Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Αλλος τα κέρδη, άλλος τον λογαριασμό

Ακριβότερο ρεύμα για τον λαό, μεγαλύτερα κέρδη για τα μονοπώλια και απασχόληση αναντίστοιχη με τις προσδοκίες που καλλιεργεί η μεγέθυνση του κλάδου, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του τομέα Ενέργειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την «Ενέργεια και Απασχόληση στην Ελλάδα» το 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη του 2013, δηλαδή περίπου 10 χρόνια πριν. Την περίοδο αυτή, στον κόσμο, στην Ευρώπη και στη χώρα μας έγιναν τεράστιες επενδύσεις στην Ενέργεια, ειδικά στις ΑΠΕ, στο πλαίσιο της «πράσινης μετάβασης», την οποία όλες οι κυβερνήσεις και τα κράτη στηρίζουν με πακτωλό χρημάτων και «διευκολύνσεων».

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 87% στα εργατικά “ατυχήματα” σε εργαζόμενους άνω των 65 ετών το 2021!


Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 τα εργατικά ατυχήματα που καταγράφηκαν στην Ελλάδα έφτασαν συνολικά τα 4.475, παρουσιάζοντας αύξηση 12,9% σε σχέση με το 2020. Το τραγικό είναι ότι τα “ατυχήματα” σε εργαζόμενους άνω των 65 ετών αυξήθηκαν κατά 87%! Δηλαδή, σε εκείνη την ηλικιακή κατηγορία όπου οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε πλέον να εργάζονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναγνωρίζει το «δικαίωμα» του Ισραήλ να δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό

 
Απόλυτη κάλυψη στην δολοφονική μανία του κράτους του Ισραήλ, απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, παρείχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για ανάγκη «καταδίκης της τρομοκρατίας» και σεβασμό στο «δικαίωμα των κρατών στην ασφάλεια».

«Κρυφτούλι» ευθυνών από την Ε.Ε. για τις ελλείψεις φαρμάκων


Αναπάντητα άφησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε η η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων σε Ελλάδα και ΕΕ.

Στην απάντηση της, «παίρνοντας ως δεδομένο το φάρμακο - εμπόρευμα, επικαλείται  το ρόλο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ρίχνοντας το μπαλάκι των  ευθυνών για τα συσσωρευμένα προβλήματα στον κλάδο του φαρμάκου», όπως σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, προσθέτοντας τα εξής: 

Συνέντευξη με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»


Συζήτηση μετεκλογική αλλά και …προεκλογική με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο επίκεντρο οι εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν, οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και σοσιαλδημοκρατία και προφανώς οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη, η ανάγκη στήριξης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλους τους δήμους και Περιφέρειες της χώρας.

Η Συνθήκη του Λονδίνου


 ΙΟΥΛΙΟΣ 1827 Η Συνθήκη του Λονδίνου και η Ελλάδα

Στις 4 του Απρίλη του 1826 η Ρωσία και η Βρετανία υπέγραψαν στην Πετρούπολη ένα Πρωτόκολλο, βάσει του οποίου δεσμεύονταν να κρατήσουν κοινή στάση γύρω από το ελληνικό ζήτημα1.

Τρύπιο σωσίβιο


«Τρύπιο σωσίβιο» στον ωκεανό της αντιλαϊκής πολιτικής... Αυτό είναι τα μέτρα που διαφημίζει η κυβέρνηση της ΝΔ ενόψει προγραμματικών δηλώσεων, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στον λαό για τη νέα θητεία της.

Ένα προς ένα τα μέτρα που εξαγγέλλει ως «τα πρώτα της νέας τετραετίας», στα «ψιλά γράμματα» έχουν ξεκάθαρα γραμμένες τις αντιλαϊκές «ουρές» με τις οποίες «πάνε πακέτο».

Κορυφή στο παγόβουνο της εκμετάλλευσης οι σερβιτόροι - δύτες

 Τσακισμένοι εργαζόμενοι, ακατάπαυστη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες η άλλη όψη του «ανταγωνιστικού προϊόντος»

 -- Του απεσταλμένου μας, Δημήτρη ΜΑΒΙΔΗ

Το γεγονός ότι το περιστατικό με τον σερβιτόρο - «δύτη» σε beach bar της Ρόδου δεν είναι καμιά «ακραία εξαίρεση» αλλά η ίδια η κανονικότητα των συνθηκών γαλέρας και της εργοδοτικής ασυδοσίας στη «βαριά βιομηχανία» του Τουρισμού επιβεβαιώνεται σε κάθε βήμα της αποστολής του «Ριζοσπάστη» που βρίσκεται στο νησί. Μια «κανονικότητα» που απλώνεται σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς και πάει μαζί με τα χαρακτηριστικά «ναυαρχίδας» του κλάδου στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν υποδομή «καίριας σημασίας» στην Λβιβ


Ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην Λβιβ σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Υποδομή «καίριας σημασίας» εξάλλου «υπέστη ζημιές», σύμφωνα με «τις πρώτες πληροφορίες», ανέφερε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Κοζίνσκι, που είχε προειδοποιήσει ότι «εχθρικοί πύραυλοι» κρουζ κατευθύνονταν προς το δυτικό τμήμα της χώρας.

Ο δήμαρχος της πόλης της δυτικής Ουκρανίας Αντρίι Σαντόβι ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και να τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι. 

Στη δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ το Τμήμα Χερσαίας Τακτικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων


Στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ εντάσσεται το Τμήμα Χερσαίας Τακτικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων μετά την πιστοποίηση επιχειρησιακής ετοιμότητας (Combat Ready) που έλαβε από τη Συμμαχική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΝΑΤΟ) αυξάνοντας κι άλλο την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων για επιχειρήσεις και αποστολές που δεν έχουν καμία σχέση με την Άμυνα της χώρας.

Άγρια επίθεση της αστυνομίας για να προχωρήσει η έξωση από οικογενειακή επιχείρηση


Άγρια επίθεση εξαπέλυσε η αστυνομία σήμερα το απόγευμα εναντίον σωματείων και φορέων στην Πρέβεζα που συγκεντρώθηκαν έξω από οικογενειακή επιχείρηση στην περιοχή της Λούτσας, προσπαθώντας να αποτρέψουν έξωση για λογαριασμό του fund «Intrum». Η αστυνομία εισέβαλε στο τουριστικό κατάλυμα συνοδεία δικαστικού επιμελητή, με σκοπό την αλλαγή κλειδαριάς στην επιχείρηση που είναι τουριστικό κατάλυμα. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 06/07/1535

Πεθαίνει ο Άγγλος πολιτικός, φιλόσοφος και συγγραφέας Τόμας Μορ.

06/07/1808

Γεννιέται ο Γερμανός ιστορικός Γιόχαν Γκούσταβ Ντρόιζεν.