Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Ο Πατριωτισμός των εφοπλιστών είναι Αδιαπραγμάτευτος


Γεωτρύπανα της οικογένειας Αγγελοπούλου 
χρησιμοποιεί η Τουρκία!
 
Σχόλιο Δικτύου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

Οι εφοπλιστές είναι αυτοί που διατηρούν προνομιακή σχέση με κυβέρνηση ΝΔ και αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΚΕ αντιστρατεύεται τη λογική της «εθνικής συναίνεσης» κάτω από τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ αντιστρατεύεται τη λογική της "εθνικής συναίνεσης" και τις επικίνδυνες συμφωνίες κάτω από τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο αγωγός "East Med" δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου 4 Γενάρη. Αναφέρθηκε στην εμπειρία που έχουμε από τον αγωγό ΤΑΡ που ήδη τρέχει μέσω Αζερμπαϊτζάν, Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας, Ιταλίας και δεν έχει κανένα αντίκρυσμα στην τιμή του φυσικού αερίου ή της ενέργειας για τον ελληνικό λαό, που πληρώνει πανάκριβα τα ενεργειακά χαράτσια.

Σε θέση μάχης τα σωματεία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον περιορισμό των διαδηλώσεων, ικανοποιώντας μια πάγια αξίωση του κεφαλαίου για την οποία είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός στον ΣΕΒ, καταγγέλλουν Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.

«Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο.

Επισημάνσεις και κατευθύνσεις - άλλοθι στην κλιμάκωση της επίθεσης


ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Κεντρικό στοιχείο η παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η πλήρης εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα

Αλλοτε με το καρότο και άλλοτε με το μαστίγιο, ο ΟΟΣΑ αποτελούσε πάντα έναν αξιόπιστο «εταίρο» των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, στην ΕΕ και σε όλον τον κόσμο για την επιβολή μεταρρυθμίσεων και αναδιαρθρώσεων στο

Ο μάγος είναι ...το εμπόδιο

"Η σύγχρονη αστική κοινωνία, που δημιούργησε τόσο ισχυρά μέσα παραγωγής και ανταλλαγής, μοιάζει με το μάγο εκείνο που δεν καταφέρνει πια να κυριαρχήσει πάνω στις καταχθόνιες δυνάμεις που ο ίδιος κάλεσε”*

Η παραπάνω φράση αποτυπώνει το βάθος και την πραγματική αιτία των προβλημάτων που
 αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή πλειοψηφία.

Νομοσχέδιο για τις πορείες; Με αυτό το πλευρό ας κοιμηθούν…

Ένας εφιάλτης δικός μου…

Ήταν πρωί που πήρα μια πρόσκληση από το σωματείο. Με καλούσαν σε μια πορεία, για την Πέμπτη, γιατί το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής κάτι «άγνωστοι» μπάτσοι, είχαν δολοφονήσει κάποιο μετανάστη κι είχαν ξεβρακώσει τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες. Αλλά εμείς θα διαδηλώναμε την Πέμπτη. Οι προθεσμίες βλέπετε.

Εξαγωγή τεχνογνωσίας στην οργάνωση «πολύχρωμων επαναστάσεων»


ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «OTPOR!» ΚΑΙ CANVAS ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

Νέες, αναβαθμισμένες αποστολές μετά την ανατροπή Μιλόσεβιτς και τον πλήρη διαμελισμό της χώρας

Στις 24 Σεπτέμβρη 2000, περίπου έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση των δολοφονικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, οι πρόωρες προεδρικές εκλογές στη χώρα σημείωσαν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής, 72%.
Ακολούθησε πολιτική κρίση, καθώς ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης δεν δέχτηκε το αποτέλεσμα, με βάση το οποίο θα έπρεπε να ακολουθήσει και δεύτερος γύρος, υποστηρίζοντας πως ο υποψήφιός της, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία, πάνω από το 50,01% των ψήφων.

Επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή από την ένταση των αντιθέσεων για τον ενεργειακό πλούτο

Στις επικίνδυνες εξελίξεις, έτσι όπως διαμορφώνονται στη Μέση Ανατολή με την ενδυνάμωση των αντιθέσεων γύρω από τον ενεργειακό πλούτο, που αποτελεί «μήλο της έριδος» ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις που ματώνουν τους λαούς και καταστρέφουν χώρες για τους δρόμους μεταφοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αναφέρθηκε ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί του Σαββάτου.

Οι σκιτσογράφοι αποχαιρετούν τον Θάνο Μικρούτσικο – Β’ Μέρος

Ήταν τόση η αγάπη του κόσμου για τον Θάνο Μικρούτσικο, οι γελοιογραφίες και τα σκίτσα που του αφιερώθηκαν, που δεν είναι εύκολο να τα συμπεριλάβει κανείς όλα σε μια ανάρτηση.

Συμπληρώνουμε λοιπόν το προηγούμενο σχετικό μας θέμα με ένα δεύτερο μέρος και μερικά ακόμα σκίτσα, ευχαριστώντας πολύ τον σύντροφο αναγνώστη που μας υπέδειξε κάποια από αυτά.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 4 - 5 Γενάρη 2020:
  • Οξύνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Μ.Ανατολή - Ανατ. Μεσόγειο: Ο λαός σε επαγρύπνηση! Μαζική πάλη ενάντια στα Αμερικανονατοικά σχέδια και τις συμφωνίες 
  • Οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από την Αμερικανική MED: Εξαγωγή τεχνογνωσίας στη χειραγώγηση της λαϊκής διαμαρτυρίας
  • Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα - Συνδικάτα: Αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου με αιχμή το Ασφαλιστικό. 

Η μάχη της Κόνιτσας


Η επιχείρηση του ΔΣΕ, 4/1/1948, για την κατάληψη της Κόνιτσας αποτυγχάνει.

Η μάχη της Κόνιτσας

Την επομένη της αναγγελίας του σχηματισμού της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης (ΠΔΚ), δυνάμεις του ΔΣΕ άρχισαν επιχείρηση για την κατάληψη της Κόνιτσας. Ηταν η πρώτη μάχη τακτικού πολέμου που έδωσε ο ΔΣΕ και απέβλεπε στο να δείξει τη δύναμή του και να δώσει κύρος στην ΠΔΚ.

Γεώργιος Ιβάνοφ


Εκτελείται, 4/1/1943, από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής ο αθλητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Γεώργιος Ιβάνοφ.

Το 1941 κατέφυγε στη Μέση Ανατολή και μετά από εκπαίδευση από τους Βρετανούς σε οργάνωση σαμποτάζ επέστρεψε στην κατεχόμενη Ελλάδα όπου κατατάχθηκε σε μονάδες σαμποτέρ του ΕΛΑΣ.

«Στο σκοπευτήριο Καισαριανής σταμάτησαν τρία αυτοκίνητα. Από τα δύο κατέβηκε το εκτελεστικό απόσπασμα και τέσσερις κατάδικοι. Από το τρίτο οι μελλοθάνατοι: Γεώργιος Ιβάνωφ και οι συνεργάτες του, Βασίλης Μαλιόπουλος και Γιάννης Κοντόπουλος, αξιωματικοί του Ναυτικού και οι δύο.»