Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Καλοκαίρι στην ΕΣΣΔ


Καλοκαίρι

 Καλοκαίρι στην ΕΣΣΔ: βίντεο από αρχειακές φωτογραφίες και μουσική του Antonio Vivaldi

Στην τελική ευθεία για το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ


Το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Μυτιλήνη της Λέσβου, στις 9, 10 και 11 Ιουλίου, με σύνθημα: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Απαράδεκτη εικόνα τα ράντζα στην τραπεζαρία του «Θριάσιου»


Η εικόνα με τα ράντζα ακόμα και στην τραπεζαρία του Θριάσιου Νοσοκομείου αποτυπώνει μια πραγματικότητα που έχει συμβεί και άλλες φορές τόνισε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιούλη στο «ΑΡΤ».

Καταδικάζει τα σχέδια της κυβέρνησης του Καζακστάν να δικαιώσει τους συνεργάτες των ναζί


Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης του Καζακστάν να «"ξεπλύνει" από την εγκληματική τους δράση και να αθωώσει πολιτικά και νομικά τα μέλη φασιστικών ομάδων συνεργατών των ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και άλλων ομάδων που έδρασαν ένοπλα ενάντια στη σοβιετική σοσιαλιστική εξουσία ληστεύοντας και δολοφονώντας Σοβιετικούς πολίτες, εγκληματώντας σε βάρος του λαού του Καζακστάν.

Είναι ο Πορτοσάλτε και όχι κανένας κοινωνικός κανίβαλος


Αφρισε κατά των ανεμβολίαστων ζητώντας να τιμωρηθούν πληρώνοντας τις ΜΕΘ εάν χρειαστεί να πάνε στο νοσοκομείο

Ο τύπος λέγεται Πορτοσάλτε, δηλώνει δημοσιογράφος και είπε τα παρακάτω: 

«...αν όμως ο ανεμβολίαστος χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο και χρεωθεί γι’ αυτό... Όχι, όχι καμία τιμωρία, είναι μία προϋπόθεση. Θα ξέρει ότι από την ώρα σου δίνεται ένα όπλο να σώσεις τον εαυτό σου, εσύ πας και χρεώνεις το σύστημα Υγείας».

Έρνεστ Χέμινγουεϊ


Ο Ερνεστ Χεμινγουέι, δεν ήταν απλώς ένας μεγάλος συγγραφέας, ήταν και ένας μεγάλος εραστής της ζωής.  

Γεννημένος, στις 21/6/1899, στο Οουκ Παρκ της πολιτείας του Ιλλινόις, ο Χέμινγουέι, από τα σχολικά του χρόνια έγραφε άρθρα και δημοσίευε ποιήματα. 

Το 1921 φεύγει για το Παρίσι και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Στο λογοτεχνικό χώρο θα επιβληθεί το 1926 με το μυθιστόρημα "Ο ήλιος ανατέλλει πάντα". 

Το «κάδρο» της εμπλοκής

 


Η είδηση ότι αμερικανικό αναγνωριστικό αεροπλάνο, που απογειώθηκε από τη βάση της Σούδας, συμμετείχε πριν από λίγες μέρες στο ρωσο-βρετανικό επεισόδιο ανοιχτά της Κριμαίας, αποτελεί στοιχείο κλιμάκωσης της ελληνικής εμπλοκής στον επικίνδυνο αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, με επίκεντρο τη Μαύρη Θάλασσα.

Πουλάνε για «νέο»...


Το πρόσφατο αντεργατικό έκτρωμα; Ηταν, κατά την κυβέρνηση, «προσαρμογή στα νέα δεδομένα» και είχε στο μυαλό του τη νέα γενιά, για την οποία «διασφαλίζει» 10ωρη δουλειά, τσακισμένους μισθούς και το «σύγχρονο» δικαίωμα να βρίσκονται όπου, όπως και για όσο τους ζητήσουν τα αφεντικά. Είχε άλλωστε και «μάρτυρα» τον ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε πάνω από τις μισές διατάξεις, αφού αφορούσαν «απαραίτητους εκσυγχρονισμούς» - βγαλμένους απ' τα συρτάρια της ΕΕ.

Το σύγχρονο δεν είναι η 10ωρη δουλειά και η σύνταξη στα 70


Είμαστε στο 2021 και το σύγχρονο δεν είναι η 10ωρη δουλειά και η σύνταξη στα 70, είναι η λιγότερη δουλειά με εξασφάλιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τόνισε ο Θανάσης Τζίμας, μέλος ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κανάλι «Kontra».

Τους ναζιστές εγκληματίες μπορούν να τους απομονώσουν εργαζόμενοι και νέοι, όχι όσοι τους εξέθρεψαν


Η καθυστερημένη, με ευθύνη της κυβέρνησης, για εννιά μήνες σύλληψη του καταδικασμένου ναζιστή εγκληματία Χρ. Παππά δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για εφησυχασμό, γιατί τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής και τα άλλα φασιστοειδή, με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται, παραμένουν στην υπηρεσία του εκμεταλλευτικού συστήματος για όποτε τους χρειαστεί. 

ΗΠΑ: Πάνω από 40% των Αμερικάνων έχουν θετική άποψη για τον σοσιαλισμό

 
Παρά τις δεκαετίες σφοδρής και επίμονης αντικομμουνιστικής προπαγάνδας στις ΗΠΑ, αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των Αμερικάνων που αποκτούν θετική άποψη για τον σοσιαλισμό.

Σε σχετική έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία Axios/Momentive, το 41% των ενήλικων Αμερικάνων έχουν θετική ανταπόκριση στον όρο «σοσιαλισμός», ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 2 μονάδες σε σχέση με δύο χρόνια πριν.

Σύσκεψη συντονισμού στις 7 Ιούλη


Η επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση του ν/σ Χατζηδάκη, βρίσκει την εργατική τάξη πιο έμπειρη, με νέες δυνάμεις στα Σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Η απεργιακή απάντηση οργανώθηκε από τα Συνδικάτα, συζητήθηκε στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αγωνίστηκαν.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


02/07/1566

Πεθαίνει ο Γάλλος γιατρός και αστρολόγος Νοστράδαμος, γνωστός για τις «προφητείες» του.

02/07/1778

Πεθαίνει ο Ζαν Ζακ Ρουσώ, από τους σημαντικότερους θεωρητικούς-ιδεολόγους της Γαλλικής αστικής Επανάστασης και δημιουργός του συνθήματος «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα».