Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Αθώοι Ελληνικών συμφερόντων !!!


 Η κωμωδία είναι ρυθμός και ο ρυθμός είναι ζωή,  και ο αρχηγός της κωμωδίας είναι το stand up comedy, πιστεύει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο οποίος σταθερά σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο!

Με ραδιενεργά υλικά στο Τατόϊ ήρθαν σ' επαφή εργαζόμενοι


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΤΑΤΟΙ

Την περασμένη Τετάρτη, 18/01/2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, με θέμα τα δημοσιεύματα περί ύπαρξης ραδιενεργών υλικών στο κτήμα Τατοΐου.

26/1/1931 Συλλαλητήριο Ελλήνων και Τούρκων εργατών στις Ηνωμένες Πολιτείες


Η πάλη της επιτροπής για τη σωτηρία των 7 συντρόφων φαντάρων του Καλπακίου υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος τράβηξε την προσοχή φαρδειών εργαζόμενων μαζών. Ακόμα και στο εξωτερικό κινητοποιήθηκαν.

Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι διαρκής

 
Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού. Αυτή τη μομφή το ΚΚΕ την εκφράζει εδώ και τέσσερα χρόνια, όχι μόνο μέσα στη βουλή με την καταψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ, αλλά κυρίως μέσα στον καθημερινό αγώνα, παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να μην παραχωρηθεί το πρώην 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πάτρας σε ιδιώτες επενδυτές


Στις 22 Φλεβάρη το πρώην “409” στρατιωτικό νοσοκομείο βγαίνει σε ηλεκτρονική δημοπρασία από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) με τιμή εκκίνησης για το ετήσιο μίσθωμα, το ποσό των 216.000 ευρώ και χρονική διάρκεια μίσθωσης τα 50 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20). Η μίσθωση γίνεται αποκλειστικά για εμπορική – επαγγελματική χρήση, με την κυβέρνηση να παραδίδει με την απόφασή της αυτή το κτίριο σε ιδιώτες επενδυτές!

Ρόμπερτ Μπαρνς


 Ο Ρόμπερτ Μπαρνς, Σκοτσέζος ποιητής, γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1759. Γιος φτωχής αγροτικής οικογένειας, με στοιχειώδη επίσημη μόρφωση, κυρίως αυτοδίδακτος. Πατέρας δώδεκα παιδιών, θαυμαστής της λαϊκής κουλτούρας και συλλέκτης δημοτικών τραγουδιών.

Χάρτινος πύργος


Τον αδιέξοδο δρόμο που αυξάνει το κόστος του ρεύματος και σπάει τα ρεκόρ στα κέρδη παρόχων και παραγωγών ο λαός τον έζησε και τον ξέρει. Με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, ήρθε η ώρα να δοκιμάσει τη δύναμή του στον μοναδικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο, σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου στην Ενέργεια, με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Τζάμπα ο ποδαρόδρομος του Τσούνις...


Ανάμεσα σε «φολκλορικές» αναφορές για τον τόπο καταγωγής του και τον «αγαπημένο» του ποδαρόδρομο στην Αθήνα, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνις, κάνει υποδείξεις ΝΑΤΟφροσύνης στον ελληνικό λαό, χωρίς να κρύβει την αμηχανία του για το γεγονός ότι ...δεν πάει και τόσο καλά αυτό. Σε μια από τις συνεντεύξεις του, λοιπόν, κλήθηκε να σχολιάσει πως «στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει ένα έντονο αντιαμερικανικό αίσθημα», ότι πολλοί Ελληνες «βλέπουν κοντά τους τη Ρωσία» και επίσης πώς αισθάνεται «κάθε φορά που έξω από την πρεσβεία έχουμε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας».

Οξύνεται το παζάρι με μοχλό και τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ


Ενώ έκθεση του Κογκρέσου εμφανίζει ως «διαφιλονικούμενες περιοχές» ακόμα και τον ελληνικό εναέριο χώρο

Σε νέα φάση μπαίνει το παζάρι ΗΠΑ - Τουρκίας, αξιοποιώντας και το ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, σε μία περίοδο που αυτή αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για την αντιπαράθεση απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα, ενώ η Αγκυρα παζαρεύει ανταλλάγματα σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, από το Αιγαίο και το Κυπριακό μέχρι τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.

Χαριεντίσματα


 Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση... Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και το νέο κρούσμα «στενών επαφών» με φασιστοειδή, αυτήν τη φορά στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, όπου σε «αδέσμευτο» ψηφοδέλτιο οι συνδικαλιστές του χώρεσαν όχι μόνο με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμα και με υποψήφιο της Χρυσής Αυγής! 

Στους δρόμους από την Τετάρτη οι βιοπαλαιστές αγρότες στα Χανιά


Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες των Χανίων, που οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους από αύριο Τετάρτη, όπως ανακοίνωσαν με τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η Ενωτική Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων τη Δευτέρα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

25/01/1759

Γεννήθηκε ο Ρόμπερτ Μπαρνς, Σκοτσέζος ποιητής

25/01/1833

Αρχίζει η βαυαροκρατία στην Ελλάδα  Ο βασιλιάς Οθων αποβιβάζεται στο Ναύπλιο.

Αρχίζει η βαυαροκρατία στην Ελλάδα