Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Πως στήνονται τα επεισόδια μετά από διαδηλώσεις


Ετσι στήνονται πάντα τα επεισόδια μετά απο διαδηλώσεις

Προσέξτε τους κουκουλοφόρους στα σκαλιά του Συντάγματος απο παλιότερη διαδήλωση ..!

«Πιεστικά και μάνικες»: Τραγούδι αφιερωμένο στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου


«Πιεστικά και μάνικες» το νέο τραγούδι του Βασίλη Προδρόμου σε στίχους του Γιώργου Μαγιάκη.
Όπως δήλωσε στο 902.gr ο στιχουργός Γ. Μαγιάκης από την Πάτρα: «Tο τραγούδι γράφτηκε για τους νεκρούς των αγώνων του λαού μας. Για τους νεκρούς που άρχουσα τάξη είτε τους ατιμάζει, είτε τους κρατά στην αφάνεια, για να μην μαθευτεί η ιστορία τους και γίνουν και πάλι “επικίνδυνοι”. Ανέβηκε σήμερα στην πλατφόρμα του YouTube μιας και η έμπνευση για τους στίχους ξεκίνησε από την προσπάθεια να ”σβηστούν” από την Ιστορία οι νεκροί του Πολυτεχνείου, σαν να μην υπήρξαν ποτέ».

Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της TASTY


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων της TASTY που συλλογικά και δημοκρατικά, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και πλατιά συζήτηση αποφάσισαν με το Σωματείο τους την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των «δουλεμπορικών» μορφών εργασίας, ενσωμάτωση των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στην εταιρεία και άλλα αιτήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι και αφού η εργοδοσία απέρριψε τα αιτήματα τους, συλλογικά αποφάσισαν και πραγματοποίησαν με μαζική συμμετοχή Απεργία σήμερα, Πέμπτη 18 Νοέμβρη.

Νέες αποφάσεις - «φωτιά» στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών


Συγκρότηση ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών σωμάτων ταχείας ανάπτυξης δρομολογήθηκε από το Συμβούλιο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, με δράση μέχρι και τον Ινδο-Ειρηνικό, στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών με άλλα κέντρα.

«Μια χούντα μας χρειάζεται»…

 

Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» έτσι: Πατώντας πάντα στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας.

Το κράτος μας με τους θύλακες της αέναης και μηδέποτε συντελούμενης «αποχουντοποίησης», συμπεριλαμβανομένης μερίδας της «τέταρτης εξουσίας» που υπηρετεί τον βούρκο, έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.

Η κυβέρνηση εξαντλεί την πυγμή της στους ιδιώτες γιατρούς αντί να επιτάξει τους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία


Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει στην πραγματική επίταξη των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές, προσωπικό και τεχνικά μέσα και μπορούν να συμβάλλουν άμεσα στα οξύτατα προβλήματα περίθαλψης των ασθενών, εξαντλεί την πυγμή της στην επίταξη ιδιωτών γιατρών. Παρέχει κρατική ασυλία στο κεφάλαιο και κοροϊδεύει ότι με λίγους ιδιώτες γιατρούς θα “λυθεί” το πρόβλημα.

Μπέρναρντ Σω


Ο Σώου είνοι ένας μεγάλος ρεαλιστής κι ένας από τους μεγάλους θεατρικούς συγγραφείς των τελευταίων χρόνων. Η κοινωνική κριτική του έχει τους ίδιους στόχους, με το Μπαλζάκ κι η αισθητική του συνεχίζει το ρεαλισμό του 19ου αιώνα.

Ο λογαριασμός


Μπορεί ο κρατικός προϋπολογισμός να κατατίθεται επίσημα αύριο, αλλά τα βασικά, ταξικά «μεγέθη» του μόνο κρυφά δεν είναι. «Διά χειρός κεφαλαίου», ο προϋπολογισμός συνεχίζει και κλιμακώνει τη διαχρονική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, που θα συνεχίσουν να πληρώνουν πάνω από το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων, με το 57% του συνόλου να αφορά τους κατεξοχήν αντιλαϊκούς έμμεσους φόρους. Και όλα αυτά εν μέσω απανωτών ανατιμήσεων στην Ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα!

Ούτε κουβέντα από την κυβέρνηση για ενίσχυση του συστήματος Υγείας


ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ

Mε τα θύματα από την πανδημία να αυξάνονται δραματικά και τα κρούσματα να παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη, σήμερα αναμένεται το πολυδιαφημισμένο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, το οποίο δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά η αναπαραγωγή της ίδιας επικίνδυνης λογικής της «ατομικής ευθύνης» που μας έφερε ως εδώ. 

Αποκαλύψεις για σφαγή αμάχων από τις ΗΠΑ


Στη σφαγή δεκάδων γυναικόπαιδων σε περιοχές της συριακής πόλης Μπαγχούζ, που το 2019 τελούσε υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών, προέβη η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία με εντολή της Κεντρικής Διοίκησης του στρατού των ΗΠΑ, μολονότι γνώριζε ότι υπήρχαν άμαχοι εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «New York Times».

Νέα κρούσματα αστυνομικής τρομοκρατίας


Περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας κατέγραψε δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από την πορεία του Πολυτεχνείου στην πόλη. Συγκεκριμένα τέσσερα - πέντε άτομα με κουκούλες, σακίδια στην πλάτη και περιβολή που αντιγράφει αυτήν των λεγόμενων «αντιεξουσιαστών», περικυκλώνουν έναν νέο, απαιτώντας να τους ακολουθήσει για έλεγχο στοιχείων.

Δεκάδες χιλιάδες λαού στη μεγαλειώδη πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ


Μεγαλειώδης ήταν η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία που συγκλόνισε την Αθήνα τιμώντας αγωνιστικά την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

«Ο λαός μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» ακούστηκαν από τις δεκάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, δείχνοντας πως το «Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα» και θα συνεχίσει να ζει μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ»!

Με καλό σχέδιο και πείσμα δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος


Το ΚΚΕ, από την ίδρυσή του, εξασφάλιζε τα απαραίτητα μέσα για να οργανώνει τον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού, να εξασφαλίζει τη λειτουργία του σε όλες τις συνθήκες από το υστέρημα της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς. Ακόμα και στα χρόνια της παρανομίας, ο λαός ήταν αυτός που ενίσχυε με όλους τους τρόπους το ΚΚΕ. Τα παραδείγματα από την υπερεκατοντάχρονη Ιστορία του Κόμματος είναι πολλά και εκφράζονται μεταξύ άλλων και στους στίχους από το τραγούδι των Φώντα Λάδη - Μίκη Θεοδωράκη «Εστειλα στο Κόμμα».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


18/11/1787

Γεννιέται ο Γάλλος ζωγράφος και πρωτοπόρος της φωτογραφίας Λουί Νταγκέρ.

18/11/1830

Το Βέλγιο ανακηρύσσει την ανεξαρτησία του από το Ηνωμένο Βασίλειο των Κάτω Χωρών (Ολλανδία).