϊκή πολιτική ανεξάρτητα από κυβερνητικό διαχειριστή

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΕΕ
Σταθερά στις ράγες των πρωτογενών πλεονασμάτων συνέχισε η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2019 τους προηγούμενους μήνες, ως αποτέλεσμα της φοροληστείας απέναντι στο λαϊκό εισόδημα και της «αποδοτικότητας» των αντιλαϊκών ρυθμίσεων που αφορούν στην κατακρεούργηση κοινωνικών κονδυλίων, όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκαν χτες.

Να μη λείψει κανείς!

Δέκα μέρες προεκλογικής μάχης έμειναν μέχρι τις 7 Ιούλη, που ανοίγουν οι κάλπες. Και σ' αυτές τις δέκα μέρες βάζουμε τον πήχη ψηλά, για να δυναμώσει όσο γίνεται περισσότερο το ΚΚΕ.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να αντισταθεί στην πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων του συστήματος που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και βάζουν ταφόπλακα στην πρόληψη και την απεξάρτηση. Να καταδικάσει και με την ψήφο της όλους όσοι της ζητάνε να αντιμετωπίζει τα ναρκωτικά ως "φυσικό φαινόμενο" και να συμβιβαστεί με τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και την εξάρτηση, αιτίες βαθιά δεμένες με το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ναζιστική Χρυσή Αυγή, όλοι μαζί έχουν συμφωνήσει με την ψήφο τους στη Βουλή:

Γεννιέται Σαλβαδόρ Αλιέντε

Γεννιέται, 26/6/1908, ο Χιλιανός σοσιαλιστής πολιτικός Σαλβαδόρ Αλιέντε.

 Ο Αλιέντε διετέλεσε Πρόεδρος της Χιλής το 1970-1973, επικεφαλής ενός συνασπισμού («Λαϊκή Ενότητα»), στον οποίο μετείχαν το ΚΚ Χιλής, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Ριζοσπαστικό Κόμμα, η Κίνηση Ενωμένης Λαϊκής Δράσης, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και η Ανεξάρτητη Λαϊκή Δράση.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

MVP ο Γιάννης


 Γιατί χαίρονται και χαμογελούν οι ρατσιστές πατέρα;
Ο Γιάννης πήρε το βραβείο του MVP για την κανονική περίοδο, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρθηκε στο μακαρίτη πατέρα του και την οικογένειά του, και έκανε πολλούς εδώ στην Ελλάδα να δακρύσουν με τη χαρά του αλλά κυρίως με το χαρακτήρα και την ανθρωπιά του.

Τριήμερο ενημέρωσης και δράσης για την όξυνση των προβλημάτων στον ΟΑΣΘ


Με αφορμή την όξυνση των προβλημάτων στον ΟΑΣΘ η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕπροχωράει σε τριήμερο ενημέρωσης και δράσης των εργαζομένων και των επιβατών. Μερικά από τα προβλήματα είναι η αυξημένη τιμή του εισιτηρίου και η συνεχής μείωση δρομολογίων, ενώ τα λεωφορεία που κυκλοφορούν είναι λιγότερα από τα αναγκαία, γιατί λείπουν τα κονδύλια για ανταλλακτικά και πρόσληψη τεχνικών.

Τι δεν καταλαβαίνεις;


Εκλογές έρχονται. Καλοδεχούμενες. Εμείς … έτοιμοι από καιρό… Και είπαμε… Απλά τα πράγματα… και καθαρά. Άσπρο - Μαύρο, η επιλογή … Ντρέτα πράματα. Όπου φως-φανάρι… άσπρο είναι η άσπρη μέρα, είναι το φως, είναι τα Επιφάνεια… Είναι ο, κατά Θεόφιλον, Μέγας Ήρως του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα του ’21 Οδυσσεύς Ανδρούτσος.

Πολιτικοί εκβιαστές κι απατεώνες

Κάποιες από τις προτάσεις του ΚΚΕ που απέρριψε ο Τσίπρας και η παρέα του .

Συριζαίοι δεν πρόκειται καν για κομμουνιστικά αιτήματα. Πρόκειται για αιτήματα άμεσα εφαρμόσιμα στην παρούσα συγκυρία, αυτονόητα για κάθε κοινωνία που δεν είναι κοινωνία κανιβάλων και αν η κυβέρνηση -έστω η δική σας- δεν έχει ξεπουληθεί σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα για μια καρέκλα.

Στις ευρωεκλογές τιμώρησα τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις ευρωεκλογές τιμώρησα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως λέει ότι «πήρε το μήνυμα» και κάνει αυτοκριτική. Δεν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια;

Κριτήριο ψήφου η αντιλαϊκή πολιτική στην Ενέργεια

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις ζημιές της ΔΕΗ είναι προκλητική για το λαό και πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές.

Τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων... εγγυητές της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων!

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Την προκλητική προσπάθεια να εμφανίσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων που συγκρούονται για τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής, όπως και τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (τους λόγους δηλαδή για τους οποίους οι λαοί της περιοχής μπλέκονται όλο και βαθύτερα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών), ως «εγγυητές» της ασφάλειας του λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, συνέχισαν με τις τοποθετήσεις τους τις προηγούμενες μέρες τόσο ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, όσο και ο αρχηγός της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μαζί με την προσπάθεια να καλλιεργήσουν εφησυχασμό σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις.

«Απεργίες γυναικών» ή ταξική πάλη για πραγματική ισοτιμία;


Σε σχόλιο του το ΠΑΜΕ για την απεργία γυναικών σημειώνει:
Πριν μερικές μέρες, στις 14 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε "απεργία γυναικών" στην Ελβετία. Η κινητοποίηση αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ITUC, σχετιζόμενη άμεσα με την εκδήλωση της ITUC (της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας παραμάγαζο των ΗΠΑ και των πολυεθνικών) που ακολούθησε στις 17 Ιούνη, στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), με θέμα: "Το ILO στον 21ο αιώνα"!

Στο δικό μας γήπεδο!

Παρά τις διαφορές στα συνθήματα και στα προεκλογικά διλήμματα, το κριτήριο ψήφου που προσπαθούν να επιβάλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι το ίδιο.

Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης


Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, για να μπει φρένο, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης, με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας, τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συγκέντρωση των Τομεακών Οργανώσεων Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματος, στο Πεδίον του Άρεως.

Διαμαρτυρία για τους 106 εκτελεσμένους κομουνιστές στο Κούρνοβο


Σχεδόν 100.000 λαού διαδηλώνουν στην Αθήνα, 25/6/1943, διαμαρτυρόμενοι για την εκτέλεση 106 κομμουνιστών στο Κούρνοβο.

Οι διαδηλωτές απαιτούν το σταμάτημα των εκτελέσεων, των συλλήψεων και την κατάργηση της ομηρίας.
Στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής έπεσαν νεκροί 15 διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν 75.

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Δούλευε ανασφάλιστη αλλά βρέθηκε στα κρατητήρια γιατί το αφεντικό την κατηγόρησε για κλοπή


Είναι κοινή ομολογία -στα γραφεία του ΣΕΒ, την πιάτσα, το εργοδοτικό σινάφι και τα υπουργεία- πως οι απαιτήσεις των εργαζομένων έχουν ξεφύγει το τελευταίο διάστημα. Δε φτάνει που βρίσκουν μια θέση δουλειάς, ενώ η ανεργία θερίζει, θέλουν και να πληρώνονται. Και σα να μην έφτανε αυτό, απαιτούν να ασφαλίζονται με ένσημα. Και όταν έρχεται έλεγχος στο χώρο δουλειάς, αντί να βοηθήσουν τον εργοδότη και ευεργέτη τους, τα ξερνάνε όλα και τον αφήνουν έκθετο. Δεν αξίζουν λοιπόν να μπουν στη φυλακή;

«Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» – Μια απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα


Στην χθεσινή συνέντευξη του στην ΕΡΤ3, ο πρωθυπουργός έβγαλε και πάλι απο το σεντούκι της κυβερνητικής προπαγάνδας τα κάλπικα διλήμματα περί «Προόδου και συντήρησης» και «Αριστερά ή Μητσοτάκης», σε μια προσπάθεια να οξύνει τα αντιδεξιά ανταντακλαστικά μερίδας των ψηφοφόρων.

Η καλύτερη σφήνα σήμερα στο δικομματικό παιχνίδι είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟΝ «ΑΝΤ1»
Το κείμενο της συνέντευξης: 
- Είστε υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα Αθήνας, στην Α’ Θεσσαλονίκης και στη Βοιωτία. Ε, Βοιωτία, άμα δεν ήσασταν και στη Βοιωτία...
- Βοιωτία γιατί πρέπει να κερδηθεί η έδρα από τη Χρυσή Αυγή. Είναι τριεδρική Περιφέρεια, βγαίνουν τρεις έδρες, όπου λογικά θα πάρει μία η Νέα Δημοκρατία, μία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι και τώρα, και ο τρίτος θα είναι αυτός που θα κερδίσει την τρίτη έδρα. Και την προηγούμενη φορά, πρέπει να σας θυμίσω, το 2015, χάθηκε η έδρα για 100 τόσες ψήφους στο Νομό Βοιωτίας και την πήρε η Χρυσή Αυγή. Ήμασταν τέταρτοι με ποσοστό 7 και κάτι εμείς, 7 και κάτι η Χρυσή Αυγή...

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, τα οποία και παραθέτουμε παρακάτω.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του Κόμματοςτόνισε πως στις εκλογές της 7ης Ιούλη κρίνεται το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η κοινωνική ευημερία.

Η δολοφονία του Ρήγα Φεραίου


Δολοφονούνται, 24/6/1798,δια στραγγαλισμού, ύστερα από 40 ημέρες βασανιστηρίων, στις φυλακές Βελιγραδίου, ο πρωτεργάτης της ελληνικής εθνεγερσίας Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος και 7 συνεργάτες του. Τα σώματά τους ρίχνονται στον Δούναβη .

Στις 11/24 Ιουνίου του 1798, αργά το βράδυ, οκτώ Ελληνες που κρατούνταν φυλακισμένοι στο κάστρο Neboisa του Βελιγραδίου βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στα κελιά τους διά της μεθόδου του στραγγαλισμού.

Επίδειξη δύναμης φασιστικής οργάνωσης Εθνικής Ένωσης Ελλάς (ΕΕΕ)


Με την προστασία της αστυνομίας αναχωρούν, 24/6/1933, από την Θεσσαλονίκη με ειδικά ναυλωμένο τρένο 1.000 περίπου μέλη της φασιστικής οργάνωσης Εθνικής Ένωσης Ελλάς (ΕΕΕ) και Άλκιμοι (οργάνωση νεολαίας της ΕΕΕ). Σκοπός τους: να παρελάσουν στην Αθήνα σε μια επίδειξη δύναμης.

 Οι εργάτες της Αθήνας και του Πειραιά «υποδέχονται» τους φασίστες με διαδηλώσεις, ενώ και στη Λάρισα το τρένο που τους μετέφερε πετροβολείται από τους εργαζόμενους της πόλης.

Η τούρκικη προκλητικότητα δεν αντιμετωπίζεται με συμμετοχή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ευρισκόμενος στη Δαύλεια, για το 32ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ, σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα και τις εξελίξεις στην περιοχή:

"Η αντιμετώπιση της τούρκικης προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν γίνεται με συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, στην ευρύτερη περιοχή, ούτε με τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας μέσα σ’ αυτούς τους οξυμένους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι Αμερικάνοι, όπως είναι η ΕΕ, όπως είναι η Ρωσία και οι άλλες δυνάμεις που συγκρούονται σε αυτή την περιοχή.

Στις 8 Ιουλίου μπορούμε να είμαστε εμείς πιο δυνατοί - ΚΚΕ


Δείτε το νέο σποτ του ΚΚΕ με τίτλο: «Στις 8 Ιουλίου μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί».

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019

«Ελληνική Λύση»... για τα μονοπώλια

Τόσο το αποτέλεσμα των τριπλών εκλογών της 26ης Μάη όσο και ο δρόμος προς τις βουλευτικές της 7ης Ιούλη έχουν φέρει στην επιφάνεια μια σειρά από διεργασίες αναμόρφωσης του εθνικιστικού - ακροδεξιού χώρου, που πυροδοτούνται τόσο από τα σχέδια της αστικής τάξης της Ελλάδας για το «αύριο» του αστικού πολιτικού σκηνικού όσο και από την έκφραση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή.

Τραγικό πυρηνικό δυστύχημα αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης


ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

Ορισμένες πρώτες σκέψεις με αφορμή την πολυδιαφημισμένη τηλεοπτική σειρά

Η πρόσφατη προβολή και διακίνηση σε παγκόσμια κλίμακα μιας μίνι σειράς της αμερικανικής βιομηχανίας θεάματος με θέμα την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ το 1986, έγινε αφορμή για να ξανασυζητηθεί ευρέως το περιστατικό 33 χρόνια αργότερα.

Ο «βασικός εταίρος» Τουρκία


«Το Συμβούλιο επιβεβαιώνει τη σημασία που αποδίδει στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, έναν βασικό εταίρο. Το Συμβούλιο παραμένει προσηλωμένο στη διατήρηση ενός ανοικτού και ειλικρινούς διαλόγου, στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και στη συνεργασία σε βασικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος (μετανάστευση, οικονομία, εμπόριο κ.ά.)».