Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

 Τα κάλαντα από το ...Κατάρ


Καλήν εσπέρα εργατιά μ’ αυξήσεις στο μισθό σας,

ρεύμα φθηνό και σύμβαση να 'χει το σπιτικό σας.

Από το Κατάρ μας ήρθανε σεΐχηδες με φόρα,

Κώστας Βάρναλης 1884-1974

Η αληθινή απολογία του Σωκράτη (απόσπασμα )

Παραμύθια;"... Αι λοπόν θα σας πω κ' ένα παραμύθι, για να ξεκουραστείτε! Μια φορά κ' έναν καιρό οι κλέφτες της πρώτης πολιτείας του κόσμου, αφού πλουτήνανε αρκετά, αποφασίσανε να ταχτοποιήσουνε τη ζωή τους. Μπλοκάρανε το λοιπόν τους φτωχούς της πολιτείας κι αφού τους μαζώξανε στην πλατέα, τους είπανε : "Ψηλά τα χέρια! Θέλουμε το καλό σας.

Στοιχεία για εμπλοκή ΗΠΑ-Πολωνίας σε επιθέσεις στη Ρωσία, σύμφωνα με το TASS


Η Μόσχα έχει στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εμπλοκή των ΗΠΑ και της Πολωνίας σε «τρομοκρατικές επιθέσεις» στη Ρωσία, αναφέρει σήμερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Υπουλη επίθεση σε βάρος του μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ Αλ. Μπουγά


 Καταγγέλλουμε την ύπουλη και θρασύδειλη επίθεση, μέσα στα σκοτάδια, χθες το βράδυ, μιας συμμορίας, που σύρθηκε από τους υπονόμους, σε βάρος του μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας, Αλέξανδρου Μπουγά.

Κάτω ο προϋπολογισμός - καρμανιόλα! Αυξήσεις στους μισθούς!


Με συλλαλητήρια που ξεκινούν από απόψε, συνεχίζονται αύριο Παρασκευή και κορυφώνονται το Σάββατο 17 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα δίνουν συνέχεια στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες και προετοιμάζουν την κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα.

Φιντέλ Κάστρο: 638 απόπειρες δολοφονίας


Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα φέρνουν στο φως απόπειρα δολοφονίας του Ραούλ Κάστρο από τη CIA

Στις εκατοντάδες απόπειρες δολοφονίας που οργάνωσαν οι ΗΠΑ και οι μυστικές υπηρεσίες τους σε βάρος των ηγετών της κουβανικής επανάστασης (ο Φιντέλ Κάστρο αντιμετώπισε 638 απόπειρες σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες!), ήρθε να προστεθεί χθες και η δημοσιοποίηση της παλαιότερης δολοφονικής απόπειρας που έχει γίνει ως τώρα γνωστή:

«Καλπάζουν» η φοροαφαίμαξη και η ακρίβεια

 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΕΝΑΡΗΣ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2022

 Στα ύψη ο πληθωρισμός και τα επόμενα χρόνια

Η φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών δεν έχει τέλος, ενώ όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται, η κατάσταση βαίνει απ' το κακό στο χειρότερο, αφού 9 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν πως κάνουν περικοπές από βασικές ανάγκες για να τα βγάλουν πέρα, με τα 6 στα 10 - ακόμα και με περικοπές σε αγορές - να ξοδεύουν περισσότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Λάδι στη φωτιά της έντασης


Κατέθεσε αίτημα για επιστροφή του σερβικού στρατού και της αστυνομίας στο Κόσοβο

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του επίσημου αιτήματος του Κοσόβου για ένταξη στην ΕΕ, η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε απόψε, 15 Δεκεμβρίου, να υποβάλει επίσημο αίτημα για την επιστροφή στο Κόσοβο του σερβικού στρατού και της αστυνομίας. Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από το κυβερνητικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Τους στοιχειώνει


«Ας πούμε περισσότερα: Ο Ζελένσκι θυμίζει πολύ περισσότερο όχι τον Τζορτζ Ουάσιγκτον, αλλά τον Λένιν. Είναι ένας δικτάτορας, ένας επικίνδυνος αυταρχικός ηγέτης που, με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ που του δόθηκαν, έχτισε ένα μονοκομματικό αστυνομικό κράτος στην Ουκρανία».

Ψήφισμα - «πλυντήριο» των σκανδάλων και της διαφθοράς


Το ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελ. Λύση

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε και το κατήγγειλε

Ψήφισμα - «πλυντήριο» των λόμπι που δρουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και που είναι βασικό συστατικό της διαφθοράς, της εξαγοράς και των σκανδάλων που διαπερνούν τη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης πέρασε χτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.

Συμβολική παρέμβαση του ΠΑΜΕ τώρα στο υπ. Οικονομικών


Συμβολική παρέμβαση στο υπ. Οικονομικών πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ.

Εκπρόσωποι σωματείων από όλους τους κλάδους, από χώρους δουλειάς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, από συνταξιουχικες οργανώσεις, απο φοιτητικούς συλλόγους δίνουν το «παρών» αυτή τη στιγμή με αγωνιστική παρέμβαση στο υπουργείο οικονομικών στο κέντρο της Αθήνας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 16/12/1497

Ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος εξερευνητής Βάσκο Ντα Γκάμα περνά το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που διέπλευσε από το νότιο άκρο της αφρικανικής ηπείρου.