Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

«Ελληνική Λύση»... για τα μονοπώλια

Τόσο το αποτέλεσμα των τριπλών εκλογών της 26ης Μάη όσο και ο δρόμος προς τις βουλευτικές της 7ης Ιούλη έχουν φέρει στην επιφάνεια μια σειρά από διεργασίες αναμόρφωσης του εθνικιστικού - ακροδεξιού χώρου, που πυροδοτούνται τόσο από τα σχέδια της αστικής τάξης της Ελλάδας για το «αύριο» του αστικού πολιτικού σκηνικού όσο και από την έκφραση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή.

Τραγικό πυρηνικό δυστύχημα αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης


ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

Ορισμένες πρώτες σκέψεις με αφορμή την πολυδιαφημισμένη τηλεοπτική σειρά

Η πρόσφατη προβολή και διακίνηση σε παγκόσμια κλίμακα μιας μίνι σειράς της αμερικανικής βιομηχανίας θεάματος με θέμα την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ το 1986, έγινε αφορμή για να ξανασυζητηθεί ευρέως το περιστατικό 33 χρόνια αργότερα.

Ο «βασικός εταίρος» Τουρκία


«Το Συμβούλιο επιβεβαιώνει τη σημασία που αποδίδει στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, έναν βασικό εταίρο. Το Συμβούλιο παραμένει προσηλωμένο στη διατήρηση ενός ανοικτού και ειλικρινούς διαλόγου, στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και στη συνεργασία σε βασικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος (μετανάστευση, οικονομία, εμπόριο κ.ά.)».

Επικίνδυνες εξελίξεις με τη σφραγίδα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ


ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κόντρα στο κλίμα εφησυχασμού που τα αστικά επιτελεία συνεχίζουν προκλητικά να καλλιεργούν, οι εξελίξεις καταγράφουν την όξυνση της επιθετικότητας της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, επιμένει σε εδαφικές και άλλες αξιώσεις σε Νοτιοανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχτεί «αποκλεισμό» από τα σχέδια στην περιοχή και επενδύει

Τη Δευτέρα 1 Ιούλη η συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα


Τη Δευτέρα 1 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Διοργανώνεται από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην παραλία Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Δεν απέχουμε... Ενισχύουμε το ΚΚΕ και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει


Στις ευρωεκλογές του Μάη ένα μεγάλο κομμάτι νέων απείχε από αυτές. Αλλοι από αντίδραση σε αυτό που βιώνουν, άλλοι από απογοήτευση και πεποίθηση ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν, άλλοι από αδιαφορία.

Σε αυτές τις εκλογές, η ίδια η καθημερινότητά μας πρέπει να αποτελέσει κριτήριο! Την επόμενη μέρα των εκλογών, με μια επιθετική κυβέρνηση που θα εκλεγεί, που η αντιλαϊκή πολιτική και οι συνέπειές της θα είναι εδώ, χρειάζεται να ισχυροποιήσουμε εκείνη τη φωνή που θα μάχεται για τα δικαιώματά μας, μέσα και έξω από τη Βουλή! Γι' αυτό χρειάζεται να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ!

Σανατόριο Ασβεστοχωρίου: Διαδήλωση φυματικών


Διαδήλωση φυματικών, 23/6/1944, και προσωπικού του Σανατόριου Ασβεστοχωρίου με αιτήματα βελτίωση του συσσιτίου και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Χιτλερικοί και ταγματασφαλίτες χτυπούν την διαδήλωση, σκοτώνουν έναν και συλλαμβάνουν 300. 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ


Πεθαίνει, 23/6/2005, ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης. Μαθητής ακόμα του Γυμνασίου, το 1942, εμφανίστηκε στο περιοδικό «Πειραϊκά Γράμματα», που εξέδιδαν ΕΑΜίτες και άλλοι προοδευτικοί λογοτέχνες του Πειραιά, και το 1944 στο ΕΠΟΝίτικο φοιτητικό περιοδικό «Ξεκίνημα», του οποίου ήταν αρχισυντάκτης.