Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΔΣΕ η μάχη της Νάουσας

 

ΔΣΕ 1949 - Η μάχη της Νάουσας

Από το βιβλίο του αντάρτη Νίκου Κυτόπουλου

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την απομόνωση των μαντρόσκυλων των αφεντικών

 
Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου εγκληματία χρυσαυγίτη Νίκου Μίχου αποτελεί πρόκληση απέναντι στα θύματα της Χρυσής Αυγής. Αποτελεί πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που αγωνίζονται για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, ενάντια στον φασισμό που ήταν και είναι χρήσιμο όπλο του συστήματος .

Διαμαρτυρία στο υπ. Εργασίας για τις νέες περικοπές στις συντάξεις


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Οι «αριστερούτσικοι» και το Καζακστάν

 
Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τα γεγονότα στο Καζακστάν, κάποιοι «αριστερούτσικοι», που την περίοδο της ανάδειξης της «πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης» είχαν διακριθεί για την αντι-ΚΚΕ εμπάθειά τους στην προσπάθεια να στρώσουν τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ, «ξαναχτύπησαν».

Τέρμα τα αστεία, μέτρα τώρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

 
Αντί να πάρει μέτρα προστασίας στα σχολεία, με επίκεντρο την αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους, η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών! 

Λαγοί


 Ανάμεσα στους πολλούς που τοποθετήθηκαν δημόσια στη συζήτηση για τους όρους επανέναρξης των μαθημάτων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας ήταν και ο «πολύς» Στέφανος Μάνος. 

Γεώργιος Ιακωβίδης

Γεώργιος Ιακωβίδης, κύριος εκπρόσωπος της αστικής κοινωνίας

Στις 11 Ιανουαρίου 1853 γεννιέται ο ζωγράφος Γεώργιος Ιακωβίδης. Από τους γνωστότερους Ελληνες ζωγράφους. Υπήρξε ο κυριότερος εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπρεσιονισμού στην Ελλάδα, οργανωτής και πρώτος διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης και της Σχολής Καλών Τεχνών και ακαδημαϊκός.

Σιαμαίες


Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΕ, έχει ως βασικό ζητούμενο το πώς θα στηριχτεί η επόμενη «μεγάλη ιδέα» του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, το «πράσινο New Deal», που θα πληρώσουν με νέες βαριές θυσίες οι λαοί.

Αγριες κόντρες για τα κέρδη πίσω από το προσωπείο της «σωτηρίας του περιβάλλοντος»

 


ΛΙΣΤΑ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» ΤΗΣ ΕΕ

 Το παρασκήνιο της πρότασης της Κομισιόν για την «ταξινομία βιώσιμων επενδύσεων», όπου συμπεριλήφθηκαν τελικά τόσο το φυσικό αέριο όσο και η πυρηνική ενέργεια

Κατάλαβες, καλή μου;


Θα το πούμε τόσο απλά που δεν αποκλείεται να το καταλάβει ακόμα και η ερίτιμος δημοσιογράφος στο MEGA:

Δεν διακομίζονται στον ιδιωτικό τομέα 17 ασθενείς που είναι σε φορεία στο Κρατικό Νίκαιας


Επείγει η πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα άνευ όρων και αποζημιώσεων

Σοβαρή καταγγελία για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και για τη δήθεν «συμβολή» των ιδιωτικών κλινικών έκανε η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας και γγ της ΕΙΝΑΠ.

Δεν στηρίζουν οι ΗΠΑ - Εξετάζονται αγωγοί πιο συμφέροντες λέει η κυβέρνηση


 ΑΓΩΓΟΣ «EAST MED»

Σαν το «κύκνειο άσμα» ενός αγωγού φυσικού αερίου, του «East Med», ακούστηκαν οι ισχυρισμοί του State Department ότι είναι μη βιώσιμος ο συγκεκριμένος αγωγός που θα μετέφερε, βάσει των σχεδίων, φυσικό αέριο από Ισραήλ και Κύπρο στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και της Ιταλίας. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


11/01/1853

Γεννιέται ο ζωγράφος Γεώργιος Ιακωβίδης («Σχολή του Μονάχου»).

11/01/1879

Ξεκινά ο πόλεμος των Ζουλού μεταξύ των Βρετανών και των ντόπιων πληθυσμών της Ζουλουλάνδης, που θα καταλήξει με νίκη των Βρετανών και την κατάλυση του ανεξάρτητου κράτους των Ζουλού.