Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Δύο ποιήματα του Βλ.Μαγιακόφσκι


Ο Μαγιακόφσκι ήταν βασικός εκπρόσωπος του ρωσικού φουτουρισμού, που παίρνει την ονομασία ρωσικός κυβοφουτουρισμός.

Ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι δεν είναι ένας εύκολος ποιητής.

Για να κατανοηθεί επομένως η ποίηση του Μαγιακόφσκι, χρειάζεται να είναι γνωστά τα βασικά χαρακτηριστικά του κυβοφουτουρισμού.

Επιστολή στον υπουργό Υγείας για την «Οδύσσεια των δειγμάτων»


κ. Υπουργέ, η παράδοση των δειγμάτων που λαμβάνονται στις μονάδες Υγείας των νησιών μας προς εξέταση με την μέθοδο PCR, για την διάγνωση – ανίχνευση προσβολής από τον ιο SARS-COV-2, καθυστερεί έως και 5 ημέρες .
Το υλικό αυτό πραγματικά υφίσταται πολυήμερη καταπόνηση έως ότου παραδοθεί στα εργαστήρια αναφοράς των Αθηνών.

Η υποστελέχωση των υγεινομικών μονάδων της Περιφέρειας έχουν τη σφραγίδα ΕΕ και κυβερνήσεων


Από την αρχή της πανδημίας οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” τοποθετήθηκαν με ευθύνη. Ένωσαν τη φωνή τους με τους υγειονομικούς και στήριξαν τις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις τους. Αποκάλυψαν τις ευθύνες κυβερνήσεων αλλά και τις πολιτικές ευθύνες της Διοίκησης της ΠΚΜ για την κατάσταση στην οποία βρήκε η πανδημία το σύστημα Υγείας.

Το Κατίν, η προπαγάνδα και οι πρόθυμοι απολογητές των Ναζί


«Εδωσα οδηγίες να γίνει η ευρύτερη δυνατή εκμετάλλευση αυτού του προπαγανδιστικού υλικού. 
Θα μπορέσουμε να επιζήσουμε με αυτό για μια - δυο βδομάδες» 

 (Τζ. Γκέμπελς, ο υπουργός προπαγάνδας των Ναζί για το Κατίν, Απομνημονεύματα, 14 Απριλίου 19431).

Πρόγραμμα συμβολικών κινητοποιήσεων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κορυφώνεται αύριο, στις 15/4, η μεγάλη παρέμβαση που άνοιξε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης, για την ημέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.

Η πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων στον κλάδο του Εμπορίου αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες εργαζομένους που ήδη συζητούν με ποίον τρόπο θα ακουστούν τα αιτήματά τους, πως καλύτερα θα φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους το κάλεσμα του σωματείου για οργάνωση, για να προστατευτούν η υγεία και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στον κλάδο.

Απαίτησαν οικονομική στήριξη των εργαζομένων και ανέργων του κλάδου


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Εργασίας, με σκοπό να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις πάνω στο ζήτημα της οικονομικής στήριξης των οικοδόμων, των δασεργατών, των ανέργων χωρίς δικαίωμα επιδότησης και των άλλων εργαζομένων στις Κατασκευές λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας μας με τον

Πράξη εχθρική και εκδικητική προς τον κόσμο της Εκπαίδευσης!


Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσουν, Μ. Τετάρτη και ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, στην κατάθεση νομοσχεδίου που αφορά αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Δημοτικών και Γυμνασίων, αλλά και αλλαγές στο Λύκειο, την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια κ.ά., όταν όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς υποστηρίζουν το αντίθετο, συνιστά πράξη εχθρική προς τον κόσμο της Εκπαίδευσης.

ΑΣΥΙ για τη μέρα δράσης των εργαζομένων στα s/m

Βίντεο της ΑΣΥ Ιπποκρατείου για τη μέρα δράσης των εργαζομένων στα super market
  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των super market που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.

Υπόθεση όλων!


Δεκάδες σωματεία εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν την αυριανή μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.

Με κάθε πρόσφορο μέσο σχεδιάζουν πολύμορφες πρωτοβουλίες, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα πίσω από την κάλπικη εικόνα των διαφημιστικών σποτ της εργοδοσίας και τα χιλιοφορεμένα ψέματα, ότι είμαστε τάχα «όλοι μια ομάδα», που «μαζί θα βγούμε νικητές»...

Σημαδεύουμε σωστά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον


Δεν πάει πολύς καιρός που σε συζήτηση για την πορεία του τουριστικού κλάδου και την κατάσταση των εργαζομένων στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας εκτιμούσαμε: «...δεν είναι κλάδος ατρόμητος ούτε ανεπηρέαστος από εξελίξεις τόσο εγχώριες όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο (...) η πορεία στον κλάδο κάθε χρόνο επηρεάζεται από γεγονότα και σίγουρα η πορεία του είναι δεμένη με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας».

Ψήφισμα στήριξης για τη μέρα δράσης των εργαζομένων στα S/M


Στηρίζουμε την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε πανελλαδική μέρα δράσης την Τετάρτη 15 Απρίλη για τους εργαζόμενους των αλυσίδων super market», με σύνθημα «στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».

Σχόλιο για το διάγγελμα Μητσοτάκη

Όλες αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει, πίσω από την αποθέωση της ατομικής ευθύνης, τις μεγάλες κρατικές ελλείψεις, καθώς και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι τα μεγάλα θύματα της πανδημίας.

Σήμερα, με επικοινωνιακά λόγια συμπάθειας για τους εργαζόμενους και τους υγειονομικούς,

Με τη ζωή ή με τον σκοταδισμό


«Η θεία κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει κανενός είδους ασθένεια» ισχυρίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ , μιλώντας στον ΣΚΑΪ (βίντεο παρακάτω) και υπερασπίστηκε τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα εκκλησίας στο Κουκάκι
Τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με τις λέξεις.

Α’ Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).


Συνέρχεται, 14/4/1978, στο Πολυτεχνείο το Α’ Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

 Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Το 1976, στην αρχή της περίφημης "δεκαετίας των γυναικών", γεννήθηκε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που έμελλε μέσα σε λίγα

Συνέρχεται στην Ουγγαρία η 14η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ


Συνέρχεται, 14/4/1970, στην Ουγγαρία η 14η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ
Πριν την Ολομέλεια το ΠΓ είχε καλέσει τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της ΚΕ που ακολουθούσαν την αναθεωρητική - διασπαστική ομάδα (βλ. 12η Πλατιά Ολομέλεια, 1968) να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στο Κόμμα και την Κεντρική του Επιτροπή στην οποία ανήκαν.

Η δολοφονία του Γιώργου Βουτυρά


Δολοφονείται, 14/4/1946, από πληρωμένο όργανο του βιομηχάνου Λαναρά ο κομμουνιστής πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Γιώργης Βουτυράς.

Η δολοφονία του Γιώργου Βουτυρά

Μετά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 31 Μάρτη του 1946, η συντηρητική παράταξη της εποχής, σχημάτισε κυβέρνηση.
Στην προσπάθειά της για τρομοκράτηση και ανατροπή των εκλεγμένων διοικήσεων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ρίχνεται με την