Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Συλλεκτικές λαμπάδες


 Δυο πανέμορφες λαμπάδες...για να μπαίνουμε σιγά - σιγά στο κλίμα.

Το ΚΚΕ είναι πλήρως αντίθετο με τη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης

 
Η λειτουργία του Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένα ακόμα βήμα προς τη διάλυση της Πρόληψης, της Θεραπείας και της Κοινωνικής Επανένταξης των χρηστών και των εξαρτημένων από ψυχοδραστικές ουσίες.

ΝΑΤΟ και προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν πάνε μαζί


Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος από το αφήγημα ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την ασφάλειά της, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την κύρωση μνημονίου για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων!


-- Ας αρχίσουμε τη συζήτηση με την κατάσταση για τον πόλεμο...

-- Εδώ και πάνω από 7 βδομάδες διεξάγεται ένας πόλεμος για τον οποίο την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι διαρκείς και αμείωτοι ανταγωνισμοί τους.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που δέχονται κατά μέτωπο επίθεση


Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που δέχονται κατά μέτωπο επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ στους μισθούς και τα δικαιώματα τους.

Το «φως» και το «σκότος» σε ανανεωμένη έκδοση...


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ VS ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ» ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

«Μάχη της δημοκρατίας απέναντι στον ολοκληρωτισμό». Ετσι παρουσιάζεται από τα αστικά κόμματα και επιτελεία ο πόλεμος στην Ουκρανία, και με αυτό το επιχείρημα γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθεί η τεράστια στρατιωτική στήριξη της ουκρανικής κυβέρνησης από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για να αντιμετωπίσει «στο πεδίο» τη Ρωσία.

Στα ύψη οι τιμές βασικών ειδών διατροφής

Πηγή: ΕΕ

ΕΕ

Η ακρίβεια είχε δείξει τα δόντια της πριν τον πόλεμο, τώρα πλέον οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής έχουν «πάρει φωτιά» και στην ΕΕ υπάρχουν ερωτήματα για το αν θα διαταραχθεί η επάρκεια σε εμπορεύματα που έρχονται από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Το υπερΝΑΤΟικό αεροπορικό κέντρο εκπαίδευσης, με τις υπογραφές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

-- Εχουν συμπληρωθεί 52 μέρες από την έναρξη της ιμπεριαλιστικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πώς σχολιάζετε την κατάσταση;

-- Η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τις 52 μέρες πολεμικών επιχειρήσεων έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους με μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, με νεκρούς και από τις δύο πλευρές και εκατομμύρια πρόσφυγες.

Τους ξεφτίλισε ζωντανός κι ακόμα τους στοιχειώνει…


Οι φασίστες του Αζόφ γκρέμισαν την προτομή του Σοβιετικού Στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ στο Χάρκοβο, μετέδωσε το RIA Novosti επικαλούμενο την ουκρανική έκδοση Suspіlne Novini.

“SS Galizien” –Σε αυτούς τους ναζισταράδες στέλνει όπλα η Ελλάδα;


Μα αλήθεια, δεν έχετε ακούσει τον κύριο Μητσοτάκη να κάνει δηλώσεις και αναλύσεις για την “σωστή” πλευρά της ιστορίας; Ε, λοιπόν, μετά τους ναζισταράδες του Αζοφ που ήρθαν στη Βουλή μαζί με τον Ζελένσκι, να μια ακόμα “σωστή” στιγμή της ιστορίας:

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 18/04/1919

Στη Βιέννη οι εργάτες και οι στρατιώτες οργανώνουν διαδήλωση αλληλεγγύης προς την ουγγρική σοβιετική δημοκρατία. Η διαδήλωση μετατρέπεται σε οδομαχίες.

Μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση

*
 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Φλεβάρη, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.