Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

54 χρόνια από τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρ

 
Aφιέρωμα στον μεγάλο επαναστάτη Τσε Γκεβάρα

54 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Στις 8/10/1967 ο Τσε, σε ηλικία 39 χρόνων, τραυματίζεται σε μάχη στη νότια Βολιβία, στην περιοχή Λα Ιγκέρα, συλλαμβάνεται από τον βολιβιανό στρατό με τη συνδρομή της αμερικανικής CIA και τα ξημερώματα της 9ης Οκτώβρη, όντας τραυματίας, δολοφονείται από Βολιβιανό στρατιώτη.

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη


                                          Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον! 

Με οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα! Με δυνατό ΚΚΕ!

Με τραγούδια του αγώνα, που έχουν αντιφασιστικό περιεχόμενο ξεκίνησε η συγκέντρωση που διοργανώνουν αυτή την ώρα στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Τερψιθέας, οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

«200 Χρόνια Δανεικά»

Νέα έκρηξη γέλιου από Ζαραλίκο και Πιτσιρίκο

Ο... «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος συναντά για δεύτερη φορά την «καυστική» πένα του Πιτσιρίκου και μας παρουσιάζουν στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» από την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη την νέα Stand Up Comedy παράσταση «200 Χρόνια Δανεικά»

«Όλοι στο δρόμο, ξεσηκωμός, να μην πεινάσει ο λαός»

 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κλαυθμώνος όπου μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ  και αμέσως μετά, παρά τη δυνατή βροχή, πορεύθηκαν δυναμικά ως το Μέγαρο Μαξίμου.

Πάλι με κενά μνήμης


Με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις φασιστοειδών ενάντια σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως «στο ίδιο Λύκειο όπου εμφανίστηκαν τα αποκρουστικά φαινόμενα ακροδεξιάς βίας, πριν από 3 χρόνια αναρτούσαν το σύνθημα "Η Δημοκρατία ξεπουλά τη Μακεδονία". Κανείς δεν έδειξε να ενοχλείται. Ήταν τότε που ΝΔ και Χρυσή Αυγή συναντιούνταν στα ίδια συλλαλητήρια».

Μεγάλη η χάρη Της...

 Μεγάλη η χάρη Της...

Μια ανεκτίμητη προσφορά στο Αρχείο του ΚΚΕ


 Η Εφη Ροδίτη - Νίτσου, γνωστή ηθοποιός και σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου, αντιστασιακού και δημιουργού του σπουδαίου περιοδικού «Θέατρο», Κώστα Νίτσου, παρέδωσε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, ένα χαρακτικό του κορυφαίου κομμουνιστή χαράκτη Α. Τάσσου, που απεικονίζει τον Σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της ο Δ. Κουτσούμπας την ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά της.

Η απελευθέρωση της Κορίνθου από τους Γερμανούς

   

Η απελευθέρωση της Κορίνθου από τους Γερμανούς.7-10 Οκτωβρίου 1944

 Ο Τ. SOUTHWELL KEELY πολεµικός ανταποκριτής της αυστραλέζικης εφηµερίδας Sydney Morning Herald περιγράφει τις φρενήρεις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Κορίνθου σε όλο το μήκος της παραλιακής Κορινθίας.

Η Συμφωνία


 Η Συμφωνία που ψηφίστηκε στη Βουλή, για τη «στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας - Γαλλίας», είναι μια επικίνδυνη για τον λαό συμφωνία, που βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, σε μια περίοδο που αυτοί οξύνονται παγκόσμια, αλλά και μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η υπογραφή της έχει στόχο να αναβαθμίσει τον ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης σε αυτούς τους σχεδιασμούς, ως μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και όχι να θωρακίσει την άμυνα της χώρας, όπως είπε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη


Πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 9 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη με σύνθημα: «Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον! Με οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα! Με δυνατό ΚΚΕ!» διοργανώνουν οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

«Το καλοκαίρι θα καίγεσαι, το χειμώνα θα κρυώνεις και κάθε μήνα θα πληρώνεις»


Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την ακρίβεια στην Ενέργεια αποτελούν επιβεβαίωση της λογικής «Το καλοκαίρι θα καίγεσαι, το χειμώνα θα κρυώνεις και  κάθε μήνα θα πληρώνεις».

«Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει»


 Στο «ξεχωριστό φαινόμενο», τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που είναι «πάντα νέος, αιώνιος έφηβος», αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωση που έκανε για την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του «ΑΝΤ1» η οποία φιλοξένησε τον δημοφιλή τραγουδιστή.

Το δίκιο είναι με το μέρος αυτών που αγωνίζονται


Όσες φορές και να κριθεί η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών ως παράνομη και καταχρηστική, το δίκιο είναι με το μέρος αυτών που αγωνίζονται για να μπορούν τα παιδιά του λαού να μορφώνονται ολόπλευρα, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, σε ένα σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν.

Διαβάστε στον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 9 - 10 Οκτώβρη:

  • Επικίνδυνες συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ: Δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού, αλλά τη συμμετοχή του κεφαλαίου στο πλιάτσικο.
  • Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα - Σωματεία: Πιάνουν το «νήμα» από τη μεγάλη σύσκεψη, οργανώνουν τον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


09/10/1829

Οι Τζορτζ και Ρόμπερτ Στέφενσον επιδεικνύουν την ατμομηχανή τους που, σέρνοντας γεμάτα βαγόνια, αναπτύσσει την ιλιγγιώδη, για την εποχή, ταχύτητα των 46 χιλιομέτρων την ώρα.